Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eeuwige kerst: de 135 populairste kersthits aller tijden

Auteur

Leo Weijers

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met kerstmis vieren we de geboorte van Jezus Christus. Kerstmis is voor velen een gezellige en sfeervolle periode. Met een fraai versierde kerstboom, een feestelijk gedekte tafel, cadeautjes en natuurlijk sfeerverhogende kerstmuziek. Traditionele kerstliederen, evergreens, moderne kersthits, Rudolph, Frosty en ‘Jingle Bells’, Band Aid en ‘White Christmas’, alles komt voorbij op de radio en de televisie in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen. De 135 populairste kerstliedjes aller tijden vindt u terug in dit boek, compleet met achtergrondverhalen, anekdotes en uitvoerende artiesten. Ik wens u heel gezellige en sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Over de auteur

Pophistoricus Leo Weijers, van beroep handhavingsadviseur, werd in 1959 in Lisse geboren. Hij is vanaf zijn prille jeugd een volger en verzamelaar van popmuziek. Leo schreef in 2013 en 2014 zijn eerste en tweede boek over de ontwikkeling van popmuziek in de jaren zestig. Daarnaast presenteert hij iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur zijn eigen radioprogramma ‘Leo mag het weten’ op de Amsterdamse zender Radio NoordZij.

Productinformatie

ISBN
9789463892551 / 978-94-638-9255-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-05-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
14,5 x 20,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Joy to the world’

De Engelse theoloog en schrijver Isaac Watts (1674-1748) schreef in 1718 een tekst, gebaseerd op psalm 98 uit de Bijbel. Hij gaf de tekst de titel ‘Joy to the world’ en noemde het zelf een hymne die de triomfantelijke terugkeer van Jezus Christus vierde. De tekst werd voor het eerst gepubliceerd in 1719 in de verzamelde werken van Watts: The psalms of David: imitated in the language of the New Testament and applied to the Christian state and worship. Tegenwoordig wordt alleen het tweede deel van de oorspronkelijke tekst van Watts nog gebruikt voor het kerstliedje ‘Joy to the world’. De bijpassende muziek op de tekst van Watts werd gemaakt door arrangeur en componist Lowell Mason (1792-1872). Dat gebeurde in 1839, waarbij Mason de melodie ontleende aan een oudere melodie van, naar men dacht, de klassieke componist Georg Friedrich Händel. Later bleek dat Händel niet de complete melodie had gecomponeerd. Orkestleider Percy Faith (1908-1976) nam in 1954 met zijn orkest het liedje op voor de elpee ‘Music of Christmas’. Faith nam vijf jaar later ‘Joy to the world’ opnieuw op, maar dan in stereo. De discogroep Boney M coverde het nummer in 1984 en bracht het twee jaar later op het kerstalbum ‘The 20 greatest Christmas songs’ uit. Mariah Carey combineerde in 1994 de kerstklassieker met de gelijknamige compositie ‘Joy to the world’ van Hoyt Axton. Deze compositie was een totaal ander liedje, dat niets met kerstmis te maken had en een enorme hit (1971) voor de Canadese popgroep Three Dog Night was geworden. Het resultaat was een uitvoering van ‘Joy to the world’ in een zogenaamde dancepop stijl, waar in het refrein de compositie van Axton was verwerkt. Die versie kwam terecht op Mariah Carey’s kerstalbum ‘Merry Christmas’. Whitney Houston nam ‘Joy to the world’ op voor ‘The preacher’s wife: original soundtrack album’ (1996) en ook voor haar eigen kerstalbum ‘One wish: the holiday album’ (2003). Andere bekende uitvoeringen van ‘Joy to the world’ kwamen van The Supremes (1965, album ‘Merry Christmas’) en Andy Williams (1974, album ‘Christmas present’).

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 1

Leo Weijers

1 reviews
Vanaf eind jaren vijftig werden grammofoonplaten op vinyl (45 en 33 toeren) uitgebracht. In Nederland ontstond voorzichtig een popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als Cliff Richard & The Shadows, The Beach Boys, The Rolling Stones en natuurlijk The Beatles zetten de wereld op zijn kop. Nederlandse toppers als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, The Jumping Jewels, Rob de Nijs & The Lords, Peter & zijn Rockets en ZZ & De Maskers maakten furore. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
25,50
Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 2

Leo Weijers

1 reviews
In Nederland ontstond in de tweede helft van de jaren zestig een echte popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als The Doors, Bob Dylan, The Byrds, The Who, Jimi Hendrix, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, The Moody Blues, Simon & Garfunkel, Led Zeppelin en The Mama’s & Papa’s zetten de wereld op zijn kop. Nederbeat en Nederpop waren helemaal ‘in’ dankzij The Golden Earring(s), The Cats, The Outsiders, Q 65, The Shoes, The Motions, Shocking Blue en Boudewijn de Groot. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
26,50
Voorkant cover

Nederbiet Kompliet

Leo Weijers

1 reviews
Nederbiet is een muziekstroming die in 1963 ontstaat en aanvankelijk beïnvloed wordt door de muziek van de ­Engelse beatgroepen. Het duurt even voordat Nederlandse muziek­groepjes omschakelen van rock-’n-roll en instrumentale ­gitaarmuziek naar beatmuziek. 1964, 1965 en 1966 zijn de gloriejaren van de Nederbiet. De bekendste exponenten zijn The Golden­ ­Earrings, The Motions, Q65, The Outsiders, Cuby & The Blizzards­, Les Baroques, The Ro-d-Ys en ZZ & De Maskers­. Den Haag krijgt terecht de eretitel ‘Beatstad No. 1’, maar overal in Nederland rijzen de beatgroepen als paddenstoelen uit de grond. Hun verhalen, anekdotes, wetenswaardigheden, inclusief complete discografie vindt u terug in dit boek.
26,99
Voorkant cover

Zomerhit(te): de 300 heetste zon-, zee- en strandklassiekers

Leo Weijers

Zomerhits roepen een ­zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die ­mensen asso­ciëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek ‘ZOMERHIT(TE)’ vindt u de 300 leukste zomerhits terug. Van de klassieker ‘­Summertime’ uit de ­opera ‘Porgy and Bess’ tot de zomerhit van 2017: ‘­Despacito’ van Luis ­Fonsi & Daddy ­Yankee. Hun ­verhalen, anekdotes en ­wetenswaardigheden ­passeren uitgebreid de ­revue, in veel gevallen voorzien van bijzondere herinne­ringen van bekende Nederlanders uit de muziek- en amusements­wereld en andere zon-, zee- en strandliefhebbers
23,50
Voorkant cover

Flower Power Beat Experience (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Leo Weijers

1 reviews
1967 is het jaar van love & peace, flower power, de ‘Summer of Love’ en Monterey Pop. De albums ‘Sgt. Pepper’ en ‘Picknick’ komen uit. De eerste voorstellingen van de hippiemusical ‘Hair’ vinden plaats en de soulmuziek van Motown, Stax en Atlantic breekt door. Het zijn de hoogtijdagen van de Nederbeat en ‘Monkeemania’. De Veronica Drive-In-Show trekt door het land. Jimi Hendrix, The Doors en Procol Harum debuteren op de langspeelplaat en The Beatles excelleren in ‘Our World’. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit 1967 passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50
Voorkant cover

'Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden'

Leo Weijers

2 reviews
Op 31 augustus 1974 moet de zeezender Radio Veronica noodgedwongen haar uitzendingen staken. Dit boek gaat terug naar de laatste drie jaren van Veronica. Het zijn de hoogtijdagen van de glam- en glitterrock en The Philly Sound. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound en de vetkuivenrock. Daarnaast is 'Beat behind the dykes' het credo. Nieuwe muzikale talenten dienen zich aan en The Beatles gaan ieder hun eigen weg. Er zijn opvallende comebacks en ijzersterke singles en elpees die de absolute top halen. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit die onvergetelijke periode passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50