Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zomerhit(te): de 300 heetste zon-, zee- en strandklassiekers

Auteur

Leo Weijers

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zomerhits roepen een ­zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die ­mensen asso­ciëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek ‘ZOMERHIT(TE)’ vindt u de 300 leukste zomerhits terug. Van de klassieker ‘­Summertime’ uit de ­opera ‘Porgy and Bess’ tot de zomerhit van 2017: ‘­Despacito’ van Luis ­Fonsi & Daddy ­Yankee. Hun ­verhalen, anekdotes en ­wetenswaardigheden ­passeren uitgebreid de ­revue, in veel gevallen voorzien van bijzondere herinne­ringen van bekende Nederlanders uit de muziek- en amusements­wereld en andere zon-, zee- en strandliefhebbers

Over de auteur

Pophistoricus Leo Weijers wordt in 1959 in Lisse geboren. Hij is vanaf zijn prille jeugd een volger en verzamelaar van popmuziek. Leo schrijft in 2013 en 2014 zijn eerste en tweede boek over de ontwikkeling van popmuziek in de jaren zestig. In 2015 volgt zijn boek ‘Eeuwige Kerst’ en in 2017 ‘Nederbiet Kompliet’. Daarnaast schrijft hij dagelijks achtergrondverhalen bij populaire muziek voor diverse Facebook groepen.

Productinformatie

ISBN
9789463892575 / 978-94-638-9257-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-05-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
286
Formaat
15,5 x 22,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Summertime’,
Billie Holiday (1936)

In 1934 componeert George Gershwin de Engelstalige opera Porgy and Bess. De opera wordt voor het eerst uitgevoerd in Boston op 30 september 1935. Gershwin krijgt het idee voor de opera na het lezen van de roman Porgy van DuBose Heyward en vraagt Heyward ook om met hem samen te werken aan het maken van Porgy and Bess. Een aantal liedjes uit de opera (en latere musical en film) wordt door de jaren heen opgenomen door bekende artiesten. Sarah Vaughan, Aretha Franklin, Bobby Darin, The Honeycombs, The Moody Blues en Bronski Beat nemen bijvoorbeeld met succes het nummer ‘It ain’t necessarily so’ op. Nina Simone neemt zelfs meerdere liedjes uit Porgy and Bess op, waaronder ‘I loves you, Porgy’, ‘Porgy, I’s your woman now’ en ‘My man’s gone now’. Het meest gecoverde nummer uit Porgy and Bess is ongetwijfeld ‘Summertime’, van oorsprong een aria uit de opera. Er bestaan meer dan ­veertigduizend geregistreerde opnamen van ‘Summertime’. George Gershwin begint in december 1933 met het componeren van ‘Summertime’, in de stijl van de Afro-Amerikaanse folkmuziek uit die tijd. In februari 1934 heeft hij het gedicht van DuBose Heyward volledig in muziek omgezet. Daarmee is het liedje nog niet klaar voor de opera. Dat duurt nog anderhalf jaar. ‘Summertime’ komt diverse malen terug in Porgy and Bess. Heyward ontleent zijn inspiratie voor de tekst aan het slaapliedje ‘All my trials’. De eerste artiest die met ‘Summertime’ scoort in de Amerikaanse hitlijsten is Billie Holiday in september 1936. Zij wordt gevolgd door Sam Cooke (1957), Al Martino (1960), The Marcels (1961), Ricky Nelson (1962) en The Chris Columbo Quintet (1963). In 1959 zingt Loulie Jean Norman het nummer in de filmversie van Porgy and Bess. De meest succesvolle versie van ‘Summertime’ is die van Billy Stewart, die de tiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 bereikt in 1966.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 1

Leo Weijers

1 reviews
Vanaf eind jaren vijftig werden grammofoonplaten op vinyl (45 en 33 toeren) uitgebracht. In Nederland ontstond voorzichtig een popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als Cliff Richard & The Shadows, The Beach Boys, The Rolling Stones en natuurlijk The Beatles zetten de wereld op zijn kop. Nederlandse toppers als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, The Jumping Jewels, Rob de Nijs & The Lords, Peter & zijn Rockets en ZZ & De Maskers maakten furore. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
25,50
Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 2

Leo Weijers

1 reviews
In Nederland ontstond in de tweede helft van de jaren zestig een echte popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als The Doors, Bob Dylan, The Byrds, The Who, Jimi Hendrix, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, The Moody Blues, Simon & Garfunkel, Led Zeppelin en The Mama’s & Papa’s zetten de wereld op zijn kop. Nederbeat en Nederpop waren helemaal ‘in’ dankzij The Golden Earring(s), The Cats, The Outsiders, Q 65, The Shoes, The Motions, Shocking Blue en Boudewijn de Groot. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
26,50
Voorkant cover

Eeuwige kerst: de 135 populairste kersthits aller tijden

Leo Weijers

Met kerstmis vieren we de geboorte van Jezus Christus. Kerstmis is voor velen een gezellige en sfeervolle periode. Met een fraai versierde kerstboom, een feestelijk gedekte tafel, cadeautjes en natuurlijk sfeerverhogende kerstmuziek. Traditionele kerstliederen, evergreens, moderne kersthits, Rudolph, Frosty en ‘Jingle Bells’, Band Aid en ‘White Christmas’, alles komt voorbij op de radio en de televisie in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen. De 135 populairste kerstliedjes aller tijden vindt u terug in dit boek, compleet met achtergrondverhalen, anekdotes en uitvoerende artiesten. Ik wens u heel gezellige en sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
20,50
Voorkant cover

Nederbiet Kompliet

Leo Weijers

1 reviews
Nederbiet is een muziekstroming die in 1963 ontstaat en aanvankelijk beïnvloed wordt door de muziek van de ­Engelse beatgroepen. Het duurt even voordat Nederlandse muziek­groepjes omschakelen van rock-’n-roll en instrumentale ­gitaarmuziek naar beatmuziek. 1964, 1965 en 1966 zijn de gloriejaren van de Nederbiet. De bekendste exponenten zijn The Golden­ ­Earrings, The Motions, Q65, The Outsiders, Cuby & The Blizzards­, Les Baroques, The Ro-d-Ys en ZZ & De Maskers­. Den Haag krijgt terecht de eretitel ‘Beatstad No. 1’, maar overal in Nederland rijzen de beatgroepen als paddenstoelen uit de grond. Hun verhalen, anekdotes, wetenswaardigheden, inclusief complete discografie vindt u terug in dit boek.
26,99
Voorkant cover

Flower Power Beat Experience (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Leo Weijers

1 reviews
1967 is het jaar van love & peace, flower power, de ‘Summer of Love’ en Monterey Pop. De albums ‘Sgt. Pepper’ en ‘Picknick’ komen uit. De eerste voorstellingen van de hippiemusical ‘Hair’ vinden plaats en de soulmuziek van Motown, Stax en Atlantic breekt door. Het zijn de hoogtijdagen van de Nederbeat en ‘Monkeemania’. De Veronica Drive-In-Show trekt door het land. Jimi Hendrix, The Doors en Procol Harum debuteren op de langspeelplaat en The Beatles excelleren in ‘Our World’. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit 1967 passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50
Voorkant cover

'Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden'

Leo Weijers

2 reviews
Op 31 augustus 1974 moet de zeezender Radio Veronica noodgedwongen haar uitzendingen staken. Dit boek gaat terug naar de laatste drie jaren van Veronica. Het zijn de hoogtijdagen van de glam- en glitterrock en The Philly Sound. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound en de vetkuivenrock. Daarnaast is 'Beat behind the dykes' het credo. Nieuwe muzikale talenten dienen zich aan en The Beatles gaan ieder hun eigen weg. Er zijn opvallende comebacks en ijzersterke singles en elpees die de absolute top halen. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit die onvergetelijke periode passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50