Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sixteen in the Sixties: een persoonlijk verhaal
De roerige jaren zestig in (hartje) Amersfoort

Auteur

Peter Kerklingh

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met gemengde gevoelens kijkt Peter Stiegh na vijftig jaar terug op zijn jeugd. Hij groeit op in een middenstandsgezin met een dominante vader en een volgzame moeder. Op de middelbare school krijgt hij te maken met een merkwaardige klasgenoot, Hans Vosseling, die ‘anders’ is. Hij helpt Peter met huiswerk. Peters ouders verbieden uiteindelijk de omgang, maar dat heeft verstrekkende gevolgen. In mei 2019 doet Stiegh aan zijn kleinzoon van zestien een opmerkelijke bekentenis!

Sixteen in the Sixties zet een nostalgisch tijdsbeeld neer van tieners uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De waargebeurde geschiedenis speelt zich af in het historische centrum van Amersfoort, een stad die destijds slechts 60.000 inwoners telde.

Over de auteur

Peter Kerklingh (in 2019 is hij 69 jaar) woont zijn gehele leven in of nabij Amersfoort. Tijdens zijn werkzame leven is hij ‘Salesmanager Europe’ en freelance-journalist. Volleybal heeft een grote plaats in zijn leven ingenomen. Meer dan vijfentwintig jaar was hij jeugdtrainer en organisator van diverse volleybalevenementen in Amersfoort, Hoevelaken en Nijkerk. Peter is getrouwd en heeft twee dochters. Hij houdt momenteel van fietsen, muziek, wandelen, tennissen, tuinieren. lezen, puzzelen, reizen, zwemmen, sauna bezoeken, Frankrijk en Amersfoort, zijn stad. Sinds 2002 is hij in de ban geraakt van verhalen en columns schrijven. Gepensioneerd zijn is allesbehalve saai. Er zijn altijd wel een of meer kleinkinderen in de buurt, die hem jong houden. Zeven jongens en één meisje zeggen opa tegen hem. Sixteen in the Sixties is zijn vierde boek.

Productinformatie

ISBN
9789463895507 / 978-94-638-9550-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-08-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het is een prachtige nazomerdag. De laatste dag van de vakantie. De temperaturen lopen op tot vijfentwintig graden. De hele middag heeft de zon geschenen. Morgen begint Peter aan zijn eerste job. Joop en Jo vinden het zonde om al terug te keren naar de flat in Amersfoort. Ze pakken nog een laatste snipper warmte. Het gezin is nog in het vakantiehuisje in Nieuw-Loosdrecht en wacht tot de zon achter de rij met berken is verdwenen.

Na het eten gaat het gezin, met uitzondering van Marjon - want zij is bij Hilde - terug naar de Meridiaan. Hier aangekomen worden de spullen uitgepakt en gaat ieder weer zijn eigen weg.
Totdat Emmy een brief ziet liggen op de deurmat. Haar slaapkamer grenst aan de hal naar de voordeur. Ze raapt de envelop op en ziet dat er ‘Voor de heer Stiegh’ op staat. Joop gaat er even goed voor zitten als Emmy hem de envelop geeft, opent de brief, die met de hand is geschreven en een volledig A-viertje beslaat.

Nadat hij de inhoud tot zich heeft laten doordringen, vouwt hij de brief op en licht Jo en de kinderen in. Hij praat op een rustige manier. “Het is een brief van Hans Vosseling. Hij is vreselijk kwaad."

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek