Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zelfs als we verloren zijn

Auteur

Giovanni J. Balto

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Middenin de wilde zee verschanst zich een mysterieus eiland waar legendes en geruchten de waarheid achter een dichte mist verbergt. Desondanks de mogelijke gevaren, waagt de Noorse Egir het om één van deze mogelijke onwaarheden na te jagen. Niet vanwege een plotse opdoeming van heldenmoed, maar eerder een gemis wat hem op de dool stuurt naar het laatste stuk hoop wat er hem rest. Met niets meer dan een rode vlam probeert hij zijn uitgedoofd hart terug aan te wakkeren met zelfs maar het kleinste vonkje hoop, maar misschien vind hij in de gloed van zijn eenzame lichtbron wel iets of iemand met meer herkenning dan hij ooit had gedacht.

Over de auteur

Zelfs als de auteur deel zou willen uitmaken van het enthousiaste publiek, ligt dit gewoon niet in zijn aard. Het liefst wil hij nog als schim rondzwerven zodat hij anderen kan bijstaan, op voorwaarde dat hij terug in de schaduwen mag verdwijnen zonder stekende herinneringen achter te laten. Dit beeld is voor hem jammer genoeg bevlekt geraakt, maar dit zal ook vergroeien in iets waar hij maar mee moet leren leven. Desondanks zijn voorkeur op klaarblijkelijk verroeste idealen, kan hij toch nog geluk uiten over dit verhaal. Voor hem voelt dit als de eerste keer dat hij een werkelijk verhaal heeft geschreven. Daarbij omvat het ook vele beeldspraken waarin zijn eigen favoriete oogstrelende onderwerpen aan bod komen waarbij hij z’n eigen fantasie als animatiestudio kan inrichten. Hij heeft hierbij alle vertrouwen dat u datzelfde ook kan verwezenlijken zonder uw hand daarbij te moeten vasthouden. Zijn woorden geven enkel het idee weer van wat hij zelf voor ogen zag. Het verhaal dat hij daarmee vormde, staat nu te popelen om de achtergrond te worden van uw eigen legendarische en unieke fantasiewereld waar u deze kleine wereld des te adembenemender mee kan maken.

Productinformatie

ISBN
9789464030730 / 978-94-640-3073-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-03-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Echte liefde voor mij is, de pijn kunnen delen. Ik weet dat elk z’n eigen last draagt en dat de meesten dit liever zelf oplossen, maar toch geloof ik dat geliefden dit zouden moeten delen.
Als ze bereid zijn de last op beide schouders te nemen, wordt alles misschien draagbaarder. Dit kan enkel, in het geval van mensen, met andere mensen. Je kan misschien wel sympathie tonen voor je hond en omgekeerd, maar echt veel diepte zal dat verbond niet uitbouwen. Terwijl tussen mensen kan men die band zo sterk maken als men zelf wil. Zelfs als het gewicht te zwaar valt en de relatie uiteindelijk in het water valt, breekt zelfs een geroeste ketting niet na één poging. Elke link wordt gesmeed met een eigen verhaal die we houden als een gesloten herinnering die eindeloos ronddraait in z’n eigen ovale vorm. Tot een nieuwe zich eraan smeedt en de herinnering vastketent aan de volgende, waardoor de ketting als een vloeiend verhaal kan afgespeeld worden. En wanneer een echte geliefde zich in ons leven nestelt, zal deze zijn volgende link aan de jouwe smeden. Daarna kan men kiezen om deze ketens samen vooruit te slepen, of te wachten tot ze roestig genoeg zijn om gebroken te kunnen worden. Wat de keuze ook moge zijn, blijft alles een zwaar werk. Maar het is deze volhardingstest die de meest accurate blijkt in een even doldraaiende wereld.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Woeste bergen, dode sterren

Giovanni J. Balto

Soms voelen we ons niets meer dan een silhouet. Een zwart spekje in het middelpunt van een gigantisch universum. Op kleinere schaal is dit een punt in het woordenlabyrint dat een boek maakt. Dan lijkt het alsof niks meer zin heeft, maar als je zou verdwijnen. Dan stort de hele structuur in elkaar.


Het hoofdpersonage weet niet wat hem overkomt. Hij valt zonder enig besef in een geheimzinnige zoektocht naar iets wat hij eigenlijk liever niet wil vinden. De lugubere elementen vloeien mee met de somberheid tot ze een melancholisch geheel vormen. De zoektocht verloopt moeizaam. De woorden zijn roestig en scherp. Pas op met wat je leest, en zorg dat je zijn zoektocht niet deelt.

18,50
Voorkant cover

Hartscherven & Winterkou

Giovanni J. Balto

Willen we echt weten wat er zich achter het doek afspeelt? Hoe
het allemaal in z’n werking gaat? Hoeveel ogen nu werkelijk
op je neerkijken? Voor het hoofdpersonage worden deze vragen
alleen maar met de dag vermoeiender tot en met de dag dat hij
ze liever wil laten verdwijnen. Alleen blijkt dat niet mogelijk.
Vervaagt sleept hij zich dan maar voort, ongeïnteresseerd in
wat de volgende onbekende stap met zich meebrengt. Er rest
nu nog maar een enkele eenzame vraag waar de vermoeidheid
nog niet toegeslagen is: Hoeveel verdwijnt er nu werkelijk als
je je enkel maar kan verschuilen?
17,50
Voorkant cover

Aan een verloren storm

Giovanni J. Balto

Na de ontdekking van een mysterieuze foto uit haar vergeten verleden, waagt Adela haar aan een onbegonnen zoektocht naar de eens geliefde figuren die haar op die foto vergezelden. Haar treinreizen brengen haar doorheen de vele rijkdommen die de Verenigde Staten van de Roarin' 20s te bieden heeft. Maar de feeststemming wordt al snel gedempt wanneer het blijkt dat haar hervonden waardevolste bezit in een nachtmerrie dreigt te veranderen wanneer het verkreukelde zwart-witte portret, een levensechte kleur verkrijgt.
20,50
Voorkant cover

Pedoni A Sinistra

Giovanni J. Balto

De Franse Gabriël eindigt na vele verhuizingen in het Italiaanse Firenze, waar hij al meteen op zijn eerste schooldag iemand op het oog heeft. Wat hij echter niet doorheeft, is dat deze Italiaanse vreemdeling niet alles op het eerste zicht prijsgeeft. Maar verblind door zijn liefde op het eerste zicht, weerhoudt niets hem ervan om zijn mysterieuze schoolkameraad voor zich te winnen. Desondanks Gabriëls hoop dat deze romance wel degene zal worden waar hij altijd al van gedroomd heeft, moet hij zich toch weten te balanceren op het zeer nauwe traject richting zijn paradijs. Tenminste als hij effectief een kans wil maken bij het nestelen in Matteo's hart.
21,99
Voorkant cover

Over het ijs en ver weg

Giovanni J. Balto

1 reviews

De Tsjechische Cílinka waagt zich eraan om in 1929 deel te nemen aan een zeppelinexpeditie naar de Noordpool. Aan boord ontmoet ze allerlei vreemde figuren, de één al meer verdacht dan de ander. Vooral de expeditieleider Mr. Lapêche zint haar niet geheel, mede door al zijn rare karaktertrekjes en verdachte houdingen. Haar observaties van het schokkende gebrek aan professionalisme aan boord, laat haar geloven dat de expeditie ten dode is opgeschreven. Alleen, wie zal dan de doodsteek leveren? Tenminste als deze van een mensenhand komt. Maar de grootste vraag blijft: wat is nu eigenlijk het werkelijke doel van deze expeditie, en waar ligt de ware bestemming over dat ijs en ver weg?

21,50