Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De rode admiraal
De reïncarnatie van een vlinder uit de 21ste eeuw

Auteur

Sander Bakx

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (9 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Leon wordt wakker naast zijn vrouw Vanessa. Zij is die nacht overleden. In plaats van de ambulance te bellen besluit hij, met de hulp van Hans, Vanessa weer tot leven te wekken. Hans weet hoe hij organen kan klonen en middels de nieuwste technologieën ervoor kan zorgen dat Vanessa weer als vanouds door het leven gaat. De rode admiraal is een literaire thriller die een kijkje neemt in het leven van een man die zijn vrouw koste wat kost weer terug wil brengen. En het geeft antwoord op het raadsel hoe Vanessa, een vrouw die door iedereen geliefd werd, zo jong is komen te overlijden.

Over de auteur

Sander Bakx, docent, vader, man, heeft in het schrijven zijn medium gevonden om mensen deelgenoot te maken van zijn angsten. Insecten en religie, wetenschappers en technologie zijn allemaal ongrijpbaar. Als hij denkt te snappen hoe de wereld in elkaar zit, dan ontsnapt er ergens weer een insect en is de wereld raadselachtiger dan daarvoor. Eng en onvoorspelbaar. De natuur zorgt voor nieuw leven. De grootste vijand daarvan is de denkende, onderzoekende, vragende mens. Iedere beantwoorde vraag leidt tot nog meer vragen. De antwoorden komen pas, meent Sander, zodra we stoppen met vragen stellen.

Productinformatie

ISBN
9789402243468 / 978-94-022-4346-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-03-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik reik naar de klink. Mijn hand trilt. Ik slik en gooi de deur zachtjes open. Daar ligt ze: mijn vlinder. Met haar ogen dicht en deken tot haar kin opgetrokken. Ik ga in de deuropening staan en leun tegen het kozijn. Ze ligt te slapen. Roerloos. Vredig. Ieder moment kan ze wakker worden. Ze slaat de dekens van haar af en spreidt haar armen als gebaar dat ik erbij kom liggen. In haar armen genieten van het aanbreken van de dag. Een paar minuten tegen haar warme lichaam gedrukt, tussen haar vleugels, en dan vol goede zin opstaan. Maar het is al middag en ze is nog steeds niet wakker.
 
Toen ik na een paar uur eindelijk naar bed ging, vond ik haar met haar voorhoofd op de grond, ogen gesperd, mond open, alsof ze probeerde te schreeuwen, en haar hand in een greep om haar strot. Voordat het in me opkwam de politie te bellen of een ambulance, trok ik haar het bed weer op. Ik legde d’r op haar rug, duwde haar mond dicht en sloot haar ogen. De armen naast het lichaam en toen de deken over haar heen. Lekker diep ingestopt zoals ze dat graag had.
Daarna liep ik naar de badkamer om mezelf aan te kijken. Rode ogen, tranen en snot. Meer was er niet te zien. Ik ramde mijn voorhoofd tegen de spiegel, die barstte. Met een pincet heb ik de glassplinters verwijderd. Het bloed heb ik laten lopen. Ik ben weer in bed gaan liggen. Een paar uur later gaf ik haar een zoen en ben ik naar beneden gegaan, om koffie te drinken.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door ridi op 13-03-2018
Ik vind dit boek dikke shit echt 5 strerren waard!!
door Sea op 15-03-2018
Spannend boek dat makkelijk wegleest! 5 STERREN!
door Jesse op 16-03-2018
Geweldig boek, zeker een aanrader!
door Giel op 20-03-2018
Heel mooi boek! , zeker een aanrader!
door Sven op 20-03-2018
Zeker een aanrader!
door Bombe op 20-03-2018
Echt een goed boek!
door Lieke op 20-03-2018
In 1 ruk uitgelezen! De schrijver neemt je mee in de belevingswereld van de hoofdrolspeler en laat empathie ontstaan voor de meest bizarre dingen. Het is prachtig en kunstzinnig geschreven en het verhaal vindingrijk met een fijne dosis spanning!
door Roel Van Zijl op 11-08-2018
Mysterieus. Anders kan ik het niet noemen. De hele tijd spookt door je hoofd of de hoofdrolspeler het niet toch zelf heeft gedaan. Het open einde schreeuwt om een vervolg.
Geschreven door Kim Jacobs op 13-06-2022
Super spannend boek. Geschreven door mijn Nederlands docent. Hij is een grote inspiratie voor mij. Groetjes uw lievelings leren