Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Coaching zonder managers

Auteur

Gerard Korver en Hans van Klink

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Teamleiders in de Zorg, Facilitaire dienst en in de Retail worden in de praktijk voor situaties geplaatst die vragen om coaching op de werkvloer. De huidige manager heeft daar geen tijd voor, of beschikt niet over de juiste ‘tools’. Veelal moeten teamleiders zelf de problemen op de werkvloer oplossen. Dat doen ze graag.
Dit boek is geschreven als zelfhulpboek voor teamleiders die graag hun steentje bijdragen aan de organisatie, de kwaliteit van het werken willen verhogen én om effectiever om gaan met de beschikbare tijd. Dit boek is speciaal geschreven om de teamleiders te stimuleren zelf aan de slag te gaan en het plezier op de werkvloer te vergroten.

Over de auteur

Gerard Korver heeft een groot deel van zijn leven leiding gegeven in de gezondheidszorg. Het beter laten functioneren van teamleiders heeft hem altijd geraakt. Hen verder te helpen in omstandigheden die daar nu om vragen, deed hem dit boek schrijven samen met Hans van Klink. Gerard komt uit een groot gezin van 12 kinderen. Dankzij die organisatievorm van zijn gezin, heeft hij geleerd dat je elkaar beter moet maken in het plezier van werken.

Hans van Klink is op zijn zestiende de wereld van ‘zorg en welzijn’ in gestapt. Nu is hij, 45 jaar later, nog zeer betrokken bij dit mooie vak. Belangrijke issues voor hem zijn: eerlijke en heldere verantwoordelijkheden, goede communicatie en het ‘aanwakkeren’ van intrinsieke motivatie. Dat drijft hem tot op de dag van vandaag in zijn werk. En in het werken aan dit ‘werkboek’.

Productinformatie

ISBN
9789402246070 / 978-94-022-4607-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Geef meer inhoud aan het werken in een team als teamleider. Daarmee geef je meer kleur aan je organisatie en zal je het plezier in het werk vergroten. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer er met meer plezier wordt gewerkt, er minder neiging is tot verzuim, effectiever wordt gewerkt en de kwaliteit van het werk zal stijgen. Het vertrouwen dat je daarmee opbouwt van de manager, maakt dat je meer vrijheid van handelen krijgt, meer initiatieven kunt ontplooien, en jij en je team zullen meer bloeien en groeien in het werk. Voor de zorg betekent dit dat je met minder personeel, toch effectief kunt optreden en de kwaliteit van zorg vergroot. Voor de Retail betekent dit dat je minder saai werk doet, meer omzet maakt en klantvriendelijker omgaat met klanten.
De sfeer op de werkvloer zal met de coaching van jou als teamleider nog meer uitstraling kennen. Afspraken zullen beter worden nagekomen en vooral het werkplezier zal vergroot worden. Wanneer de teamleider na de zelf coaching, meer natuurlijk gezag uitstraalt en er minder frustratie valt op te ruimen, zal kortom de teamspirit alleen maar groter worden!
Het welbevinden van jou als teamleider zal zijn uitwerking hebben op het hele team. Wanneer je dit boek gebruikt om meer zicht en inzicht te krijgen op wat je wilt leren, zal je zelfvertrouwen behoorlijk worden vergroot. Maar ook het inzicht op wat jouw teamleden nodig hebben om goed te functioneren, zal toenemen.
De taak van de manager zal worden verlicht. Hij/zij kan zich volledig richten op de cijfers en de productie. Het ontlasten van de manager, maakt dat je gemakkelijker met gerichte vragen naar hem of haar toe kan stappen. Dat verhoogt de samenwerking.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek