Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nylholuna
Een kroon met een vloek

Auteur

Jade Vermeulen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (16 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wanneer Julia Jonker onverwacht in de vreemde wereld Nylholuna terechtkomt, verandert alles. De hele wereld staat op zijn kop wanneer de Nachtelfen, die zich al eeuwenlang niet meer hebben laten zien, plotseling weer opduiken en al helemaal als blijkt dat ze ergens naar op zoek zijn.
Julia vlucht samen met haar nieuwe vrienden Aiden Dusk en Sylvar Lake uit het dorpje Clove omdat het daar niet langer meer veilig is. Zo hopen ze het gevaar te ontlopen, maar het wordt juist erger.
Al snel komen de drie vrienden erachter dat de situatie veel ernstiger is dan iedereen ooit voor mogelijk had gehouden. Hoe moeten ze de Nachtelfen en hun meesteres tegenhouden, voor het te laat is?

Over de auteur

Toen Jade R. Vermeulen (2004) leerde lezen, begon ze al met het schrijven van kleine verhaaltjes. Schrijven is niet iets wat je wilt, het is iets wat je moet.
"Schrijven is 24/7. Je bent misschien gestopt met typen, maar de verhalen en scènes blijven door je hoofd spoken. De karakters die je creëert zijn stuk voor stuk onderdeel van jezelf. Schrijven is mijn uitlaatklep, ik kan aan de realiteit ontsnappen en me in mijn karakters verplaatsen, die ik volg op de reis van hun eigen leven. Het is net als een film."

Productinformatie

ISBN
9789402247244 / 978-94-022-4724-4
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
31-08-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Een grote, holle ruimte met een onwijs hoog plafond wat wel iets weg had van het vertrek in een kerk doemde op. Het dak was een glas-in-lood-koepel met een rond gat in het midden. De enige plek waar zonlicht de voet van de ruimte kon bereiken.
Het leek wel een soort centraal… iets. Overal waren donkere gangen die hier uitkwamen. De stenen erboven hadden allemaal andere symbolen: allemaal koppen van verschillende soorten monsters.
Geweldig.
De drang om hier wég te gaan was sterker dan ooit. Door de straal zonlicht die recht naar beneden viel, leken de stofdeeltjes in de lucht op gouden glittertjes.
En het was stíl. Dood- doodstil. Dat maakte het eng. Maar het zou nog enger geweest zijn als het niet stil was geweest.
In het midden van de ruimte stond een rond, stenen altaartje. Het zonlicht viel recht op het tafelblad.
Julia’s mond zakte open.
Op dat tafelblad lag een voorwerp schoon en glanzend, alsof het grondig was gepoetst en er was neergelegd voor een museum. Geknipt gewoon. Alsof alles zo hoorde. Als in een schilderij.
Het juweel had de gouden kleur van de zon. Straalde puurheid uit. In het magische goud waren dieprode robijnen aangebracht die eruitzagen of het gemaakt was van bloed. Niet echt een leuk idee, dacht Julia.
In het midden zat een grotere robijn die naar binnen viel, alsof het er zo uit was geslepen met de precisie van een chirurg. Alsof er iets in hoorde.
Het was een grote, fonkelende armband dat glinsterde als een diamant. Maar het voorwerp waar ze voor kwamen was nergens te bekennen.
Grapje natuurlijk.
Het was de Kroon. Dé Kroon.
Als het zo makkelijk zou zijn om de Kroon te pakken, waarom was het dan niet eerder gebeurd?

Reviews (16)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nina JW van Veen op 11-08-2021
Toen ik vroeg naar boekentips stelde Jade voor dat ik haar duologie Nylholuna ging lezen! Dat vond ik een fantastisch idee. Jade heeft haar duologie bij Boekscout Yo! Uitgegeven. Het eerste boek heet Nylholuna 1 Een Kroon met een Vloek. In deze video zal ik het over dit boek hebben.

Bekijk de hele recensie op mijn Youtubekanaal Nina JW van Veen!

~ M i j n m e n i n g ~
De punten waar ik het over ga hebben in de video:
1 Origineel
2 Engels?
3 Cultuur
4 Gedachten
5 Makkelijk

~ C o n c l u s i e ~
Ik vond dit boek echt geweldig. En ja het is waar, het boek eindigt met een cliffhanger. Dus natuurlijk ben ik al begonnen met deel 2 voordat ik deze vlog heb gefilmd. Of het handig is weet ik niet haha. Maar goed. Het is gewoon een superleuk boek en eigenlijk moet dit boek nog veel meer mensen bereiken zodat zij ook kunnen genieten.

Na dit laatste is het misschien niet onverwacht, maar ik geef Nylholuna 1 Een Kroon met een Vloek door Jade R. Vermeulen 5 sterren!

In de volgende video ga ik Nylholuna 2 recenseren!
door Renske Wekking op 01-05-2020
Een origineel en spannend geschreven boek! Je leest het boek in een ruk door en de beschreven fantasiewereld komt ook echt tot leven. Een echte aanrader, zeker het lezen waard!
door Trisha op 26-04-2020
Het is vreemd dat een zo jong iemand zo'n goeie schrijfstijl al had, talent is er al zo vroeg aanwezig. Verder is dit echt een grappig boek en het leest vloeiend!
door Marella op 20-04-2019
Wat baalde ik dat ik,toen ik in dit boek begon, 't niet in één keer uit kon lezen! Pas na 3 dagen was 't uit. Wat een super leuk, spannend en meeslepend verhaal. Op naar deel 2!
door Fay op 23-01-2019
Heel leuk boek ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Heel spannend! En ik kan zien dat er heel veel werk in zit. 👍 ik hoop dat deel 2 snel uitkomt want ik kan niet wachten! En het verhaal is heel goed geschreven 😉🙌👍
door Mirjam Bernards op 03-11-2018
Spannend. Voor de echte uitgave een stukje gelezen en dat maakte dat ik gespannen was naar het hele boek. Terecht! Spannend, leuk op sommige punten en smakend naar meer, zeker omdat dit eerste deel aangeeft dat er een vervolg moet komen! Ik kijk er vol verwachting naar uit en hoop dat ik niet lang hoef te wachten!
door Lisa op 30-10-2018
Echt een super leuk en goed boek. Het verhaal leek zich wel voor mijn ogen af te spelen. Ik had de hele tijd het gevoel dat ik de film van het boek wilde kijken ookal bestaat die niet. Zo goed is het geschreven. Echt een aanrader!
door Elly op 30-09-2018
Heb het gekocht voor mijn kleindochter van 11 . Eerst zelf gelezen en het is een hoge waardering waard. Super spannend . Ben benieuwd naar het volgende deel.
door erna v/d/Burg op 30-09-2018
Heel spannend allemaal komt helemaal tot leven tijdens het lezen ,kijk uit naar deel twee.
door René Hendriks op 30-09-2018
Wat een geweldig boek : een echte aanrader .Het verhaal is erg mooi en boeiend geschreven. Ik lees niet zo veel , maar heb dit mooie verhaal bijna in een keer uitgelezen .Wat knap op jonge leeftijd al zo goed. We zullen nog veel van haar horen en lezen. Kijk nu al uit naar het tweede deel !!
door Kendra Eggenhuizen op 26-09-2018
Geweldig goed bedacht! Het is niet eens te merken dat het door een 14 jarige is geschreven, het is alsof een professionele schrijver dit heeft geschreven. Echte aanrader
door Isabel op 26-09-2018
Een geweldig boek van een geweldig persoon. Je komt super snel ik het boek ook als je geen fantasie fan bent, dan moet je hier zeker maar eens mee beginnen. Het verhaal is super en super mooi geschreven. Dit boek is zeker een aanrader.
Voor deze prijs zo mooi boek zeker doen. En ook makkelijk leesbaar.

Dit is het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen!
door Anne-Sou Groot Antink op 26-09-2018
Echt een super goed boek! Door de manier van schrijven krijg je een beeld in je hoofd van het verhaal. Het einde van het boek is een super spannende cliffhanger. Ik ben echt benieuwd naar deel 2! ❤️
door Jeanette Sengers op 26-09-2018
Het boek bijna in een ruk uitgelezen. Je wordt gegrepen door het verhaal over Julia en haar vrienden. Laat deel 2 maar snel volgen, want ik wil weten hoe het afloopt. Wat knap, een meisje van (toen 12) die zulke boeken schrijft!
door Willem Brunt op 25-09-2018
Het boek is een echte aanrader, niet alleen voor jongeren maar ook volwassenen. Geschreven door een meisje van 12 jaar is bijna niet te geloven. Door haar beeldende schrijfwijze word je helemaal meegenomen in het verhaal van Julia en haar vrienden. Na de eerste bladzijde kan je het boek bijna niet meer neerleggen. Naast heel veel spannende momenten is er ook ruimte voor puberen en ontluikende verliefdheid. Laat deel 2 maar gauw komen. Door de geweldige cliffhanger kan ik bijna niet wachten.
door Esther Hendriks op 31-08-2018
Wat een spannend en goed geschreven boek is dit! Je zou niet zeggen dat de auteur maar 12 jaar was ten tijde van het schrijven, dat belooft wat voor de toekomst! Je wordt gegrepen door de personages en het verhaal en je wilt het boek niet meer neerleggen.. Ik kijk uit naar deel 2 om te zien wat er met de kroon en de vrienden gebeurd! Spannend!