Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De hele weg
Lopend naar Santiago, een pelgrimstocht op weg naar herstel

Auteur

Ange van Ommen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De hele weg is een verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in 2012 maakte naar Santiago de Compostela, een verhaal over met beperkingen op pad gaan, grenzen verkennen en weer thuiskomen. Ange beschrijft ook hoe ze met de lessen van de Camino in de jaren erna haar leven opnieuw heeft vormgegeven. Ze schrijft volstrekt open en eerlijk over haar gevoelens en emoties, en met gepaste afstand over haar beperkingen. Door de vanzelfsprekende schrijfstijl lijkt het alsof je als lezer de reis samen met haar maakt. Ze laat zien dat je ver kunt komen als je vanuit mogelijkheden leeft.   

Over de auteur

Ange van Ommen (1957) werd in 2009 geconfronteerd met sarcoïdose, een ziekte waarbij overal in het lichaam ontstekingen ontstaan. Ze ontdekte dat wandelen voor haar een sleutel tot herstel is. Zo ontstond het idee om een pelgrimstocht te maken. Met haar pelgrimage sponsorde ze de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, die haar reisverhalen publiceerde op haar website. Inmiddels heeft ze haar reisverslag bewerkt tot het boek De hele weg. De verkoopopbrengsten hiervan gaan ook naar de patiëntenvereniging.

Productinformatie

ISBN
9789402238532 / 978-94-022-3853-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2017
Taal
Nederlands

Genre
Reizen
Kwalificaties
Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella

Uitvoering
Paperback
Pagina's
316
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk


Om zeven uur zit ik boven in de basiliek voor het lauden. Een streep morgenzon schijnt door de hoge ramen in het koor. De samenzang wordt afgewisseld door het gekwetter van vogels die in de basiliek rondvliegen. Aan het eind van de viering ontvang ik met twee medepelgrims de pelgrimszege, staand in het koor tussen de broeders en zusters. Ik versta niet alles. Wat binnenkomt en zoals ik het vrij vertaald mee wil nemen is: moge het goddelijke je tocht verrijken. Verstild blijf ik na afloop achter in de basiliek.
 
Tegen de middag zet ik mijn eerste schreden op de Via Lemovicencis, de pelgrimsroute die al in de twaalfde eeuw is beschreven in de Codex Calixtinus. Het is een oeroude weg waarop ontelbare pelgrims mij zijn voorgegaan. In tranen loop ik de heuvel af en kijk regelmatig om naar de basiliek op deze bijzondere plek. Het afscheid van de twee vrouwen raakt me. Ik ben intens blij dat ik Ineke en Michelle heb mogen ontmoeten, twee prachtige vrouwen waarmee ik contact op zielsniveau had. Het is ook goed om mijn tocht vanaf nu weer alleen te vervolgen. Het voelt alsof ik een nieuw fase in ga, of er een diepere laag aangeboord mag worden. Ik geniet van de glooiende heuvels van de Morvan, het groene coulisselandschap, weiden met schapen, afgewisseld met bossen en rivieren, kleine verstilde gehuchtjes en af en toe een kasteeltje.
Ik verwonder me erover dat de route perfect is aangegeven. De heldere Franse losbladige routebeschrijving met bijbehorende kaarten die je in een keurig plastic hoesje om je nek draagt, is bijna overbodig. Wat fijn dat ik minder energie hoef te steken in het vinden van mijn weg. Zo blijft er tijd over om te mijmeren. Ik voel opnieuw dankbaarheid dat ik zo op pad kan zijn.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Fer de Deken op 30-10-2017
Als mede sarcoïdose patiënt en als mede pelgrim naar Santiago (4 maal) heb ik het met veel plezier en herkenning gelezen. Dat er nog meer mensen zijn die dit ook hebben gedaan was voor mij een verrassing. en ook nog eens zeer leesbaar geschreven met elke dag een motto. Ik heb er veel leesplezier aan gehad en in een keer uitgelezen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De weg van het hart Een pelgrimstocht van Montpellier naar Pamplona, op weg naar een nieuwe balans

Ange van Ommen

1 reviews

De weg van het hart is het verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in het najaar van 2019 maakte na een turbulent jaar. Thema’s die spelen zijn mantelzorg, rouw en dementie. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Door de beeldende schrijfstijl heb je als lezer het idee dat je de reis samen met haar maakt. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. De weg van het hart is herkenbaar voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers en kan hen inspireren een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

18,99
Voorkant cover

Nieuwe wegen Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Ange van Ommen

Ange liep in 2008 de Camino Frances na een roerige periode in haar leven: echtscheiding, werken aan zichzelf om haar levensenergie terug te vinden, kinderen die uitvliegen en hertrouwen met haar ex-partner. Ze ging op weg om nieuwe energie op te doen en ruimte te creëren voor een zoektocht naar ander werk. Door de beeldende beschrijvingen van het landschap en de ontmoetingen onderweg krijg je als lezer het idee dat je de tocht samen met haar maakt. Lezers die de Camino Frances zelf hebben gelopen, zullen zich ongetwijfeld herkennen in het boek. Lezers die nog twijfelen of ze deze pelgrimstocht willen maken, kan Ange met dit boek zeker over de streep halen.

18,99
Voorkant cover

De weg naar huis Op weg naar jezelf tijdens een pelgrimstocht van Santiago naar huis

Ange van Ommen

Omdat thuiskomen bij jezelf een terugkerend thema is tijdens al haar pelgrimstochten, loopt Ange deze laatste keer vanuit Santiago de Compostela naar huis. Het is een pelgrimstocht om terug te blikken op haar herstelproces en om te vieren hoe ze nu in het leven staat. Tijdens de vier maanden durende pelgrimstocht door vaak verlaten gebieden, wordt ze fysiek en mentaal flink op de proef gesteld. Alsof de reis een test is of ze eerdere opgedane lessen in de praktijk kan toepassen. Hoe zorg je goed voor jezelf als je belastbaarheid beperkt is en hoe ga je om met eenzaamheid? In De weg naar huis schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens, emoties en dilemma's. Door de beeldende schrijfstijl krijg je als lezer het gevoel dat je de reis samen met haar maakt en meebeleeft. Het blijft spannend: is het haalbaar deze terugtocht te volbrengen?

22,50