Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

En ik werd rijk door los te laten

Auteur

Fred Bekenkamp

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zichtbaar was de buitenkant, het virtuele scherm dat hij jarenlang nodig had gehad om verdriet en pijn op afstand te houden. Trots leek een goede vriend zoals ook bezittingen dat leken te zijn. Maar hoe meer bezit en trots er was, hoe armer hij werd. Want het nam hem zijn ware ik en zijn af door het gevecht de trots en het bezit vast te houden.

Pas door dat los te laten volgde een vacuüm dat leidde tot het bewustzijn in het nú met de rijkdom van niet tastbare zaken in een eerste stap naar Nirvana.

Over de auteur

Fred Bekenkamp heeft een bewogen leven en carrière die zich kenmerken door hoge pieken, diepe dalen en de liefde voor zijn zoon. Vanuit zijn, als militair aangeleerde, doorzettingsvermogen wist hij (te) lang vol te houden in voor velen onmogelijke situaties. Het bleek een valkuil. Het pad leek een doodlopende weg door een donkere tunnel zonder licht aan het einde. Maar niets was minder waar: het licht aan het einde van de tunnel was mooier dan ooit en gaf de ware rijkdom weer. Dit boek is daar getuige van.

Productinformatie

ISBN
9789402242393 / 978-94-022-4239-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-02-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

"But why granddad? We are safe too", the boy said. "Now we are safe, my son, but every few decades the world comes into a sort of negative spiral, which might be caused by nature or better the universe. The energy in the universe is what they used to call God or Allah. And they all worshipped their God. They even did have big houses to meet and pray", the old man continued. "What is praying?", the little boy asked. "A way of meditation and thinking of good and bad. Thinking of what does feel right and wrong", the old man said.


 "Like we do at school nowadays in mediation class?", the boy asked.


The old man said: "Yes, more or less like that. But with one big difference, you are now allowed to think and feel what you want. Because the people needed a Third World War which took many lives around the world to discover that we are all equal and all want peace. They discovered that religion and science have taught people a lot of good things, but it also created borders in the way people started thinking. It created differences which couldn’t be overcome only by talking. People needed pain and grief to find out that differences do not exist in nature. Just balance like the wind teaches you when it is looking for the balance in pressure. At the end of the Third World War nobody did win. The only thing what happened was, that respect came back because the people learned to survive by the advantages of the differences of another culture, other food, other way of looking at subjects."

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

HANDBOEK ONDERNEMEN

Fred Bekenkamp

Bij het starten van zijn eigen bedrijf op 2 januari 1996 (tijdens het schrijven van deze pagina precies elf jaar geleden) had Fred Bekenkamp een globaal bedrijfsplan uitgewerkt. Met knikkende knieën en een ondernemingsplan in de hand stond hij bij de Kamer van Koophandel om zich in te schrijven. Niet wetende waar hij aan begon, had hij toen - achteraf gezien - eigenlijk behoefte aan een cursus ondernemen en een handboek. Dit HANDBOEK ONDERNEMEN geeft de startende ondernemer de mogelijkheid om binnen vijf dagen (!) zijn eigen ondernemingsplan te schrijven en een goed voorbereide start te maken!
16,50
Voorkant cover

Het Element

Fred Bekenkamp

Niets is wat het lijkt in de spionagethriller Het Element. Fred Bekenkamp beschrijft een verhaal over een vreemd bericht dat door een radio-amateur wordt onderschept. Het bericht is het begin van een internationaal steekspel tussen verschillende machtsblokken. En dan is er ook nog een vreemd schip dat met een mysterieuze lading op weg is naar de Zuidpool. Het verhaal is deels op waarheid gebaseerd. Wat wel of niet verzonnen is mag de lezer zelf bepalen. Maar als het verhaal werkelijkheid zou worden dan storten alle nu bekende politieke en economische systemen in.

19,99
Voorkant cover

De postbode Onbewust slachtoffer van een politiek dominospel

Fred Bekenkamp

In deze politiek getinte spionagethriller, die voor een groot deel op waarheid is gebaseerd, is een postbode dagelijks onbewust getuige van veel politieke gebeurtenissen en de effecten van spionage. In deze thriller speelt de internationale wereld van spionage en politiek een hoofdrol. Daarbij spelen persoonlijke intriges, liefde, haat, overspel, moord en verdriet een minstens zo belangrijke rol. In het boek zijn beschouwende teksten en spirituele gedachten verweven die samensmelten in het verhaal. Zonder het te weten komt het politieke dominospel steeds dichter bij de postbode met alle gevolgen van dien. Een spionagethriller waarbij zichtbaar wordt dat het verhaal van de postbode ook voor de lezer zelf zou kunnen gelden.

20,99