Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Spanje, een liefde
Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Auteur

Barbara van Wijk-Douwes

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Spanje, een liefde speelt zich grotendeels af in het provinciestadje Fortuna in Spanje bij Murcia. Dit boek neemt de lezer mee naar het hedendaagse Spanje en geeft een inkijkje in het overwinteren in zonnig Spanje, waarbij korte reisjes door Spanje en Portugal beschreven worden. De typische gewoontes en Spaanse gebruiken, de feesten, de cultuur, kortom het normale Spaanse leven komt uitgebreid aan bod en wordt op luchtige, meeslepende wijze beschreven.

Over de auteur

Barbara Ch. van Wijk-Douwes ontwikkelde na haar pensionering, samen met haar man Egbert, de hobby Reizen. Met de camper trekken zij van hot naar her, maar de winters brengen zij steevast door in Spanje, in Fortuna, waar zij hun hart aan verpand hebben. Geen winter slaan zij over en Barbara beschreef al hun belevenissen in rondschrijfbrieven voor het thuisfront. Samengebundeld vormen deze brieven een soort dagboek waarmee de lezers als het ware met hen mee reizen en meegenieten.

Productinformatie

ISBN
9789402246131 / 978-94-022-4613-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-06-2018
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Unheimisch gevoel
‘s Avonds komen we in Tortosa aan. Hier is een camperplaats waar we neerstrijken. Hij ligt even buiten de stad aan het eind van een doodlopende weg. Ik voel me hier niet echt fijn. We staan er helemaal alleen op een groot stikdonker terrein als er een bestelbusje vlak naast ons parkeert. We zouden de deur niet eens kunnen opendoen zo dichtbij staat hij, terwijl het hele terrein verder leeg is. Er zitten twee uitgewoonde figuren in, de één stapt uit, de ander blijft zitten en kijkt voortdurend naar ons. Onze alarmbellen beginnen te rinkelen, we voelen ons niet echt senang. "Kom op" zegt Egbert opeens. "Ik heb een unheimisch gevoel, we gaan hier weg". We schuiven de stoelen in de juiste stand en rijden richting stadje waar een groot parkeerterrein is, waar we onder een felle lantaarn kunnen parkeren. Veel beter! Misschien was er helemaal niets fout met die kerels, maar het voelde niet goed en mij is altijd geleerd: je gevoel volgen.

Vandaag (woensdag) rijden we naar Fortuna waar we straks aankomen. De hele dag regent het en niet zo’n beetje ook. De Spanjaarden zijn blij als het regent, maar wij komen voor de zon, niet voor de regen.

Onderweg beland ik in een winkel bij een benzinestation. Een onbekend blikje trekt mijn aandacht. Koffie in blik, speciaal voor onderweg. Ik lees de omschrijving en zie dat de koffie vanzelf warm wordt als je het deksel van het blik trekt! Er ontstaat dan een soort chemische reactie waardoor een chauffeur achter zijn stuur een lekker warm bakkie kan doen. Ik moet er niet aan denken, had er ook nooit van gehoord maar het is zelfs te krijgen in cappuccino, zwarte koffie, koffie met melk en suiker en espresso! En dat voor € 2,20, kom er es om!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Barbara van Wijk op 25-07-2018
Ik hoorde vaak de volgende opmerkingen: Het boek leest prettig. Het is luchtig en humoristisch. Toen ik het boek las had ik het gevoel op vakantie te zijn, ik was erbij! Eén persoon had verwacht dat er beschrijvingen van bezienswaardigheden in zouden zijn opgenomen, maar dat is niet het geval. Het is geen reisgids, die zijn er al genoeg, dit is een persoonlijke ervaring met het overwinteren en uitstapjes tussendoor met de camper. Ook de verschillende gewoontes, cultuur, feesten en allerlei typisch Spaanse belevenissen zijn meeslepend beschreven.
door Corrie Lange op 19-01-2021
Ik heb van het boek genoten en vond het jammer toen ik het uit had! Heel prettig en met veel humor geschreven! Ook veel zaken herkenbaar omdat wij eveneens overwinteren in Spanje.