Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Emotioneel Belast

Auteur

J.M.M. Baselmans

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Pjotr Plano is het kind van een ongehuwde moeder. Later, na het huwelijk van zijn moeder, wordt hij niet geaccepteerd door zijn stiefvader. Ook in de omgeving waar Pjotr opgroeide zien ze hem als een buitenbeentje. Hij is ‘dat onecht kind’. Dat geeft mensen kennelijk het recht om hem emotioneel te mishandelen. Ze negeren hem, schelden hem uit, ze pesten en ze laten hem niet deelnemen aan een normaal gezins- en dorpsleven. Dit maakt de jongen emotioneel gevoelloos en doof voor mensen om hem heen. Een dergelijke afwijzing als kind en jong volwassene laat diepe sporen na. In dit boek wordt beschreven hoe Pjotr zich weet te handhaven. Later, bij de opvoeding van zijn kinderen wil hij het goed doen. Dat blijkt moeilijk te zijn.

Over de auteur

"Ik ben Jan Baselmans, 42 jaar de man van Annie. Mijn vader was het kind van een ongehuwde moeder. Later, werd hij door zijn stiefvader niet geaccepteerd. Zijn karakter gevormd in een wereld van: 'Er niet mogen zijn', brengt een belasting met zich mee. Om deze belasting niet opnieuw door te geven, sta ik er bij stil in mijn roman 'Emotioneel Belast'."

Productinformatie

ISBN
9789461767790 / 978-94-617-6779-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-02-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Vrienden maken was moeilijk omdat iedereen van zijn afkomst wist. Dit hoorden ze thuis van hun ouders die daar niet doorheen konden kijken. Deze ouders bespraken dat kennelijk met hun kinderen. Ook verboden ze hun kinderen met hem om te gaan, alsof hij een overdraagbare ziekte had. Zijn broers en zussen hadden hier geen last van. Het was dus niet zijn naam, maar zijn onbekende afkomst die hem bezwaarde! Pjotr trok zich terug en bracht veel tijd in eenzaamheid door met zijn hond Rexy. Veel confrontaties met andere kinderen ontaardden in vechtpartijen en thuis werd de situatie er ook niet beter op, omdat zijn moeder liet merken begrip voor de situatie te hebben. Zijn stiefvader accepteerde dit niet van haar. De situatie verergerde met de week. Op een dag werd Pjotrs hond Rexy ziek en de stiefvader zag geen andere mogelijkheid dan de hond dood te schieten. Zonder een greintje medelijden deelde hij aan Pjotr mee wat hij had gedaan en voegde er aan toe dat Rexy 'zo goed af was'. Pjotr ging uit zijn dak en viel zijn stiefvader aan, maar die was natuurlijk geen partij. Pjotr delfde het onderspit en zei weg te lopen en dat hij hem nooit meer wilde zien. Hij zei verder dat hij al lang het gevoel had dat hij te veel was. Door dit voorval werd dit gevoel voor Pjotr bevestigd.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek