Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik neem het niet! Bespiegelingen rond het boek Job

Auteur

Henk Fonteijn

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Waar is God als het leven pijn doet? In het Bijbelboek Job worden gemakkelijke antwoorden en versleten stichtelijkheden aan de kaak gesteld. Job vecht tegen zijn lot, met zijn vrienden en met God. En hoewel een bevredigend en sluitend antwoord op zijn ‘waarom’ uitblijft, blijft hij aan God vasthouden en krijgt het verhaal een positief einde. In dit boek treft u een reeks korte bespiegelingen aan, reflecties naar aanleiding van allerlei wijzen waarop mensen door alle tijden heen hebben geworsteld met de vragen die in dit Bijbelboek worden opgeworpen. Daarnaast heeft de auteur de belangrijkste gedeelten in dit Bijbelboek op rijm geparafraseerd, een verrassende leeservaring.

Over de auteur

Henk Fonteyn (Rotterdam 1954) werkte als geestelijk verzorger bij de Koninklijke Landmacht en als predikant in Tricht. De afgelopen jaren was hij onder meer werkzaam als interim-predikant in de protestantse gemeenten van Druten, Horssen en Bergharen. Daarnaast is hij actief als schrijver en dichter, en lid van de in 2020 vijftig jaar oude vereniging van christelijke schrijvers en dichters 'Schrijverscontact'. Fonteyn is getrouwd met Mirjam, vader van vijf volwassen kinderen en opa van twee kleinkinderen.

Productinformatie

ISBN
9789464032185 / 978-94-640-3218-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-05-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
50
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het doet er weinig toe of de Bijbelse figuur Job ooit werkelijk bestaan heeft. Feit is dat hij – of zij – hier en nu bestaat, altijd en overal weer. Job woont in onze straat, in ons huis, is lid van onze kerk of club, is familie en kruipt vroeg of laat in mijn eigen huid. Job uit Uz is niet een sprookjesfiguur uit het “land van ooit”. Job is de mens van alle tijden, geconfronteerd met dood en lijden, die om te beginnen niet kan berusten in de gedachte dat alles onder de zon alleen maar noodlot of stom toeval is. Wanneer we ons in die gedachte herkennen, ervaren we ook hoe zo’n oud verhaal, ondanks de enorme kloof in tijd, taal en cultuur, ons heel dicht op de huid kan komen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek