Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ijskoude jaren

Auteur

Kelly Petrie

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Ijskoude jaren vertelt het verhaal van Kelly, een meid in de bloei van haar leven, in gevecht tegen een eetstoornis. Wat begint met een voorzichtige lijnpoging, mondt uit in een levensbedreigend ondergewicht. Geobsedeerd door eten, en dan vooral niet eten. Haar ouders raken bezorgd en na een afspraak met de huisarts, volgt een opname in het ziekenhuis. Met behulp van therapie met lotgenoten en een strak voedingsprogramma, klimt ze er langzaam weer bovenop. Een gedetailleerd en indrukwekkend levensverhaal waarin wordt verteld wat een eetstoornis met iemand kan doen en hoe het iemands leven en omgeving beïnvloedt.

Over de auteur

"Ik ben in 1988 te Sliedrecht geboren. Met mijn man Bart woon ik in een dijkhuis met uitzicht op de rivier. Van kinds af aan ben ik al creatief: tekenen, schilderen, handwerken en schrijven zijn mijn hobby’s. Na een turbulente tijd in mijn tiener-, puber- en ook volwassen jaren vanwege een eetstoornis, besloot ik dit levensverhaal op papier te zetten. Ik hoop met mijn boek mensen die ook aan een eetstoornis lijden hoop te geven."

Productinformatie

ISBN
9789462069909 / 978-94-620-6990-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-06-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De eerste stappen buiten. Frisse lucht. De wind. Het waren maar tien dagen, maar het voelde als een eeuwigheid. Ik was zo verschrikkelijk dankbaar. Het voelde alsof ik weer vrij was. Natuurlijk was het ziekenhuis erop tegen en ze hebben geprobeerd om ons nog tegen te houden. Het zou kindermishandeling zijn als we nu met de behandeling zouden stoppen. De kinderbescherming zou langskomen. Het haalde allemaal niks uit. We zijn in de auto gestapt en weggereden.
Ik herinner mij dit moment nog als gisteren. We reden onze woonplaats binnen en ik hoorde overal muziek vandaan komen. Het was druk op straat met feestende mensen. Gezelligheid. En toen besefte ik het ineens. Iedereen leeft gewoon zijn leven. Iedereen gaat door. Waarom ik dan niet? Waarom mogen zij het wel en ik niet? Vanaf dat moment ging de knop om. Ik zou weer beter worden. Ik zou ook weer kunnen genieten, dansen, gelukkig zijn. Deze gedachte maakte mij weer sterk. Er zou nog een lang gevecht volgen, maar uiteindelijk zou ik de winnaar zijn!

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Erica op 13-06-2013
Super knap dat je er een boek over hebt geschreven! je mag er trots op zijn!
door Ellen op 13-06-2013
Heftig om te lezen wat er in jouw maar ook ons leven is gebeurd. Als er een hel bestaat dan zaten wij daar met zn allen in. Als er een hel bestaat dan bestaat er ook een hemel... en zo ervaar ik de tijd waarin we nu leven. Mijn allessie, je hebt een realistisch prachtig positief boek geschreven ! een dikke kus van een trotse moeder.
Geschreven door wilma redelijkheid op 13-06-2013
Lieve Kelly, We vonden je al een mooie meid in de tijd dat je man bij ons kwam klussen en je bent nog een mooie meid. Ik vind het geweldig van je dat je dit gedaan hebt petje af hoor. xx Wilma