Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oede en Lar deel 2
Een jager en een speurder

Auteur

Hans de Bondt

Uitvoering
Paperback
Prijs
13 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit is het tweede deel over het leven van Oede en Lar, twee jongens die leefden in de prehistorie, ongeveer 6000 jaar geleden. Hun Stam woonde in het gebied dat nu Flevoland heet. Oede en Lar zijn twee hartsvrienden. Ze wonen met de Stam van Eugan in het lage land, dichtbij het grote water. Zij leven van wat de aarde biedt. Steeds weer beleven ze de spannendste avonturen. Onverwachts vinden ze, in het bos, een vriend voor het leven. En wát voor een vriend! Wanneer op een dag twee gewonde vreemdelingen een slaapplaats wordt geboden, gebeuren er verschrikkelijke dingen. Bij het licht van de volle maan worden de vrienden plechtig tot Stamleden gewijd. Ze krijgen ook het stamteken in hun arm gekerfd. Vanaf dat moment zijn ze een échte Jager en een échte Speurder. Maar soms verloopt een jacht heel anders dan je had gedacht. De Sjamaan ziet dingen die hij niet begrijpt en kort daarop keert een oude bekende onverwacht terug. Niet lang daarna lijkt er iets goed fout te gaan. Woede en onbegrip. Alles verandert! En altijd is er de dreiging van de woeste Stam van Poekar…

Over de auteur

De schrijver Hans de Bondt steekt zijn liefde voor het lage land niet onder stoelen of banken. Diverse gedichtenbundels over “zijn Polderland” staan op zijn naam. Ook dit spannende tweede deel van “Oede en Lar” speelt zich weer in die wereld af. De auteur heeft het boek zoveel mogelijk gebaseerd op historische feiten. Tijdens de vele avonturen die Oede en Lar beleven neemt de lezer zo ongemerkt een stukje van de oudste Nederlandse geschiedenis mee. De prachtige omslagschildering is weer van de hand van Kors de Waard.

Productinformatie

ISBN
9789463895941 / 978-94-638-9594-1
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
03-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
196
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Na een paar dagen wilden Oede en Lar toch het gewone leven weer oppakken. Ze hadden veel zin om een tocht in de omgeving van het kamp te maken of, nog liever, een nieuw vlot te bouwen om daarmee weer de tweede kreek in te gaan en om lekker te jagen.
‘Weet je wat? We gaan aan mijn vader vragen of we weer een vlot mogen bouwen,’ zei Oede. ‘We hoeven dat nu niet weer stiekem te doen, want iedereen weet tóch al dat we er een hadden.’
‘Kom op, dan gaan we meteen!’ reageerde Lar direct. ‘Straks wil iemand weer een verhaal horen over Poekar of over zijn kamp, en dan zijn we zo weer de hele dag kwijt.’
Oede’s vader was erg verbaasd toen de twee vrienden bij hem kwamen met hun vraag.
‘Een nieuw vlot?’ vroeg hij. ‘Maar waarom gebruiken jullie je oude vlot dan niet? Dat ligt er nog, en het spaart een hoop werk uit en jullie kunnen zó weer gaan varen.’
‘Is ons vlot er dan nog?’ riepen de beide jongens bijna tegelijk. Daarbij keken ze elkaar met stomme verbazing aan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Oede en Lar deel 1 Jongens van Eugans’ stam

Hans de Bondt

Stel je eens voor dat je zou leven in een tijd zonder computers, auto’s, straten, winkels, huizen, stromend water, electriciteit… zelfs het wiel was nog niet uitgevonden. Het enige dat je had was de natuur om je heen. We gaan 6000 jaar terug in de tijd…..
Oede en Lar, allebei 12 zomers oud, zijn al vrienden sinds ze konden kruipen. Ze wonen met de stam van Eugan op het lage land, dicht bij het grote water, en leven van wat de aarde biedt. Vaak zie je ze oefenen met hun speren en bogen, omdat ze popelen om mee op jacht te mogen. Maar altijd zijn ze waakzaam want wilde dieren of speurders van een andere stam kunnen op de loer liggen. In hun vredige kamp ontstaat onrust als de jager Voere plotseling wordt vermist. Als de vrienden op een dag naar hun geheime plek gaan, keren ook zij niet terug…..
13,50
Voorkant cover

Oede en Lar deel 3 De vlucht naar de Grote Hoogte

Hans de Bondt

Dit is het derde deel over het leven van Oede en Lar, twee jongens die leefden in de prehistorie, ongeveer 6000 jaar geleden. Hun Stam leefde in “de lage landen”, op de plek waar nu de Noordoostpolder ligt!

Oede en Lar zijn vrienden door dik en dun. Ze wonen met de Stam van Eugan op het lage land, dichtbij het grote water. Zij leven van wat de aarde biedt. Aan eten, maar ook aan mogelijkheden voor kleding en onderdak. Het lijkt erop dat donkere wolken de rust en de veiligheid van Eugans Stam gaan overschaduwen. 

Geheimzinnige gebeurtenissen en mysterieuze tekenen brengen heel veel zorgen en spanning. Wie heeft er een verklaring voor de dode reegeit, die vlakbij het kamp wordt gevonden? Dit is tcoh spotten met de gaven van Moeder Aarde? Eugan moet met zijn Stam verhuizen naar de Grote hoogte. Maar ze zijn daar niet de enige Stam. Wolf is voor Lar absoluut een onmisbare vriend voor het leven geworden. Drie mannen moeten op onderzoek uit en doen een vreselijke ontdekking. Ze komen met z’n vieren weer terug. Oede doet mee aan een moeilijke jacht op bijzonder groot wild. Maar de wolven doen ook mee! Hoe reageert Wolf daarop? Lar maakt met zijn vader dagenlange tochten door het besneeuwde land. Wat hebben die twee met elkaar te bespreken?

13,50
Voorkant cover

Oede en Lar deel 4 Terug naar het Lage Land

Hans de Bondt

Dit is het vierde en allerlaatste deel van de “Oede en Lar” serie.

De Stam bivakkeert nog steeds op de grote Hoogte. Als enige, want de andere Stammen zijn al naar de Laagte vertrokken, bij het water. Er verandert wel wat in Eugans Stam. Er komt opeens een nieuw Stamlid bij. Hij werd gevangen door Wolf en naar de Stam gebracht door Oede. De vreemdeling mag blijven en wordt een aanwinst voor Eugans Stam. Na verloop van tijd willen toch de meeste Stamleden wel weer naar de Laagte terug, naar hun vertrouwde plekje, bij de andere Stammen, De verhuizing wordt een hele klus en het weer opzetten van de oude plek is nóg zwaarder. Maar als alles weer op orde is gebeurt er iets vreselijks. De Stam heeft heel veel moeite om dat vreselijke te boven te komen.

13,50