Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Evangelisch eindtijdgeloof en heibel in het heilige land
Theologische bespiegelingen en blogs als EAPPI-waarnemer op de Westelijke Jordaanoever

Auteur

Henk Fonteijn

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel christenen zien de staat Israel als de vervulling van eeuwenoude bijbelse profetieën, waarbij profetie wordt opgevat als toekomstvoorspelling. Tot en met het recente besluit van Donald Trump om de Amerikaanse ambassade in de nabije toekomst te verhuizen naar Jeruzalem, duidt men allerlei gebeurtenissen sinds mei 1948 als tekenen dat het einde der tijden nabij is en de komst van de Messias voor de deur staat. De auteur heeft in het verleden ook zelf de meeslepende kracht van deze suggestieve vorm van Bijbeluitleg ervaren. Nadere bestudering van Bijbel en geschiedenis, in combinatie met recente eigen ervaringen als mensenrechtenactivist op de Westelijke Jordaanoever, hebben hem echter doen concluderen dat religie in deze vorm een obstakel voor gerechtigheid vormt.

Over de auteur

Henk Fonteyn (Rotterdam, 1954) is theoloog en publicist. Van 1984 tot 2001 was hij predikant van de protestantse gemeente in het Betuwse dorpje Tricht. In 2001 volgde hij de specialistenopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie, waarna hij veertien jaar als geestelijk verzorger werkzaam was bij de Koninklijke Landmacht. Hij nam deel aan diverse ernstmissies in Bosnie en Afghanistan. In 2014 ging hij met functioneel leeftijdsontslag. In dat jaar en het daaropvolgende werkte hij als vrijwilliger in het programma EAPPI op de Westelijke Jordaanoever.

Productinformatie

ISBN
9789402243567 / 978-94-022-4356-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-03-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Min of meer bij toeval kwam ik hem weer tegen op www.boekwinkeltjes.nl: ‘De Planeet die aarde heette’, door Hal Lindsey. Een bestseller uit de zeventiger jaren. Alleen al de suggestieve omslagfoto met de dreigende donkere tinten bracht een stroom aan herinneringen op gang. Ik zag de scene weer voor me uit de film ‘The Sound of the Trumpets’, waarin op zeker moment alle ware christenen plotsklaps van de aardbodem verdwenen zijn. Wat blijft is een ronkende grasmaaier, de man die in zijn tuin aan het werk was, is ‘opgenomen’. 

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek