Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zonder Zinny HARDCOVER

Auteur

Mille Vermeulen

Uitvoering
Hardcover
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Daar waar het alfabet stopt, begint dit verhaal. Wanneer de meeste kinderen al lang in dromenland zijn, start dit avontuur. Op een avond speelt Brice op zijn tablet terwijl deze aan het opladen is. Wat er dan gebeurt hou je haast niet voor mogelijk. Zinny, het figuurtje van het beroemde spel Zig Zag Zoom, springt uit de tablet. De daaropvolgende 24 uur zal hij in de echte mensenwereld verblijven. Na een spannende dag worden de rollen omgedraaid. Maar eens Brice in Zinnyzood gearriveerd is, weet hij niet wat hij ziet. Het leven daar blijkt niet zo fantastisch te zijn als hij dacht.
De helft van de opbrengst van dit boek wordt geschonken aan vzw Kietelt.
Deze organisatie verzorgt verjaardagsdozen voor kinderen uit een kansarm gezin.

Over de auteur

Mille Vermeulen werd geboren op 8 juni 1995 en woont in Neerpelt. De passie voor het schrijven ontdekte ze tijdens een avondje babysitten, wat in 2015 resulteerde in een eerste kinderboek: ‘De weg van Mato’. In de zomer van 2016 kreeg ze de kans om voor de Vlaamse overheid een kinderboek over energiebesparing te schrijven. Mille illustreert haar boeken ook zelf en probeert dit steeds op een originele manier te doen.

Productinformatie

ISBN
9789402243345 / 978-94-022-4334-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-03-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
40
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Net op het moment dat Brice wil opstaan, begint de tablet te trillen. Zijn linkerarm en rechterbeen zijn vertrokken richting Zinnyzood, maar de rest van zijn lichaam ligt nog onder de tablet. Het is mislukt, denkt hij. Ik ga voor de rest van mijn leven maar één arm en been hebben. Plotseling begint de tablet weer te trillen. Veel harder dan daarjuist. 'Welkom in Zinnyzood. Zie je wel dat je er zou geraken.' 'Maar, mijn linkervoet ligt nog thuis op mijn kamer', zegt Brice angstig. 'Maak je maar geen zorgen. Velen die hier wonen kunnen niet met hun voeten op de grond blijven.' Voorzichtig zet Brice zijn eerste stap. Omdat de grond in Zinnyzood één groot luchtkussen is, vliegt hij metershoog de lucht in. 'Volg me maar. Dan toon ik je waar ik woon.' Al hinkend op zijn rechterbeen loopt Brice Zinny achterna. 'Hier is het dan.' Verward kijkt Brice in het rond. 'Je zou me toch je thuis tonen.' 'Dit, dit is mijn thuis.' Zinny opent het kleine felgele doosje. Het is volledig leeg. 'Hier slaap ik', zegt Zinny terwijl hij zich in het doosje nestelt. Aan zijn beide handen en voeten bevestigt hij draden. Deze steekt hij in mini-stopcontacten. Het grijze hart dat midden op zijn T-shirt staat, verandert in verschillende kleuren. Wanneer het rood ziet, valt Zinny in slaap. Brice staat erbij en kijkt ernaar. 'Zinny', fluistert hij zachtjes. 'Ga je terug wakker worden?' Het spelfiguurtje reageert niet. Zonder na te denken, trekt Brice de draden uit het stopcontact. Verschrikt schiet Zinny wakker. 'Waarom hang je draden aan je handen en voeten?' 'Enkel zo kan ik terug energie krijgen. Mijn hartje is een batterij die om de zoveel tijd opgeladen moet worden.' 'Dus dat doosje is je bed? Maar waar woon je dan?'

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek