Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ciao David
Een vertelling over hartstocht en geluk

Auteur

Simon Versnel

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Ciao, David is de kroniek van een ontmoeting tussen twee mannen, die samen een groot geluk beleven.
Het is een vertelling over bemind worden en gepassioneerd beminnen, over begeerte, maar ook over de onmogelijkheid van de volmaakte en eeuwige liefde.

De drastische en definitieve beslissing van de verteller is schokkend maar begrijpelijk, want wat rest er nog als je het ultieme geluk gevonden hebt?

Het boek zal gepresenteerd worden op zondag, 24 juni om 14.00 uur bij boekhandel ‘Donner’, Coolsingel 119 te Rotterdam. 

Over de auteur

Simon Versnel (Rotterdam, 1947) is acteur en zanger.

Hij werkte onder andere jarenlang bij het Brusselse theatergezelschap ‘Needcompany’ en reist sinds 2002 de wereld over met het Brusselse danstheatergezelschap ‘Peeping Tom’.

In 2012 voltooide hij de theatermonoloog ‘Verbaas me’, over het leven en werk van Sergej Diaghilev (1872–1929). Deze monoloog wordt nog steeds door hem gespeeld. Omdat de monoloog in de vertelling ‘Ciao, David’ meerdere malen genoemd wordt, is de tekst ervan tevens opgenomen in dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789402245288 / 978-94-022-4528-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-05-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
112
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na een tijdje liepen we samen nog even de kerk door, terwijl we elkaar steeds even lachend aankeken, alsof we een geheim hadden.
Dat hadden we ook. Althans ik had dat. In de afgelopen jaren had ik hard gewerkt aan mijn monoloog. Eerst veel gelezen, aantekeningen gemaakt, toen geschreven en uiteindelijk was ik nu in het laatste stadium: de voorbereidingen om het verhaal ook werkelijk te gaan spelen.
Ik was meer en meer beland in de wereld van Sergej Diaghilev en soms had ik de bijna mystieke ervaring dat hij heel dichtbij mij was. Of sterker nog, dat ik hem was.
Nu, met David in die magische stad, voelde ik me steeds dichter bij mijn alterego, die met zijn minnaar op stap was.
In de etalages weerspiegeld, zag ik ons voorbijlopen en het leek erop dat de metamorfose compleet was: Diaghilev met zijn eigen prachtige danser, Nijinski, zijn kleine paardje.
Het maakte dat ik me als een pauw zo trots voelde.
David was zich hiervan natuurlijk niet bewust, hoewel ik hem wel uitvoerig verteld had dat ik in Venetië bezig was met dit enorme karwei.
Het was bijna een sacraal moment, toen we samen bij het graf van Diaghilev stonden, waar David enige foto’s van me nam.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Len Duvekot op 29-06-2018
Hartverwarmend en ontroerend
door Anita op 15-07-2018
Mijn complimenten! Helemaal gegrepen door je prachtige taalgebruik, je beeldende beschrijvingen je fantasie maar bovenal door het feit dat het je gelukt is je intense geluk, liefde, intimiteit, dankbaarheid en levensvreugde weer te geven in dit boek.Het kán niet anders dan vanuit je volle hart geschreven zijn, dat is merkbaar in iedere letter!