Ogen van mijn moeder
- Auteur
-
Els van Swol
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Biografieën
- Prijs
- € 17 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
De stapel familiegeschiedenissen groeit gestaag. Meestal gaan ze over de wederopbouwjeugd, onder de slagschaduw van de Tweede Wereldoorlog, over secularisatie of geloofsopvoeding, met de nadruk op het leven van vaders. In dit boek wordt weliswaar dezelfde periode beschreven, maar zijn andere, en aanvullende, accenten gelegd. Een dochter kijkt door de ogen van haar moeder naar de kunst die zij lief had: beeldende kunst, (binnenhuis)architectuur, literatuur, klassieke en jazzmuziek. Deze voorliefdes probeert de schrijfster niet alleen psychologisch te duiden, maar ze beschrijft ook wat die voor haarzelf betekenen. Op deze manier ontstaat een tijdsbeeld en wordt op een bepaalde manier kunstgeschiedenis bedreven.
Over de auteur
"Ik heb, naast mijn dagelijkse werkzaamheden en studie algemene cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland, al heel wat geschreven. Onder andere als medewerker van de Leeuwarder Courant en het tijdschrift Mens en melodie. Voor deze uitgave verschenen: De hobo en haar muziek (Broekmans & Van Poppel 1977), Inlichtingenwerk, uitlening en service in de muziekbibliotheek (NBLC 1991), Dialoog in muziek (Panta Rhei 1997) en Oud en nieuw (Gopher 2007)."
Productinformatie
- ISBN
- 9789461767288 / 978-94-617-6728-8
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 13-01-2012
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Biografieën
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 70
- Formaat
- 12,5 x 20 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
Moeder had op de één of andere manier een fijne neus voor (jong) talent, of het nu om Wolkers, Verkade, D’Hont, Visser of Schoonhoven ging. Zoals vader weer feilloos wendingen in de geschiedenis aanvoelde. Kunst of leven, dat vormde het verschil. Ofwel: beide, kunst en leven, leven en kunst spiegelen elkaar in de gebrokenheid van het bestaan. Als in het Auschwitzmonument van Jan Wolkers, sinds 1993 in het Amsterdamse Wertheimpark. Maar ondanks alle verschillen waren vader en moeder in hun liefde als Zephyr en Aurora op het hiervoor beschreven schilderij Geboorte van Venus van Botticelli: één van adem, één van vreugde en verdriet.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek