Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Boeiende banden

Auteur

Martien Boertje

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Investeren in het geluk met elkaar Ieder mens streeft naar geluk. Dit persoonlijk geluk wordt mede bereikt door middel van de relatie met de mensen om ons heen. Het leven is een aaneenschakeling van relaties met jezelf als startpunt in verbinding met anderen. Maak gebruik van de kracht die relaties in zich hebben. Dit boek geeft adviezen en aanwijzingen die je kunt gebruiken om op een andere manier naar relaties te kijken en deze op een andere manier in te vullen. Vervolgens kunnen deze relaties leiden tot meer inhoud, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Verrijk je leven en investeer in het geluk met elkaar!

Over de auteur

"Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in diverse commerciële functies. Getrokken door de emotionele kanten van de mens heb ik een aantal coach-gerichte opleidingen gevolgd. Ik begeleid mensen in hun persoonlijkheidsontwikkeling, zowel in hun professionele als in hun persoonlijke leven. Ik ben werkzaam als coach, trainer, therapeut en consultant."

Productinformatie

ISBN
9789460898488 / 978-94-608-9848-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-10-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Je bent, net als ieder mens op deze aarde, op zoek naar geluk. Vanaf het moment dat je geboren bent tot het moment dat je doodgaat ben je, ieder moment van de dag, bewust of onbewust op zoek naar geluk. Maar wat is geluk nu eigenlijk? Volgens de Van Dale heeft geluk een tweetal betekenissen. De eerste is een ‘gunstige loop van omstandigheden; voorspoed’ en ‘het aangename gevoel van iemand die zich verheugt’, is de tweede. Geluk (of gelukkig zijn) kan ook gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden waarin je belangrijke basisbehoeften bevredigd zijn. Dagelijks ben je bezig jouw basisbehoeften te vervullen. Des te meer basisbehoeften zijn vervuld des te groter is het geluksgevoel. Omdat de basisbehoeften bij een ieder verschillend zijn, zullen ook de levensomstandigheden welke leiden tot geluk verschillen per persoon. Geluk leidt tot het voelen van positieve emoties. Er dient een duidelijk onderscheid gemaakt te worden tussen het voelen van de emotie, het gevoel, en de emotie zelf. De emotie is het gevolg van de mate waarin er voldaan wordt aan je basisbehoeften. Dit is een onbewust proces. Het voelen van deze emotie, dus de lichamelijke sensatie van de emotie is een bewust proces. Je ervaart het gevoel dat optreedt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek