Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Afstuderen: Zo Kan Het Ook!
Een door alumni geschreven handboek voor (rechten)studenten op het hbo

Auteur

Luuk Nicolai

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als hbo-student word je tijdens het afstuderen behoorlijk in het diepe gegooid. Je wordt verwacht een scriptie af te leveren, maar over de lange weg daarnaartoe bestaan nog veel vraagtekens.
In dit boek geven een aantal oud-studenten tips over allerlei zaken waar je tijdens het afstuderen mee te maken krijgt of kunt krijgen. Van begin tot eindfase. Belangrijke aandachtspunten en manieren hoe iets aan te pakken worden op laagdrempelige wijze beschreven. Met eigen praktische voorbeelden en persoonlijke ervaringen geven de oud-studenten daarnaast extra body aan de tips die zij geven. Allemaal met als doel om de student verder te helpen bij zijn of haar afstudeerroute onder het motto afstuderen: zó kan het ook!

Over de auteur

Luuk Nicolai (1994) is in 2018 geslaagd voor de opleiding HBO-Rechten. Nadat hij klaar was met zijn studie, had hij het sterke verlangen om iets te doen met alle ervaringen die hij tijdens zijn afstuderen had opgedaan. Dit vormde de aanleiding voor dit handboek, dat hij met behulp van een aantal oud-studiegenoten heeft geschreven. Mensen verder helpen en hen iets meegeven, dat vindt Luuk leuk om te doen. Met zijn schrijversdebuut Afstuderen: Zo Kan Het Ook! hoopt hij studenten te kunnen ondersteunen bij het afstuderen.

Voor zijn afstuderen deed Luuk onderzoek naar samenwerkingsscholen binnen het Nederlandse onderwijsrecht. Hij studeerde af met een negen en zijn scriptie werd genomineerd voor een scriptieprijs. Na zijn afstuderen is hij voor zichzelf begonnen om scholen te kunnen adviseren over zijn afstudeeronderwerp. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk als taalcoach. Luuk wil uiteindelijk aan de slag in het onderwijs zodat hij zijn passies, coaching en schrijven, professioneel kan inzetten in de praktijk.

Productinformatie

ISBN
9789463895231 / 978-94-638-9523-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-08-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Een heel belangrijke tip van ons is om niet de gehele afstudeerrit in je eentje uit te zitten, maar ook eens in de zoveel tijd af te spreken met klas- en/of studiegenoten die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Het is makkelijker om jezelf af te zonderen gelet op de aard van de opdracht, maar het sociale contact op school (of elders) zou je niet moeten onderschatten tijdens jouw afstudeerperiode! Je kunt, net als dit boek doet, tips en ervaringen met elkaar delen en zo van elkaar wat opsteken. Je motiveert elkaar om echt aan de slag te gaan. Ook kun je je hart luchten met mensen die écht weten wat je allemaal doormaakt en dat kan op bepaalde momenten heel fijn zijn. Je mag dan inhoudelijk niet (exact) dezelfde opdracht hebben, maar de afstudeeropdracht vanuit de opleiding is wel voor iedereen gelijk. Zaken als het maken van een onderzoeksplan en het opstellen van hoofd- en deelvragen, daar krijg niet alleen jij mee te maken. Er valt dus zeker een en ander van elkaar te leren. Als ervaringsdeskundigen kunnen wij dit allemaal bevestigen!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek