Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pareltand

Auteur

Zahra Karimi Golpaigani

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een hardwerkende houthakker komt op een avond thuis bij zijn zeven dochters. Hij merkt direct dat er iets ernstigs aan de hand is. Zijn jongste dochter heeft een ongelukje gehad waarbij haar gebit is beschadigd. Hij wil haar graag helpen, maar slaagt daarin niet op eigen kracht. Op een dag wordt hij verrast door een voor hem onbekende, oude dame. Zij wijst hem de weg naar een oplossing. Op haar advies onderneemt de houthakker een lange reis naar een tuin die wordt bewaakt door een reus. De houthakker verprutst bijna de oplossing, maar de reus is hem tot zijn verbazing gunstig gezind.
Eenmaal thuis wordt het gebit hersteld en lijkt er verder niets aan de hand te zijn. Tenminste, voor korte tijd is dat zo. Dan volgt de wraak van de reus en ontstaat een spannend en geheel onverwacht slot.

Over de auteur

Zahra Karimi Golpaigani (1959 Arak, Iran) woont sinds 1990 in Nederland. Al op heel jonge leeftijd ontwikkelde zij liefde voor taal, dat zich uitte in een belangstelling voor lezen en schrijven. Op latere leeftijd verbreedde dit zich in een passie voor geschiedenis en filosofie, gevolgd door kunstfotografie en kalligrafie.
Het sprookje Pareltand is een eerbetoon aan haar moeder die haar het verhaal vaak heeft verteld tijdens de koude winteravonden in Arak.

Productinformatie

ISBN
9789402235234 / 978-94-022-3523-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Prikkelende zonnestralen en de zang van vogels maakten hem de volgende dag wakker. Hij stond op, at zijn laatste boterhammen en keek omhoog langs de muur. Even sloot hij zijn ogen en haalde diep adem. Hij luisterde aandachtig en hoorde geen dreunende voetstappen meer. De reus was dus gaan slapen. Hij verzamelde al zijn moed om te beginnen aan de zware klim naar boven. Het was een gevaarlijke klim, want hier en daar voelde hij loszittende stenen waarop hij gemakkelijk kon uitglijden. Nergens kon hij even rusten. Soms gebeurde het dat hij bijna viel.
"Omhoog, omhoog!", zo sprak hij zichzelf telkens weer moed in. Eindelijk bereikte hij de bovenkant van de muur. Hij was moe en wreef zijn zere handen. Toen hij voor zich naar beneden keek en de grote wondermooie tuin zag, kon hij zijn ogen niet geloven

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Joane op 10-03-2018
Zeker prachtig , helemaal mee eens !
door Frank Aarts op 25-09-2017
Prachtig. Zowel qua tekst en verhaal als ook de vormgeving.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Het raadsel van de koning

Zahra Karimi Golpaigani

1 reviews
De koning zoekt een geschikte man voor zijn dochter. Veel kandidaten melden zich, maar geen van hen bevalt de koning. Hij maakt een raadsel en verkondigt dat de jongeman die hem de oplossing brengt met zijn dochter mag trouwen. Het koninklijke raadsel oplossen valt niet mee. De koning en de prinses wachten en wachten. Dan komt een jongeman op een dag met de goede oplossing. Na het huwelijk wil de koning graag weten hoe zijn schoonzoon aan de oplossing is gekomen. Hij vertelt hem zijn verhaal. De koning heeft daarvoor meer dan gewone aandacht. Hij trekt erop uit en hem overkomen onverwachte merkwaardige gebeurtenissen. Hij huwt een meisje dat echter een bijzondere voorwaarde stelt. De koning voldoet daaraan en na een spannend avontuur blijkt de hoe verstandig dat meisje was.
16,50
Voorkant cover

Hassan Tanoeri Een Perzisch sprookje

Zahra Karimi Golpaigani

Hassan is een verlegen jongen die het liefst alleen speelt. Daarvoor trekt hij zich thuis vaak terug in de tanoer (tuinoven) die zijn overleden vader heeft gemaakt. Hij verzint daarin verhaaltjes tot vreugde van zijn moeder. Zij begint zich zorgen te maken als ze vaststelt dat Hassan die kinderlijke gewoonte blijft volhouden. Met pijn in haar hart neemt ze een drastisch besluit: ze stuurt Hassan de wijde wereld in met de opdracht eindelijk eens volwassen te worden en zijn lot te zoeken. Na enig tegenstribbelen ziet Hassan in dat er niets anders op zit dan te gehoorzamen en hij trekt de wijde wereld in. Onderweg helpt hij verschillende mensen en zo leert hij zichzelf kennen. Hassan wordt volwassen, leert wat het je doet als je gewaardeerd wordt. Hij beleeft dan een sprookjesachtig avontuur waarin hij een reus ontmoet die een mooi meisje gevangen houdt. Nu kan Hassan laten zien dat hij een volwassen man is geworden. Dat avontuur leidt tot een onverwachte koninklijke beloning.
16,99
Voorkant cover

Mitra Een Perzisch sprookje

Zahra Karimi Golpaigani

In een land hier ver vandaan woonde een vriendelijke koning. Samen met zijn lieve koningin en hun driejarig zoontje leefden ze heel gelukkig. Hun kasteel stond op een mooie bosrijke heuvel. In het dal stroomde een riviertje, kabbelend en kronkelend onder het bladerdek en tussen rotsblokken door op weg naar de zee. Van verre waren de kasteeltorens, die boven de bomen uitstaken, te zien. Vanuit zijn werkkamer had de koning een prachtig uitzicht over de hele omgeving: vlakbij, langs de kasteelgracht, lagen de akkers waar boeren vanaf het voorjaar tot laat in de herfst met gebogen ruggen hard werkten. Het was nu tegen het eind van de zomer en voor de herfstregens het dorstige land te drinken zouden geven, moest de oogst worden binnengehaald. Verderop gaf het omringende bos beschutting aan allerlei dieren. Het was een sprookjesachtige omgeving waarvan de koning iedere dag weer genoot.
21,99