Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Veertig jaar in de ouderenzorg
Korte verhalen geschreven over het werken in verzorgingshuizen

Auteur

Marga Breedvelt

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de ouderenzorg, heb ik een rugzak vol verhalen en ervaringen opgedaan die ik door dit boek, graag met u wil delen. De belevenissen die ik beschrijf, zijn met humor en soms een traan, geschreven. Altijd oprecht en met respect.

Over de auteur

Marga Breedvelt geboren in Boskoop, woont samen met haar echtgenoot in Krimpen aan de Lek in de prachtige Krimpenerwaard en hebben twee volwassen kinderen en één schoonzoon. Het boek ‘40 jaar in de ouderenzorg’ is haar debuut en bevat een keur aan verhalen uit haar werkzame leven als verzorgende en later als activiteitenbegeleidster in diverse zorginstellingen. Haar droom om veel van haar mooie-, ontroerende- en waardevolle ervaringen met anderen te delen, gaat met ‘40 jaar in de ouderenzorg’ in vervulling.

Productinformatie

ISBN
9789464032369 / 978-94-640-3236-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-05-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Echtpaar de Pond, woonde op de eerste verdieping, in een tweepersoons appartement. Omdat meneer in zijn jonge jaren, polio had gehad en daardoor moeilijk kon lopen, droeg hij aangepaste schoenen.

Hij kon nu redelijk lopen, maar wel met extra lange krukken die tot zijn oksels reikten. Mevrouw de Pond, was een lange, statige dame, die goed voor haar man zorgde en alles regelde.

Elke ochtend werd meneer geholpen met het aantrekken van de aangepaste schoenen.

Zo ook op deze vrijdagochtend, toen ik meneer hielp met de schoenen.

Mevrouw vertelde: “Wilt u even opschieten, want wij gaan altijd om 10.00 uur boodschappen doen en dat kost de nodige tijd!”

“Ja, hoor geen probleem, maar hoe gaat u dan naar het winkelcentrum toe,” vroeg ik.

“Met de auto, wij hebben een invalidewagen,” antwoordde mevrouw.

“Dat is fijn voor u, ik ben al klaar, tot ziens,” zei ik en verliet de kamer.

Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar het autootje van het echtpaar, ben ik om 10.00 uur stiekem gaan kijken naar het vertrek van hen.

Er kwam inderdaad, voor de ingang, een kleine, grijze invalidewagen aangereden waarvan een portier openging en mevrouw uitstapte.

Meneer kwam aangelopen, stapte met enige moeite in de wagen waarna mevrouw de lange krukken bovenop het dak legde en vastbond.

Daarna wurmde zij zich naast haar man in de auto, startte deze en reed vol gas weg, zonder te kijken of er ander verkeer aankwam wat zij voorrang moest geven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek