Het Element
- Auteur
-
Fred Bekenkamp
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Thrillers
- Prijs
- € 17 ,45
- Verzending
- Exclusief verzendkosten
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Niets is wat het lijkt in de spionagethriller Het Element. Fred Bekenkamp beschrijft een verhaal over een vreemd bericht dat door een radio-amateur wordt onderschept. Het bericht is het begin van een internationaal steekspel tussen verschillende machtsblokken. En dan is er ook nog een vreemd schip dat met een mysterieuze lading op weg is naar de Zuidpool. Het verhaal is deels op waarheid gebaseerd. Wat wel of niet verzonnen is mag de lezer zelf bepalen. Maar als het verhaal werkelijkheid zou worden dan storten alle nu bekende politieke en economische systemen in.
Over de auteur
"Na mijn technische studie en militaire carrière was ik werkzaam bij de militaire inlichtingdienst. Aan het eind van mijn militaire loopbaan startte ik in 1996 mijn eigen bedrijf op het gebied van fiscaal, juridische dienstverlening en accountancy. In 2008 schreef ik mijn persoonlijke memoires in een eerste boek, wat leidde tot het verkopen van mijn bedrijf. Door dat eerste boek had ik de smaak te pakken en wilde weer schrijven. Maar waarover? Het antwoord was simpel, over mijn leven, mijn ervaringen, mijn kennis. Dat alles gemengd met een stuk fictie en mysterieuze situaties."
Productinformatie
- ISBN
- 9789462066182 / 978-94-620-6618-2
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 25-01-2013
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Thrillers
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 146
- Formaat
- 12,5 x 20 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
Hobbymatig was Michael nog steeds betrokken bij het luisteren naar signalen die door diverse radio-amateurs over de hele wereld werden verzonden. Vanuit het verleden had Michael nog steeds een wat ‘rare waslijn’ van de dakgoot van zijn huis naar een boom in de tuin hangen. En precies in het midden was die ‘waslijn’ naar de grond geleid. Met deze dipoolantenne luisterde Michael in het verleden vaak naar morsesignalen. Maar de digitale wereld had morse grotendeels naar de geschiedenis verbannen. Toch had Michael onlangs nog eens zijn Rhode & Schwarz ontvanger uitgeprobeerd en was tijdens het zoeken tussen de krakende radiosignalen op een zeer zwak morsesignaal gestuit. De signaal-ruisverhouding was zodanig dat je getrainde oren moest hebben om het überhaupt te kunnen horen. Tussen het gekraak door leek er een bericht gestuurd te worden dat voor Michael erg bekend klonk. De uit strepen en punten bestaande morsecode was eigenlijk onmogelijk omdat de wijze waarop het bericht werd verzonden vreemd genoeg niet meer zou kunnen bestaan. Door de val van de Muur in 1989 en de opheffing van de Sovjet-Unie hadden de voormalige Sovjetrepublieken in eerste instantie voortgeborduurd op de communicatiesystematiek van het Rode Leger. Jaren later was dit - mede door de invoering van digitale technieken - steeds meer verdwenen. Het bericht was dus qua opbouw onmogelijk, het werd gewoon niet meer gebruikt, of toch wel?
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van deze auteur

HANDBOEK ONDERNEMEN
Fred Bekenkamp

En ik werd rijk door los te laten
Fred Bekenkamp
Pas door dat los te laten volgde een vacuüm dat leidde tot het bewustzijn in het nú met de rijkdom van niet tastbare zaken in een eerste stap naar Nirvana.

De postbode Onbewust slachtoffer van een politiek dominospel
Fred Bekenkamp
In deze politiek getinte spionagethriller, die voor een groot deel op waarheid is gebaseerd, is een postbode dagelijks onbewust getuige van veel politieke gebeurtenissen en de effecten van spionage. In deze thriller speelt de internationale wereld van spionage en politiek een hoofdrol. Daarbij spelen persoonlijke intriges, liefde, haat, overspel, moord en verdriet een minstens zo belangrijke rol. In het boek zijn beschouwende teksten en spirituele gedachten verweven die samensmelten in het verhaal. Zonder het te weten komt het politieke dominospel steeds dichter bij de postbode met alle gevolgen van dien. Een spionagethriller waarbij zichtbaar wordt dat het verhaal van de postbode ook voor de lezer zelf zou kunnen gelden.