Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een nieuw leven

Auteur

Frans Busschots

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Georges Duronde leerde in Brussel een Hongaarse vrouw kennen, tijdens een tentoonstelling over cultuur. Hun relatie zou tal van problemen kennen. Hun kindje zou een groot deel van zijn leven problemen kennen. Wie waren zijn echte ouders?

Lita Duronde maakt kennis met Linda, een danseres van een Hongaarse volksdansgroep. Linda nodigt Lita uit om eens naar Hongarije op bezoek te komen. Blijkt dat de familie van Linda van adel is en dat zich in die familie tal van intriges afspelen.

Lita maakt kennis met een Oostenrijkse graaf en die maakt haar tot wettelijke erfgenaam. Maar wie is haar echte oma?

Lita neemt het initiatief en dat leidt soms tot problemen. Hoe eindigt haar zoeken naar geluk. Een nieuw leven?

Over de auteur

Frans Busschots (01/11/1936) is op alle terreinen van de literatuur actief. Met meer dan tien boeken op zijn actief en bijna negentig toneelwerken, is hij beslist een van de auteurs met het grootste aantal gepubliceerde werken. Dankzij zijn vele verre reizen kan hij zijn werken stoff eren met lokale ervaringen. Hij schrijft iedere dag, voor een tijdschrift of een boek. Een korte tekst of een liedjestekst. Maar schrijven doet hij graag!

Productinformatie

ISBN
9789463898508 / 978-94-638-9850-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-12-2019
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Kronkel is een dorpje dat zo klein is kunnen blijven ondanks dat de dorpen uit de buurt bij de laatste fusie veel belangstelling toonden. Maar de mensen van het dorpje zelf waren niet geïnteresseerd.
Daarbij: de kabinetschef van een invloedrijke senator had destijds zijn relaties gebruikt. Hij werkte vroeger bij een groot autobusbedrijf en zo kende hij meerdere mensen met invloed. Wilde het dan nog lukken dat die mensen allemaal, of toch bijna allemaal, dezelfde politieke denkbeelden hadden. Kronkel bleef Kronkel.
Sommige buurdorpen, die wel gefusioneerd waren, konden het niet verwerken. Te pas en te onpas zorgde dat voor wrevel. Maar daarvan lag niemand in Kronkel wakker.
De mensen van Kronkel waren rustige landelijke bewoners van een Netedorp met weinig industrie, maar ook bijna geen landbouwers meer. Toch heerste er een zekere welvaart. Er was een goede verbinding met trein, tram en autobus. Met de buurdorpen en de grote steden. Antwerpen, Aarschot en zelfs Mechelen, zorgden voor een grote tewerkstelling, zonder te spreken van de vele kleine bedrijfjes met enkele personen die in verband werkten.
Kronkel was dus een dorpje zonder veel allure, en toch kende iedereen dit dorpje. Regelmatig kwam het kasteel van de graaf op tv. Was het voor een filmopname of een beroemd persoon die daar langs kwam om een fotoreportage te draaien, de tv was er altijd als de kippen bij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek