Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Roos van Engelenburg

Auteur

Marinus van Maaren

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Roos van Engelenburg is gebaseerd op een reisverslag uit 1833 over de legende van Adelheide. De roman speelt zich af in de plaatsen Asperen, Herwijnen, Hellouw, Haaften, Heukelum, Waardenburg en Alem en geeft weer hoe de adel dacht en leefde in de 11de eeuw. In een tijd dat er maar één Christelijke kerk bestond met de bisschop van Rome, Innocentius III, als paus aan het hoofd. Na zijn overlijden in 1216 werd opgeroepen tot het houden van een nieuwe kruistocht naar Damiate. De vergelijking van het leven met de vier jaargetijden, vertelt ons de realiteit dat geboorte dood betekent.

Over de auteur

Marinus van Maaren werd op 27 januari 1950 in Herwijnen geboren. Reeds vroeg was hij geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboortedorp. Van zijn hand verscheen eerder ‘Herwijnense Vertellingen’ in 1988, ‘Honderd jaar muziekvereniging Wilhelmina’ in 1998 en het fotoboek ‘Herwijnen in vroeger tijden’ in 2007. Historie in de breedste zin van het woord is een groot deel van zijn leven, zijn lust en zijn hobby geweest. De auteur overleed op 10 januari 2012.

Productinformatie

ISBN
9789462060746 / 978-94-620-6074-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-06-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Die nacht verlichtte het maanlicht het slot in ruste en Arnold Harcourts dacht na over de naam die zijn dochter zou gaan dragen en viel vermoeid in slaap. De volgende ochtend kraaide de haan al vroeg. Het was of de haan wist dat het een bijzondere dag zou worden. De pater, die het kraaien van de haan ook had gehoord, was vroeg opgestaan en begaf zich naar de binnenplaats, sloeg enige met rouwvorst bedekte houtblokken schoon en spoedde zich naar de kapel om vervolgens de haard aan te steken. Vulde het doopvont met wijwater en ontstak enkele kaarsen. Het licht van die kaarsen en het flikkeren van het haardvuur gaven het Mariabeeld met op haar arm het kindje Jezus een droevige aanblik. Het was bijna acht uur in de ochtend, het morgenlicht baande zich een weg naar de nieuwe dag. De vroedvrouw, die de eerste dagen voor moeder en de pasgeborene moest zorgen, kwam met Arnold, die zijn dochter droeg de kapel binnen en zij namen plaats rond het altaar. De pater ontblootte het kind en sprak, terwijl hij Arnold aankeek, de woorden: "Ik doop u," waarop Arnold antwoordde: "Adelheide van Herwijnen."

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek