Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De geheime taal van de natuur
Her-verbinding naar inzicht en antwoorden

Auteur

Ernya Hilton-de Kooter

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Wat valt je op aan die boom, die je hebt uitgekozen?’ vroeg ik aan een cliënt tijdens een wandelsessie in de natuur.
‘Hij is groot, stevig en diepgeworteld,’ antwoordde ze met een verbaasde blik op haar gezicht.
‘Tja, wat moet een boom mij nou vertellen? Een boom is een boom, punt.’
‘Die boom is groot, stevig en diepgeworteld. Kijk jij op dezelfde manier naar jezelf?’ vroeg ik aan mijn cliënt.
‘Nee absoluut niet, maar ik zou het wel willen!’ lachte ze.

Het is zo vanzelfsprekend voor velen dat de natuur er is, zonder ervan bewust te zijn wat de natuur ons kan leren over ons welzijn. Jij bent een onderdeel van de natuur en ook met dit deel hiermee (nog onbewust) verbonden.

Over de auteur

De natuur was altijd al belangrijk voor Ernya. Vanuit haar eigen ervaring tijdens een burn-out ging zij dagelijks, op verzoek van de arts, een wandeling maken in de natuur. Pas later kwam toevallig de opleiding counselor en coach op haar pad waar zij alle vier niveau’s met succes heeft voltooid en zich nu gediplomeerd ‘meester counselor en coach’ mag noemen. Ernya werkt vanuit haar hart en sterke intuïtie. Zij heeft sinds zij met haar praktijk begon op 14 februari 2008 al vele mensen met succes geholpen bij hun problemen. In de jaren die volgden, heeft zij haar praktijk verder ontwikkeld. Ze heeft studies gevolgd en onderzoek gedaan over Ecopsychologie in Amerika en dit toegepast tijdens haar sessies in de natuur. Waar al snel bleek dat de sessies veel intenser en korter waren dan gesprekken binnen. Haar specialisatie is Natuurcoaching- en counselling en Eco-Art coaching, waar zij nu ook met veel plezier workshops en cursussen in geeft . Daarnaast is zij kunstenares en hooggevoelig. Zij bezit een sterk beeldend empatisch vermogen wat een waardevolle kwaliteit is tijdens haar sessies. Haar liefde voor mens, dier en natuur zal zij haar verdere leven behouden, koesteren en mensen weer her-verbinden.

Productinformatie

ISBN
9789463895354 / 978-94-638-9535-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-02-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
226
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Chantal een jonge vrouw kwam met de hulpvraag: ‘Ik zou zo graag meer willen in en met mijn leven.’ Zij voelde zich als kind al anders dan anderen. Daarnaast werd ze veel gepest op school.

Thuis werd ze niet gehoord en vrienden had ze nauwelijks.

Op mijn vraag hoe zij zichzelf zag antwoordde ze: ‘Hoe ik mijzelf zie? Ik ben een rustig persoon, wacht altijd af wat anderen gaan doen. Ik ben ook afhankelijk geworden van anderen door iets wat in het verleden is gebeurd. Kortom ik val niet graag op.’ Haar zelfbeeld en eigenwaarde werden langzaam duidelijk.

Tijdens onze natuursessie vroeg ik haar wat haar het eerste opviel in de natuur. We liepen in een prachtig deel van het park, waar wijde groene grasvelden lagen, hoge wilde bloemen in de verte die tegen een achtergrond van vele verschillende bomen stonden. En een paar kastanjebomen* op verschillende afstanden.

Er was een groep van drie kastanjebomen en één die alleen stond. Vrij snel viel haar oog op die grote alleenstaande kastanjeboom*, die op geruime afstand van de andere bomen in het park stond.
‘Wat valt je op aan die boom, die je hebt uitgekozen?’ vroeg ik aan haar.

‘Hij is groot, stevig en diepgeworteld’, antwoordde ze met een verbaasde blik op haar gezicht. ‘Tja, wat moet een boom mij nou vertellen? Een boom is een boom, punt.’

Na mijn uitleg wat bomen nog meer betekenen vroeg ik: ‘Die boom is groot, stevig en diepgeworteld. Kijk jij op dezelfde manier naar jezelf?’
‘Nee absoluut niet, maar ik zou het wel willen!’ lachte ze.
Het begin van haar transformatie naar een natuurlijk bewustzijn.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mirjam op 09-05-2022
Een mooi boek, mooie kwaliteit, met foto's die de tekst verduidelijken. Het is op een prettige manier geschreven, op een begrijpelijke manier verwoord. Duidelijke voorbeelden uit de praktijk die omschreven worden. Goede oefeningen die je zelf kunt gaan uitvoeren. Veel zelfhulpboeken verdwijnen bij mij al snel in de kast, maar bij dit boek heb ik steeds het gevoel door te willen lezen. Echt een waardevol boek waar ik veel plezier aan beleef tijdens het lezen.