Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tikkertjetik en ik
In een bestraalde tijd

Auteur

Conya

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 2005 beginnen kilo’s van me af te vallen, de slaap verdwijnt, depressieve buien verduisteren de dag. In 2008 zet het Belgisch journaal mij op het spoor van elektromagnetische velden. Het bed wordt verplaatst, ik krabbel weer op.
En moest bekennen dat die velden de oorzaak waren. De omgeving reageert verbolgen, zij spreken van gekte en psychiater en in plaats van begrip kweek ik keer op keer een flater. In 2011 ben ik met Tikkertjetik een week aan zee. En daar vind ik mezelf terug, ik schrijf veel, en met dit schrijfsel begint Tikkertjetik. Juist dit begin omdat het zo vrolijk is, en mij een goede tegenhanger lijkt voor de zware studie die volgt.
Maar 2011 is 9 jaar gelee?
Excuses, de computer werkte niet mee. En eigenlijk schreef ik er twee...

Over de auteur

Wel lees je zo af en toe over mensen waar mijn liefde en respect meteen naar uitgaat zoals bv Boer Kok … Of dr. ir. prof. Michiel Haas, die zonder er zelf last van te hebben, al jarenlang waarschuwt voor de draadloze telefonie. Hun verhaal en hun lef laat mij dan groeien. En beseffen dat wij niet allemaal gelijk zijn. Dit laatste zult u her en der lezen in Tikkertjetik, dat begint in eigentijdse dagboektaal vol plezier en gedicht. Ja, dan toch over mij, over mijn last van straling. Maar zich uiteindelijk richt naar een studie over de draadloze telefonie.

Productinformatie

ISBN
9789464035339 / 978-94-640-3533-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Toch blijf ik me afvragen, of u weet waar u mee bezig bent? Weet u iets over natuurlijke elektromagnetische signalen? En of die signalen al informatie bevatten? En of wij die signalen niet in de war gooien, met onze technische signalen? Weet u iets van elektrische velden? Van statische magneetvelden?
Heeft u zich ooit verdiept in het ontstaan van wolken? Of kakelt u elkaar maar na? “Straling is toch overal, zelfs in het heelal. En iedereen doet het. Ja, iedereen doet het. Met miljarden tweets en sms'jes verhogen we het trillingsgetal.”
Komt deze rijm dwaas over? Kijk dan eens bij Shumann frequentie. En dan zult u zien dat ook daar ineens, vroeger waren ze het allen eens, maar nu ineens zijn ook daar de meningen verdeeld. De een roept er is niets aan de hand, terwijl een andere grafiek een snel stijgende lijn laat zien, die vooral, de laatste jaren, sterk schijnt te stijgen. Ook die woorden 'de laatste jaren' horen we steeds vaker.
Dit kan aan verschillende factoren liggen. Maar vlak deze grote uitvinding, die dwars door alles en iedereen heen gaat, vlak die niet zomaar uit .
Het is ook niet logies om te denken dat al die technische signalen die alsmaar door de lucht gaan, en dan denken dat, dat niets doet?

Hoe toch kunt u dat denken? Waarschijnlijk door de
economische luren die steeds weer de waarheid wegschuren.
Toch zijn er wereldwijd, mensen hun oude leven kwijt.
Dat dit ook geld voor mij, vertelt Tikkertjetik. Ja, de (technische) straling nekt mij. Het grijpt in mijn rust, in mijn gezondheid en in mijn rustig aanwezig zijn.
Het is over, het is voorbij.
Ik hoor niet bij deze tijd, wil ook niet bij deze tijd horen, die gaat te snel voor mij!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Anne van Everdingen op 10-11-2020
In deze hectische tijden waarin onze blik vanzelf wat meer naar binnen gericht is verschijnt dit tegelijk sympatieke als alarmerende boek als een welkome reminder aan een inmiddels ondergesneeuwd begrip als electro- stress. Speels beginnend en lezend als een ontspannen dagboek, leidt het ongemerkt naar de serieuze realiteit van al diegenen die daar door dagelijkse ervaringen wezenlijke ongemakkelijkheden door ondervinden. Het blijkt nodig om broodnodige kanttekeningen er plaatsen bij de alsmaar meer oprukkende tech-ontwikkelingen en wat die met ons en de aarde kunnen aanrichten. In de laatste hoofdstukken trakteert de schrijfster op een theoretische onderbouw , met daarbij als hoofdtoon -vragen stellen en informatie bieden - en daarbij -veroordelinge- te vermijden. Een verontrustende aanrader die een aandachtvolle plaats verdient in onze techwereld! .
door carla wijntjes op 08-10-2020
Ik had het boek in een dag uit. Het is een schrijnend relaas over onbegrip en miskenning. Over een probleem dat tot nu toe onder het tapijt wordt geveegd, Electro stress Toch is het met een luchtigheid geschreven, en dat is knap, als je zoveel ellende achter de rug hebt, en je weet dat het niet ophoudt. Conya is een klokkenluidster, en u weet hoe die behandeld worden in dit moderne beschaafde land!!!