Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sproetjes en Krasjes
Leven met Turner Syndroom en hersenletsel

Auteur

Frederique Juliette Koelman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (8 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een geheel eigen en openhartige manier neemt Frederique de lezer mee in haar zoektocht naar het herkennen en accepteren van haar beperkingen, van haar grenzen, maar zeker ook van haar mogelijkheden. Ze had een keuze: blijven hangen in haar beperkingen, hersenletsel en het Syndroom van Turner of haar kracht eruit zien te halen. Ze heeft gekozen voor het laatste. In Sproetjes en Krasjes lees je hoe ze dat heeft gedaan.

Over de auteur

Frederique Juliette Koelman, 23 jaar, is geboren in Haarlem. Een jarenlange worsteling heeft haar doen besluiten Sproetjes en Krasjes te schrijven. In dit boek vertelt ze hoe zij omgaat met haar hersenletsel en het Syndroom van Turner. Zij hoopt hiermee anderen te inspireren en een hart onder de riem te steken.

Productinformatie

ISBN
9789464034745 / 978-94-640-3474-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik lag in het ziekenhuis in coma met een hersenkneuzing en een gebroken sleutelbeen. Gelukkig was ik wel buiten levensgevaar, maar niemand wist hoe ik zou bijkomen. Mijn moeder vertelde later dat ze, toen ik in coma lag, op straat allemaal ouders zag met kinderen in rolstoelen en bang was dat ik ook zo zou eindigen.
De arts vertelde mijn ouders dat ik binnen 72 uur wakker zou zijn. Mijn ogen waren vaak open, ik greep vingers vast, maar reageerde verder niet. Na 72 uur was ik nog niet ontwaakt.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Monique op 25-01-2021
Een goed boek waarin je als ouder maar ook mijn dochter stuit op hele herkenbare situaties. Eigenlijk zou iedereen die met dit soort kinderen werkt dit moeten lezen. Frederique houdt je ook een spiegel voor als ouder. Ik heb ervan geleerd. Ik kijk uit naar het volgende deel.
Geschreven door Hetty van Gent op 03-09-2020
Mooi en eerlijk geschreven boek over een jonge vrouw die op zoek is naar positiviteit, maar telkens terug valt in haar cocon
door Carla Foudraine-Beeres op 03-09-2020
Wat een mooi open relaas over iemand die het niet makkelijk heeft gehad in haar jonge leven. Las het in een adem uit en ben oprecht benieuwd naar het vervolg!
door Betty op 03-09-2020
Ongelooflijk. Veel recpect voor Frederique en haar familie. In 1 zucht uitgelezen.
door Astrid Jonker op 01-09-2020
Mooi geschreven op zoek naar haar eigen ik geeft Frederique een kijkje in haar leven met Turner en Hersenletsel.
door Rob Koelman op 18-08-2020
Een oprecht verhaal, en wellicht inspiratie voor anderen!
door Natascha op 18-08-2020
In een keer uitgelezen, hoop duidelijk geworden en nog trotser op Frederique en haar familie hoe ze alles proberen om het beste uit haar te halen en niet bij de pakken neer gaan zitten . Goed voorbeeld voor andere.
door Pien Van De Rest op 18-08-2020
Prachtig boek! Dit boek lees je in een ruk uit en is enorm herkenbaar. Echt een aanrader!