Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ubuntu
Mantelzorgers delen hun verhaal

Auteur

Eline Janssen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op zoek naar de verhalen van mantelzorgers, schetst Eline Janssen, de portretten van verschillende mensen die intensief voor iemand zorgen met een ziekte, beperking, of (psychisch) probleem. In de intieme portretten gaat Janssen op zoek naar de redenen van het zorgen, wat het voor een invloed heeft op het dagelijks leven, welke ingrijpende keuzes er gemaakt moeten worden en hoe de toekomst er uit lijkt te gaan zien. Veel ruimte is er voor de (culturele) achtergrond van de mantelzorger. Is deze achtergrond van invloed? Zijn er andere gebruiken? Vanuit welke motieven zorgt de mantelzorger? In de verschillende portretten zijn ook overeenkomsten te vinden. De liefde voor de medemens en het zorg willen dragen voor een ander lijken van universele waarde te zijn.

Over de auteur

Eline Janssen (1968) is opgeleid als maatschappelijk werker en is werkzaam als adviseur Informele Zorg bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem). Zij heeft als specialisatie: mantelzorgers met een andere culturele achtergrond. Vanuit haar expertise en ervaring bij het MVT Arnhem, is dit boek tot stand gekomen.

Productinformatie

ISBN
9789402244410 / 978-94-022-4441-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-04-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

"Wat een suffig onderwerp, dat mantelzorgen", zei iemand eens: "Het gaat alleen maar over oude, zieke mensen en dames die soep koken."
 
Een verkeerd beeld. Eén op de drie mensen verricht mantelzorgtaken. Twaalf procent van de kinderen en jongeren groeit op met een chronisch zieke huisgenoot. Een belangrijk onderwerp dus om meer over te weten.
 
Is het "kommer en kwel" dat mantelzorgen? Mantelzorg kan zwaar zijn.
Maar ik ontmoet veel mensen die hun taak vol goede moed en met humor, liefde en creativiteit verrichten. Omdat ze iemand waarvan ze houden graag helpen, op basis van gelijkwaardigheid en menselijke solidariteit.
 
In dit boek komen mantelzorgers met verschillende( culturele) achtergronden en ervaringen aan het woord. Mensen van vlees en bloed. Ik wil hun verhaal vertellen, schrijven over hun kracht, moeilijkheden, oplossingen en wensen, over hun manier van denken en leven. Verhalen uit de alledaagse praktijk. Juist nu in Nederland veel discussie en angst heerst over andere gebruiken, godsdiensten, gewoontes en uiterlijkheden, wil ik op zoek gaan naar wat ons allen als mensen verbindt. Over Ubuntu gesproken.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anke op 23-04-2018
Boeiende, persoonlijke verhalen waarin zowel liefdevolle zorg voor een dierbare als de ervaring van zorgen voor de ander vanuit verschillende bevolkingsgroepen worden belicht.