Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een kaping van klasse

Auteur

Hans Witjes

Uitvoering
Paperback
Prijs
7 ,50

Samenvatting

Op de woensdagavond van de finale van de Champions League in het Gelredome te Arnhem wordt de spelersbus van FC Barcelona gekaapt. De wedstrijd tegen Manchester City kan geen doorgang vinden. Ieder spoor ontbreekt, de bus lijkt in rook te zijn opgegaan.
Hoofdinspecteur van politie Victor van der Hoek staat voor een compleet raadsel. In twee achtereenvolgende verklaringen leggen de kapers een eisenpakket neer dat blijk geeft van idealisme en maatschappelijke betrokkenheid. Aan die eisen verbinden zij een deadline van minder dan vier dagen. Als die niet wordt gehaald, zal geweld worden gebruikt.

Over de auteur

Hans Witjes van 19 september 1949 is een geboren en getogen Arnhemmer en woont in Huissen. Na zijn vervroegde pensioen is hij boeken gaan schrijven. Deze politieke thriller is de opvolger van zijn eerdere thrillers “In de greep van het toeval” (2014), “Drama in Midden-Betuwe” (2015), “Spaans benauwd” (2016) en “Dodenweg naar geluk” (2019).
Ook dit boek heeft weer de geheel eigen “Witjesstijl”, die zich kenmerkt door originele formuleringen, grappige vondsten en verrassende invalshoeken.

Productinformatie

ISBN
9789464031225 / 978-94-640-3122-5
Verschijning
14-04-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
142
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Knijn’ stond bekend als iemand die graag laat begon en tot in de avond doorwerkte, een werkschema dat over het algemeen prima paste binnen de politieorganisatie. Het was op zich dus niet vreemd dat Victor van der Hoek hem op dit late tijdstip tegen het lijf liep. Het was wel een ontmoeting waar hij geen enkele behoefte aan had en die normaal gesproken enige ergernis bij hem zou oproepen. Voor die negatieve emotie was nu echter geen plaats, gezien de staat van opwinding waarin ‘Knijn’ overduidelijk verkeerde. De chef was de kamer ingelopen en had zich in de stoel tegenover het bureau van Victor laten vallen.
“De spelersbus van FC Barcelona is zoek.”
“Wat zeg je me nou…zoek, hoe bedoel je?” Als Victor de woorden van ‘Knijn’ letterlijk nam, was er niet zoveel aan de hand. Het Spaanse gezelschap zou zich dan zolang met een vervangende bus kunnen laten vervoeren. Maar dat zou dan wel volledig buiten de recherche om kunnen worden geregeld en bovendien was ‘Knijn’ natuurlijk niet voor niks zo van streek.
“Wat ik zeg. De bus is zoek. Die had meer dan een uur geleden al bij het Gelredome moeten aankomen, maar is nooit verschenen. Uit navraag bij het hotel in Doorwerth is gebleken dat hij daar al rond zes uur is vertrokken. Hij heeft ook geen ongeluk gehad en staat niet ergens onderweg met pech, want motoragenten zijn de hele route zoals die was gepland in tegenovergestelde richting naar het hotel gereden en hebben niks bijzonders gezien. ”
Victor keek nog eens op zijn horloge. Tien voor acht intussen. Over vijfenvijftig minuten moest de wedstrijd beginnen waar vele miljoenen mensen over de hele wereld naar uitkeken en één van de ploegen was niet in het stadion.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek