Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De postbode
Onbewust slachtoffer van een politiek dominospel

Auteur

Fred Bekenkamp

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In deze politiek getinte spionagethriller, die voor een groot deel op waarheid is gebaseerd, is een postbode dagelijks onbewust getuige van veel politieke gebeurtenissen en de effecten van spionage. In deze thriller speelt de internationale wereld van spionage en politiek een hoofdrol. Daarbij spelen persoonlijke intriges, liefde, haat, overspel, moord en verdriet een minstens zo belangrijke rol. In het boek zijn beschouwende teksten en spirituele gedachten verweven die samensmelten in het verhaal. Zonder het te weten komt het politieke dominospel steeds dichter bij de postbode met alle gevolgen van dien. Een spionagethriller waarbij zichtbaar wordt dat het verhaal van de postbode ook voor de lezer zelf zou kunnen gelden.

Over de auteur

Fred Bekenkamp heeft aan het einde van zijn militaire loopbaan een aantal jaren bij de militaire inlichtingen en veiligheidsdienst gewerkt. In die periode was hij getuige van veel bijzondere situaties waar nooit over gesproken kan worden. Toch wist hij een weg te vinden zijn gedachten er ervaringen te verwerken door te gaan schrijven. Na het schrijven van de spionagethriller Het Element was het verhaal nog niet helemaal af en dat leidde tot het schrijven van De Postbode als politieke spionagethriller.

Productinformatie

ISBN
9789402250930 / 978-94-022-5093-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-02-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De knal was oorverdovend hard en dreunde lang na. De grond leek te trillen onder zijn voeten. Dennis Brandelink was wel iets gewend door al die jaren die hij in meerdere rollen voor defensie werkte. Maar de 93 kg granaat op zo’n 250 meter afstand kon je een voltreffer noemen. De bunker had Dennis voldoende bescherming geboden, maar de omgeving eromheen had het ernstig te verduren gehad. Hij wist wat de vernietigende kracht van explosieven kon veroorzaken. Welke effecten het al op de wereld had gehad. Welke strategische en tactische waarde het met zich mee kon brengen. En dat in de context van vrede, van oorlog, van liefde, van waanzin. Zijn nieuwe opdracht was om een geheime lading van hoog explosief materiaal van Londen naar Nederland te verschepen. Daarbij was er een schimmig steekspel van geheimzinnigheid geweest.

Eerst was er gezegd dat hij naar Londen moest, maar dat ging natuurlijk niet door. Typisch het leger had hij gedacht! En ineens moest het toch weer wel. Dennis was dat gewend, maar dit keer was er veel schimmig gedoe! Gedoe paste niet in dit soort missies. Gedoe had al genoeg mensenlevens gekost in zijn militaire loopbaan! Dennis dacht aan die keer dat een collega door een scherf geraakt was. Hij had hem willen redden. Alles wat hij geleerd had op het vlak van EHBO had hij gebruikt. Maar het had niet mogen baten.

Het gelaat van zijn medestrijder had helemaal onder het bloed gezeten. Dennis was bang geweest dat zijn maat in zijn eigen bloed zou verdrinken. Alleen de ogen waren zichtbaar geweest. De spiegels van de ziel, zoals Dennis dat noemde. Op het moment dat zijn collega stierf zag Dennis de ogen opdrogen. Een bizar moment dat in zijn eigen unieke vorm vreemd genoeg mooi was. Te midden van de rondvliegende kogels was er een moment van rust. Bizar en bijzonder. De opgedroogde ogen leken hun bezieling verloren te hebben. De glans van het leven was weg. Moge hij in vrede rusten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

HANDBOEK ONDERNEMEN

Fred Bekenkamp

Bij het starten van zijn eigen bedrijf op 2 januari 1996 (tijdens het schrijven van deze pagina precies elf jaar geleden) had Fred Bekenkamp een globaal bedrijfsplan uitgewerkt. Met knikkende knieën en een ondernemingsplan in de hand stond hij bij de Kamer van Koophandel om zich in te schrijven. Niet wetende waar hij aan begon, had hij toen - achteraf gezien - eigenlijk behoefte aan een cursus ondernemen en een handboek. Dit HANDBOEK ONDERNEMEN geeft de startende ondernemer de mogelijkheid om binnen vijf dagen (!) zijn eigen ondernemingsplan te schrijven en een goed voorbereide start te maken!
14,45
Voorkant cover

Het Element

Fred Bekenkamp

Niets is wat het lijkt in de spionagethriller Het Element. Fred Bekenkamp beschrijft een verhaal over een vreemd bericht dat door een radio-amateur wordt onderschept. Het bericht is het begin van een internationaal steekspel tussen verschillende machtsblokken. En dan is er ook nog een vreemd schip dat met een mysterieuze lading op weg is naar de Zuidpool. Het verhaal is deels op waarheid gebaseerd. Wat wel of niet verzonnen is mag de lezer zelf bepalen. Maar als het verhaal werkelijkheid zou worden dan storten alle nu bekende politieke en economische systemen in.

17,45
Voorkant cover

En ik werd rijk door los te laten

Fred Bekenkamp

Zichtbaar was de buitenkant, het virtuele scherm dat hij jarenlang nodig had gehad om verdriet en pijn op afstand te houden. Trots leek een goede vriend zoals ook bezittingen dat leken te zijn. Maar hoe meer bezit en trots er was, hoe armer hij werd. Want het nam hem zijn ware ik en zijn af door het gevecht de trots en het bezit vast te houden.

Pas door dat los te laten volgde een vacuüm dat leidde tot het bewustzijn in het nú met de rijkdom van niet tastbare zaken in een eerste stap naar Nirvana.
18,50