Samenvatting
De tweeling Paul en Jo lijken onafscheidelijk: Ze hebben een hoop meegemaakt in hun jeugd, ze springen voor elkaar in de bres tijdens de criminele activiteiten waarin ze uiteindelijk terechtkomen.
Eén van hen is dood aangetroffen in de toiletruimte van een Middelburgs café – wat is er gebeurd?
Om de doodsoorzaak te achterhalen, wordt door het rechercheteam het leven van de tweeling gereconstrueerd. Men hoopt zo aanwijzingen te vinden voor deze onverwachte en verdachte doodsoorzaak. Diverse mogelijke verdachten komen in beeld, het net lijkt zich te sluiten. Uiteindelijk komt er een verrassende en bizarre ontknoping.
Over de auteur
Berend Huisjes werd in Hoogeveen geboren, op 9 november 1944. Hij schreef reeds drie boeken: Ik zoek mijn vader, over de oorlogservaringen van zijn vader en twee romans, deels autobiografisch: Valpartij met gevolgen en Pieters Pad.
In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 is hij administratief werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende bedrijven.
In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor.
Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader (2019) heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt. Na het schrijven van twee romans is er nu deze heuse thriller Het Kunstgebit.
Productinformatie
- ISBN
- 9789464035360 / 978-94-640-3536-0
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 24-07-2020
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Thrillers
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 114
- Formaat
- A5
- Illustraties
- Nee
Inkijk
De volgende dag grote consternatie bij “De Vlieg”. Toen de schoonmaakster, van schoonmaakbedrijf “Altijd Schoon”, de toiletruimte van de heren wilde schoonmaken en ze de deur met moeite open kreeg. Toen dat eindelijk lukte gilde ze de hele straat bij elkaar en rende in paniek naar buiten. Het was nog vroeg en er waren weinig voorbijgangers. Uiteindelijk stopte er iemand bij haar en vroeg: ‘Wat is er toch mevrouw, u schreeuwt moord en brand, ik kan er geen touw aan vastknopen. Is er iemand vermoord of zoiets?’
‘Ja meneer, dat denk ik wel.’
‘En is dat familie van u, omdat u zo overstuur bent?’
‘Nee meneer, ik ben van het schoonmaakbedrijf “Altijd Schoon”, en toen ik vanmorgen de toiletruimte van de heren wilde schoonmaken kreeg ik de deur bijna niet open. Nu is het daar wel vaker een rotzooitje en men luistert niet altijd naar mij. Ik zeg altijd tegen de mannen als ze naar het toilet gaan en hun mannelijkheid boven het urinoir willen hangen: “Heren kom dichterbij, hij is korter dan u denkt”.
Mijn man ergert zich vreselijk aan die uitspraak van mij, zeer waarschijnlijk omdat ik over de lengte van zijn mannelijk geslachtsorgaan de waarheid spreek. Als mijn man veel zeurt, zeg ik hem: “Als je hem niet kunt vinden, heb ik wel een haaknaald voor je”. Het chagrijn kan daar niet om lachen meneer.’
‘Maar moet u daarom zo gillen en iedereen in deze straat wakker maken?’
‘Nee meneer, ik kreeg de deur van de mannentoiletruimte met moeite open, omdat een lijk de deur barricadeerde.’