Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Amor Fati

Auteur

Gerard Hundman

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Aisha het onherstelbare doet en daarbij in zichzelf het woord ‘Inshallah’ herhaalt, legt zij haar lot in de handen van God. Dat zij daarmee mythen en tradities die haar religie en cultuur al voor eeuwen bij elkaar houdt ter discussie stelt, weet zij dan nog niet. Haar daad zal niet alleen haar eigen ogen, maar ook die van haar omgeving openen. Om het lot dat hen dreigt te keren zal iedereen, elk van de betrokkenen, bij zichzelf te rade moeten gaan. Uiteindelijk is het de liefde voor het lot die hen drijft.

Over de auteur

"Gedurende mijn leven heb ik altijd gezocht naar zaken die niet alleen mijn eigen maar ook het leven van anderen rijker, beter, kon maken. Als hulpverlener in de jeugdzorg, als kunstenaar en als leraar dacht ik goed op weg te zijn. Door te gaan schrijven en dit boek gepubliceerd te krijgen hoop ik aan dit streven iets toe te voegen en een nieuwe weg in te slaan. May you lead an interesting life…"

Productinformatie

ISBN
9789462065093 / 978-94-620-6509-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-12-2012
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
272
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Toen Aisha haar mailbox opende was er maar een mailtje, van Simon. Ze twijfelde of ze de mail nu dan wel de volgende morgen zou lezen. Hij zou de discussie van die middag voort willen zetten. Hoe langer ze naar het mailtje keek hoe meer het de betekenis van iets verbodens kreeg. Ze dacht aan Sonja – Sonja was de vriendin van Simon, een journaliste die voor de Haagsche Courant werkte, die al een week of twee op school rondliep om de sfeer na de moord op Theo van Gogh op te tekenen, en hoe ze elkaar aangekeken hadden. Zou ze erover in de krant durven schrijven? “Radicalisme op ‘zwarte scholen’ rondom dood van Gogh.” De reactie van de collega’s was langs haar heengegaan, gefocust als ze was op Simon, waar ze een verbeten discussie mee voerde. Ze had van Gogh voor provocateur uitgemaakt en hem daarmee medeverantwoordelijk voor zijn eigen dood gemaakt. Dat was hij ook. Op z’n minst indirect. Anderen zeiden het toch ook? Zelfs Nederlanders zeiden het. Toch was het stom van haar om zo open te zijn. En dan ook nog juist tegen de man waar ze een historische band mee had, die haar deze baan bezorgd had, waar ze hem bijzonder dankbaar voor was. Ze was moe en wilde slapen. Ze opende de mail.

Date: 04-Nov-2004
From: SimonHaring@gmail.com
To: AishaelIoumi@hotmail.com
Subject: vandaag

‘Wil met je praten, ben niet boos. Hopelijk ben jij dat ook niet. Laten we morgen praten.
Simon.’

Aisha wachtte niet lang met haar antwoord.

Date: 04-Nov-2004
From: AishaelIoumi@hotmail.com
To: SimonHaring@gmail.com
Subject: vandaag

‘Ik ben ook niet boos. Wel verward. Ik wil graag met je praten.
Tot morgen, Aisha.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek