Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het achtvoudige pad
Sarahs reis op het boeddhistische pad

Auteur

Hanneke Dragtsma

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Sarah door Kathleen wordt uitgenodigd om een weekendje naar Beer te gaan heeft ze daar helemaal geen zin in. Ze is opgebrand door de zorg voor haar alcoholverslaafde vader en nadat haar beste vriendin Maggy haar de bons heeft gegeven lijkt ze het licht niet meer te kunnen zien. Ze leeft haar leven in het lijden, vast in het verleden dat haar handelen in het nu blijft bepalen. Om Kathleen niet teleur te stellen gaat ze toch mee naar Beer. Een bijzondere ontmoeting daar is het zaadje dat uitgroeit tot een grote ommekeer in haar leven. In acht hoofdstukken volgt Sarah in het mystieke Engeland van nu het boeddhistische achtvoudige pad: uit het lijden op weg naar verbinding.

Over de auteur

Hanneke Dragtsma (Heerenveen 1965) schrijft om haar hoofd helder te houden. In Het achtvoudige pad volgt ze het spoor van het boeddhistische achtvoudige pad en vergelijkt ze Boeddha’s inzichten met andere stromingen. In deze spirituele roman zoekt ze antwoord op de vraag of Boeddha’s pad in deze moderne tijd nog toepasbaar is. Ze geeft geen antwoorden, want ze zou niet weten hoe. Ze gelooft in het niet weten en wil zich verwonderen over het mysterie. Dit is haar derde roman. Hiervoor schreef ze Terug naar Avebury (2017), een autobiografische roman over haar transitieproces, en Pepita Perez (2016).

Productinformatie

ISBN
9789463895637 / 978-94-638-9563-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-08-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
236
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is maar net wat ze wil voeden. Of het is het lijden dat veroorzaakt wordt door begeerte en daarmee het lijden weer versterkt, een cyclische beweging die op deze wereld al genoeg narigheid heeft veroorzaakt. Of de omkering daarvan, door de weg naar het hart te vinden middels het achtvoudige pad. Alleen dat laatste versterkt het grotere bewustzijn in haarzelf en kan ze een heel klein zaadje in de wereld verspreiden om het groter bewustzijn in het collectief te vergroten, het Aardebewustzijn.
Sarah ademt diep in en hoort het geritsel van haar voetstappen die een weg banen over de steentjes van de onverharde weg waar ze zonder het te weten is ingeslagen. De sfeer doet haar denken aan de energie die ze in Glastonbury heeft gevoeld. Ze meent de magie van Avalon te kunnen voelen in het landschap waar ze doorheen trekt. De zachte energie van Avalon stroomt rijkelijk door haar heen, de herfsttinten lijken zachter te worden en om haar heen is een bijna onwerkelijke serene stilte waarin het lijkt of ze in staat is ieder muizenpiepje in de wijde omgeving te kunnen waarnemen. Gedachten verdwijnen in een tijdloosheid die haar aangenaam omarmt. En in de tijdloosheid maakt ze meer mijlen dan dat ze van tevoren ooit had kunnen bedenken.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Annegreeth Pieper op 02-02-2021
Dat spiritualiteit en fictie heel goed samen kunnen gaan, bewijst Hanneke Dragtsma met haar nieuwste boek 'Het achtvoudige pad'.
In deze roman staat dit boeddhistische pad centraal en ik vind het heel toepasselijk hoe dit verhaal geschreven is in 8 hoofdstukken en zo elk een pad binnen deze leer symboliseert.
Ik zou iedereen willen vragen mee te gaan met de hoofdpersonage Sarah om haar te vergezellen op haar reis over het achtvoudige pad. Onderweg zal je bijzondere karakters ontmoeten waarvan de oude wijze Mala mijn favoriet is. Omdat zij degene is die Sarah kennis laat maken met deze boeddhistische leer.
Ook de verhaallijn in dit boek is knap in elkaar gezet. Meerdere malen werd ik verrast door dan weer onverwachte wendingen afgewisseld met gevoelige scenes...sommige zo indringend dat die nog lang in mijn gedachten bleven.
Hanneke heeft als hoedster van het achtvoudige pad deze eeuwenoude levenslessen van Boeddha prachtig naar buiten weten te brengen. Lessen die wij in deze tijd meer dan hard nodig hebben.