Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van Delfzijl naar Alaska

Auteur

Elle de Vries

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als wereldreizen een beroep is, dan is Elle de Vries een professional. Via allerlei omzwervingen komt hij uiteindelijk in Alaska aan. Hier heeft de auteur een neef wonen die verstoken is van enige luxe en in een ongetemde wildernis leeft. Drie maanden is Elle de Vries de gast van de wildernisneef. Hij verlaat begaanbare wegen en komt oog in oog te staan met beren. Wie hier de regels van moeder natuur niet kent, is een lunch voor de beren. Het is dan ook pure noodzaak om te leren hoe je voor jezelf moet zorgen als er geen supermarkt in de buurt is.

Over de auteur

"Ik ben geboren (1946) in Delfzijl en sinds 1969 getrouwd en nu trotse opa van vijf kleinkinderen. Ik mag graag reizen en wil daar alles over weten. In 1998 kreeg ik een uitnodiging om naar Alaska te komen. Wat ik in 2003 voor de eerste keer deed. Een schat aan informatie heb ik ondertussen verzameld. Zodoende ben ik tot het schrijven van dit boek gekomen. Ik wil andere mensen deelgenoot maken van mijn enthousiasme en emoties."

Productinformatie

ISBN
9789462061514 / 978-94-620-6151-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-07-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
230
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk


De Cabin

Op dit moment zit ik tien kilometer diep in de wildernis en van enig leven in de buurt is totaal geen sprake. Tijdens de nachtelijke rit door de duisternis van het vliegveld naar mijn tijdelijk verblijf heb ik niet veel van de omgeving kunnen zien. Onderweg staan geen straatlantaarns bij de weg. In het licht van de koplampen van de auto heb ik gezien en gemerkt dat wij een gravelweg zijn opgegaan, die vol diepe gaten zat en de onvriendelijke keien bij de weg deden de auto geen goed maar het hield de chauffeur wel wakker. Ik heb mijn vakantieadres bereikt, maar vraag niet hoe. Ik had mij wel iets anders voorgesteld van een reis door de Bush. Misschien moet ik mijn verwachtingen bij stellen. Blijkbaar is het nog niet genoeg, we schenken ons nog een glas Whisky on the rocks in en dat is misschien wel de duvel verzoeken! 7-up is niet voorhanden en dus wordt het puur gedronken, glazen zijn ook niet voorhanden, maar wij lossen dat op een mannenmanier op! Om de vaatwasser te sparen gebruiken wij kartonnen bekertjes met een inhoud van 33 cc. Meegebrachte geschenken komen uit de koffer te voorschijn en verwisselen van eigenaar. We toasten op een hernieuwde kennismaking, een goede vlucht en wat al niet meer en slaan nog een extra glas whisky achter over. Het kan niet op. Dat ik gaande weg meer spraakwater krijg valt mij niet op en mijn gastheer vindt het blijkbaar gezellig. Op een gegeven moment komt het verstand weer boven drijven en vinden wij het welletjes.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gultekin op 14-09-2015
Ik vind uw verhaal geweldig, fotos waren leuk om te zien, veel success verder in uw leven.