Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

"Ik adem in klanken"
Een heerlijke duik in het leven en werk van vrouwelijke componisten

Auteur

Nadia Dhondt

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Ik adem in klanken" is een muzikale ontdekkingsreis met vrouwen in de hoofdrol. De middeleeuwse Hildegard von Bingen komt het eerst in beeld. Haar muziek blijft boeien en ontroeren. En zij is niet de énige. Duizenden vrouwen kunnen eindelijk het stof van vergetelheid van zich afschudden. Je ontdekt hier 25 getalenteerde meesters. Via YouTube kun je genieten van hun adembenemende composities. Ondanks alle taboes, hebben zij het beste van zichzelf gegeven. Ze komen naar voren in een historische, maatschappelijke en sociale context. Begin 20ste eeuw komt Lili Boulanger als zoveelste wonderkind in het vizier. Als verbazing je metgezel was, vind je hier een muzikaal hoogtepunt. Met haar eindigt deze reis.

Over de auteur

Nadia Dhondt is van opleiding leerkracht. Na haar taak in het onderwijs heeft zij enkele jaren Muziek-cultuur en Muziekgeschiedenis gevolgd in de Stedelijke Muziekacademie van Sint-Niklaas, bij wijlen Prof. Dr. Christiaan de Lannoy. Verder heeft zij haar muzikale kennis uitgebreid met talrijke lezingen, cursussen, boeken en cd’s. In de 15-jarige zoektocht naar vrouwenlijke componisten heeft zij een boeiende hobby gevonden. Deze taak is verre van volledig, maar het resultaat overtreft al haar persoonlijke verwachtingen. Lezingen komen samen in dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789402235623 / 978-94-022-3562-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

WOW! Schoonheid is een wonder om te koesteren.

Wie eenmaal door dit mirakel is omvergeblazen, vindt hier een verbazende verrijking. Voor anderen opent zich een nieuwe hemel. Deze duik is geen sprong in het duister. Je wordt opgevangen - niet door grote namen als Bach, Mozart of Beethoven - maar door Hildegard von Bingen, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann of een van de vele anderen. Deze - door historici vergeten en verguisde kunstenaars - leiden je binnen in hun wereld. Via de tragiek van hun levens, bereik je hoge toppen van schoonheid: verbluffend nieuw, innig ontroerend en altijd overweldigend mooi.

Waag deze duik!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek