Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pieters Pad
Het bijzondere en heftige levenspad van Pieter

Auteur

Berend Huisjes

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Pieter opgegroeid in Drenthe, verhuisd naar Zeeland heeft een zeer bijzonder levenspad, zowel zijn eigen levenspad, alsook de mensen die hij ontmoette. In Middelburg ontmoet hij Evert, een vroegere plaatsgenoot uit Hoogeveen. Mede door eigen ervaringen kan Pieter Evert helpen om misstanden op zijn werk voor het voetlicht te brengen. Zowel Pieter als Evert trouwen met een Middelburgse en vooral bij Evert dreigen er problemen door ethische kwesties. Heftige gebeurtenissen, conflicten, het oorlogsverleden van zijn vader en ingrijpende gezondheidsproblemen bepalen uiteindelijk de weg die Pieter gaat bewandelen. Met vallen en opstaan, komt Pieter tot de ontdekking, mede aangemoedigd door zijn omgeving, dat schrijven van korte verhalen en boeken het liefste is wat hij doet. Heftige verhalen en humor wisselen elkaar af. Dit boek, deels autobiografisch en deels fictie, eindigt met deze nieuwe weg in zijn leven, door als ruim zeventigjarige te besluiten boeken te gaan schrijven.

Over de auteur

Berend Huisjes werd geboren in 1944. Hij schreef reeds twee boeken: Ik zoek mijn vader, over de oorlogservaringen van zijn vader en Valpartij met gevolgen, waarin hij de gevolgen beschrijft van de door Hendrik veroorzaakte valpartij. In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 is hij administratief werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende bedrijven.
In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor. Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt.

Productinformatie

ISBN
9789464032789 / 978-94-640-3278-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-05-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Toen Pieter als laatste naar huis wilde gaan, zag hij de voorzitter van zijn voetbalclub met driftige passen aan komen lopen.

‘Ik wil je onmiddellijk spreken, Pieter.’

‘Ook goedenavond (het was zomeravondvoetbal), meneer, en waarover wilt u mij spreken?’ vroeg Pieter, quasionschuldig.

‘Dat zul je niet weten,’ brieste de voorzitter.

‘Over het wangedrag van een speler van onze vereniging?’

‘Neen, natuurlijk niet. Waar jij het lef vandaan haalt om er een eigen speler uit te sturen.’

‘Heel eenvoudig, meneer de voorzitter. Als aanvoerder accepteer ik niet dat de goede naam van onze vereniging besmeurd wordt door wangedrag op het veld door middel van vuile overtredingen en daarbij de smerigste verwensingen uitsprekend aan het adres van scheidsrechter en tegenstanders. Ook ik kreeg de volle laag toen ik hem probeerde te kalmeren. Ook al weet ik dat hij uw neef is, ik accepteer dit niet.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door wim speelziek op 08-07-2020
een heerlijk boekje om te lezen en te begrijpen wat de schrijver heeft ervaren.proficiat berend heb ervan genoten.
door Karin B. op 21-06-2020
Goed geschreven. Humor en ernst wisselen elkaar af. Conclusie van dit boek: Er zijn altijd weer kansen in dit leven. Benut ze of creëer ze zelf.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Valpartij met gevolgen

Berend Huisjes

2 reviews
Andrea, uit Voorburg, een standvastige zachtaardige vrouw, in trek bij mannen. Toen een arts in opleiding, in haar nieuwe woonplaats Vlissingen, haar hart veroverde, bloeide de liefde hevig, maar eindigde heftig toen Andrea merkte dat ze bedrogen werd.

Later trouwde ze met Karel, een weduwnaar. Het huwelijk veroorzaakte een conflict met de zoon van Karel. Na het plotseling overlijden van Karel heeft hij ervaren dat met Andrea niet te spotten valt.

Hendrik, geboren in Drenthe. Kreeg een relatie met de vijf jaar jongere Ella. Toen Ella ongehuwd zwanger werd, was het niet Christelijk zijn van Hendrik en zijn eenvoudige arbeidersafkomst een bron van conflicten. Ze trouwden desondanks. Na een buitenlands avontuur zijn ze in Zeeland gaan wonen.

Hendrik veroorzaakte een valpartij met grote gevolgen.
19,50
Voorkant cover

Het Kunstgebit Dode in een Middelburgs café

Berend Huisjes

3 reviews

De tweeling Paul en Jo lijken onafscheidelijk: Ze hebben een hoop meegemaakt in hun jeugd, ze springen voor elkaar in de bres tijdens de criminele activiteiten waarin ze uiteindelijk terechtkomen.
Eén van hen is dood aangetroffen in de toiletruimte van een Middelburgs café – wat is er gebeurd?
Om de doodsoorzaak te achterhalen, wordt door het rechercheteam het leven van de tweeling gereconstrueerd. Men hoopt zo aanwijzingen te vinden voor deze onverwachte en verdachte doodsoorzaak. Diverse mogelijke verdachten komen in beeld, het net lijkt zich te sluiten. Uiteindelijk komt er een verrassende en bizarre ontknoping.

18,99