Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wij zijn schoonmakers (en geen puinruimers)
Een positief boek over en voor de schoonmaker

Auteur

Edgar van Engelen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Nee, dit boek geeft je geen schoonmaaktips. Dit boek gaat over schoonmakers. In Wij zijn schoonmakers (en geen opruimers) wordt ingegaan op de rol van de schoonmaker. Wie is de schoonmaker, wat mag je van de schoonmaker verwachten, wat mag de schoonmaker verwachten van de opdrachtgever en gebouwgebruikers en waarom maakt de schoonmaker schoon? Op al deze vragen ontvang je een antwoord, omlijst met diverse blogs en columns.

Over de auteur

Edgar van Engelen (1968) woont met zijn vrouw en twee zonen in Dordrecht en is een vaste columnist van een online platform van de schoonmaakbranche. De schrijver verwerkte zijn ervaringen in de schoonmaakbranche in zijn columns, maar hij wilde naast zijn columns meer achtergrond geven van de schoonmaak en haar medewerkers. Zo is zijn tweede boek - Wij zijn schoonmakers (geen puinruimers) - ontstaan. Hij wilde vooral het belang van de schoonmakers laten zien, maar onbewust is het boek ook een hart onder de riem van de schoonmakers geworden.

Productinformatie

ISBN
9789464033427 / 978-94-640-3342-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Blog: De ballade van een schoonmaker

juni 28, 2018

De school is uit. Met trots begint de schoonmaker aan zijn schoonmaaktaak. Als eerste naar de werkkast: de werkwagen in orde maken. Alle materialen en middelen zijn aanwezig. Nog even een check van het werkprogramma. Klaar om te beginnen.

Aangekomen op de afdeling om schoon te maken. Hmm? Wat ruik je toch? Wat is dat voor een geur? Een maar al te bekende geur. Het is weer zo ver. Waar komt de geur vandaan? Een leerlingtoilet, docenttoilet, meisjes- of jongenstoilet? De geur is sterk, de geur is penetrant. De ruimte gevonden waar de geur vandaan komt. Wat zal er aan de hand zijn? Is de riolering stuk of heeft men niet door getrokken? Wat gaan we vinden achter de deur? Bingo: poep op de wand. Waarom? Waarvoor? Wat is daar nu leuk aan? Weg goede humeur. Wat moet er gebeuren? Wat is nodig?

Gelukkig leven we in 2018 en een foto en een berichtje zijn zo gemaakt en verzonden naar de leidinggevende. Het is aan de leidinggevende om de klant van dit incident op de hoogte te brengen. Daarna de extra vervuiling weg halen, want als je het laat zitten, komt er de volgende dag een klacht. De schoonmaker is te trots om een klacht te willen krijgen.

Handschoenen aan, veiligheidsbril op en mondkapje voor. De poep zit er al even, want het is al hard aan het worden. Dus het grove werk met een schrabmesje, daarna inzetten met sanitairreiniger en een schuursponsje. Bijna alles weg. Nog even met een microvezeldoekje afnemen. Zo de wand is weer schoon, maar de geur is er nog. Eerst de rest van het toilet schoonmaken en als de geur nog aanwezig is, dan de muur inzetten met een fris geurtje en hopen dat de volgende dag de geur weg is en blijft.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek