Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zonder Zinny

Auteur

Mille Vermeulen

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Daar waar het alfabet stopt, begint dit verhaal. Wanneer de meeste kinderen al lang in dromenland zijn, start dit avontuur.

Op een avond speelt Brice op zijn tablet terwijl deze aan het opladen is. Wat er dan gebeurt hou je haast niet voor mogelijk. Zinny, het figuurtje van het beroemde spel Zig Zag Zoom, springt uit de tablet.  De daaropvolgende 24 uur zal hij in de echte mensenwereld verblijven. Na een spannende dag worden de rollen omgedraaid. Maar eens Brice in Zinnyzood gearriveerd is, weet hij niet wat hij ziet. Het leven daar blijkt niet zo fantastisch te zijn als hij dacht.

De helft van de opbrengst van dit boek wordt geschonken aan vzw Kietelt.
Deze organisatie verzorgt verjaardagsdozen voor kinderen uit een kansarm gezin.

Over de auteur

Mille Vermeulen werd geboren op 8 juni 1995 en woont in Neerpelt. De passie voor het schrijven ontdekte ze tijdens een avondje babysitten, wat in 2015 resulteerde in een eerste kinderboek: ‘De weg van Mato’. In de zomer van 2016 kreeg ze de kans om voor de Vlaamse overheid een kinderboek over energiebesparing te schrijven. Mille illustreert haar boeken ook zelf en probeert dit steeds op een originele manier te doen.

Productinformatie

ISBN
9789402235883 / 978-94-022-3588-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-05-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zonder Zinny
Net op het moment dat Brice wil opstaan, begint de tablet te trillen. Zijn linkerarm en rechterbeen zijn vertrokken richting Zinnyzood, maar de rest van zijn lichaam ligt nog onder de tablet. Het is mislukt, denkt hij. Ik ga voor de rest van mijn leven maar één arm en been hebben. Plotseling begint de tablet weer te trillen. Veel harder dan daarjuist. "Welkom in Zinnyzood. Zie je wel dat je er zou geraken." "Maar, mijn linkervoet ligt nog thuis op mijn kamer", zegt Brice angstig. "Maak je maar geen zorgen. Velen die hier wonen kunnen niet met hun voeten op de grond blijven." Voorzichtig zet Brice zijn eerste stap. Omdat de grond in Zinnyzood één groot luchtkussen is, vliegt hij metershoog de lucht in. "Volg me maar. Dan toon ik je waar ik woon."

Al hinkend op zijn rechterbeen loopt Brice Zinny achterna. "Hier is het dan." Verward kijkt Brice in het rond. "Je zou me toch je thuis tonen." "Dit, dit is mijn thuis." Zinny opent het kleine felgele doosje. Het is volledig leeg. "Hier slaap ik", zegt Zinny terwijl hij zich in het doosje nestelt. Aan zijn beide handen en voeten bevestigt hij draden. Deze steekt hij in mini-stopcontacten. Het grijze hart dat midden op zijn T-shirt staat, verandert in verschillende kleuren. Wanneer het rood ziet, valt Zinny in slaap. Brice staat erbij en kijkt ernaar. "Zinny", fluistert hij zachtjes. "Ga je terug wakker worden?" Het spelfiguurtje reageert niet. Zonder na te denken, trekt Brice de draden uit het stopcontact. Verschrikt schiet Zinny wakker. "Waarom hang je draden aan je handen en voeten?" "Enkel zo kan ik terug energie krijgen. Mijn hartje is een batterij die om de zoveel tijd opgeladen moet worden." "Dus dat doosje is je bed? Maar waar woon je dan?"

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De weg van Mato

Mille Vermeulen

1 reviews
Als kind heeft de indiaan Mato maar één droom: jagen. Maar er leven geen dieren in zijn omgeving. Op een dag hoort hij een stem. Deze mysterieuze vrouw tovert een berg tevoorschijn, waar wel dieren op leven. Om toegang te krijgen tot de berg, moet Mato alle stenen op weg naar de berg zeven keer omdraaien. Dagenlang is Mato met de stenen in de weer. Maar net op het moment dat hij de sleutel krijgt, komt er een dichte mistwolk tevoorschijn...
Jaren later vertelt Mato de levensles die hij toen geleerd heeft aan zijn kinderen. Want wie zijn dromen najaagt, moet op weg naar zijn droom ook al gelukkig zijn. Je weet immers nooit of je je droom kunt realiseren!

De helft van de opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.
16,50
Voorkant cover

Zonder Zinny HARDCOVER

Mille Vermeulen

Daar waar het alfabet stopt, begint dit verhaal. Wanneer de meeste kinderen al lang in dromenland zijn, start dit avontuur. Op een avond speelt Brice op zijn tablet terwijl deze aan het opladen is. Wat er dan gebeurt hou je haast niet voor mogelijk. Zinny, het figuurtje van het beroemde spel Zig Zag Zoom, springt uit de tablet. De daaropvolgende 24 uur zal hij in de echte mensenwereld verblijven. Na een spannende dag worden de rollen omgedraaid. Maar eens Brice in Zinnyzood gearriveerd is, weet hij niet wat hij ziet. Het leven daar blijkt niet zo fantastisch te zijn als hij dacht.
De helft van de opbrengst van dit boek wordt geschonken aan vzw Kietelt.
Deze organisatie verzorgt verjaardagsdozen voor kinderen uit een kansarm gezin.
21,99
Voorkant cover

Allemaal Bloemen

Mille Vermeulen

Bij elke belangrijke, ingrijpende gebeurtenis worden er bloemen geschonken. Soms om een feestelijk moment extra te kleuren,
op andere momenten als symbool van troost, rust en vrede.
Poëzie heeft dezelfde kracht als bloemen. Kleine of grote vreugde, verwondering, verdriet gebundeld als boeketje vol letters…
En weet: bloemen verwelken, bootjes vergaan,
maar warme woorden blijven voor eeuwig bestaan.
15,50
Voorkant cover

Maanlicht

Mille Vermeulen

Zodra de hemel donker kleurt schijnt de maan, ons nachtlampje van de natuur. Sterrenkunde heeft de mens altijd al geïnspireerd. Ooit lieten astronauten voetafdrukken achter in het maanstof. En wie weet kunnen we ooit wel op de ‘witte bol’ gaan wonen. Zou jij dat willen?

Mensen lijken eigenlijk veel op de maan. Het steenachtige hemellichaam kan enkel schijnen door het licht van de zon. Zo kunnen wij ook enkel schitteren door het licht, de warmte en liefde van anderen.

Soms kan het in ons brein even stormen of juist heel stil zijn. We voelen ons angstig, verdrietig of eenzaam… Het is op deze momenten dat we zoeken naar maanlicht, want het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn.
16,99
Voorkant cover

Laat je brein bloeien Anatomielessen over de hersenen met creatieve doe-oefeningen om je brein te boosten

Mille Vermeulen

Jouw brein is het meest complexe en mysterieuze orgaan van je lichaam. Voor sommigen betekent het niet meer dan wat roze opvulling van je hoofd. Anderen zijn er dan weer door gefascineerd. Feit is dat, ondanks talrijk wetenschappelijk onderzoek, het brein nog steeds vele geheimen verhult. Je gedachten worden gevormd door je hersenen. Aangezien het brein een orgaan is, lijkt het alsof je totaal geen vat hebt op hetgeen je denkt en voelt. Voor een stuk is dit ook effectief zo, maar er zijn wel tal van tips & tricks waarmee je je gedachten kan bijsturen. Dit boek geeft je een inzicht in de werking van de hersenen en bevat tal van creatieve doe-oefeningen om aan de slag te gaan met je eigen gedachtegang.
17,99