Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Kleine wereld van '89
HARDCOVER - Over de hond, de papegaai en de wil

Auteur

Krøger

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
29 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Voorjaar 1989. Onder het motto ‘have a good day everyday’ trekt een groep hechte vrienden samen op. Op school en van kroeg naar feest. De dagen zijn vol van zichzelf. Vriendschap als geluk. Onder hen is Jonas, optimist en dromer, worstelend met gevoelens en levensvragen, op zoek naar grenzen en zijn eigen geluk. Maar het leven verandert. Klein en groot. In drie weken, onbedoeld. Het idee dat zij allen en samen min of meer hetzelfde doormaken moeten ze loslaten. Dat was het idee. Vanuit de naïeve gedachte dat het leven luchtig is, dat verdriet voorbijgaat en dat alles draagbaar is, wat hoort bij jonge jongens. Maar die niet opgaat, omdat voor één van hen de dag te zwaar is, de morgen te ver weg. 
Over de auteur

Krøger (1971) is getrouwd en heeft drie kinderen die hij dagelijks geluk mee wil geven, het belang van vriendschap en de durf om te dromen. Ze reizen graag en genieten van hun thuis. ‘Krøger’ is bestuurskundige, creatieve geest, dichter, schrijver, ondernemer en dagelijks lerende. Hij kijkt met verwondering naar de wereld en met liefde en bewondering naar zijn vrienden die van kleine rupsjes prachtige vlinders zijn geworden. 

Productinformatie

ISBN
9789464035384 / 978-94-640-3538-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
342
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Melchior verliefd’ dacht ik tevreden en glimlachend. Hij had dat ook echt eens verdiend. Melchior was niet iemand die tot dan toe veel vriendinnetjes had gehad. Niet dat hij jaloers was op Max en mij, de koplopers van ons groepje, wij hebben nooit kunnen klagen, maar je voelde wel dat hij graag een vriendin wilde hebben, een vaste. Melchior was een ruwe bolster, zoekende naar zijn eigen stijl. Net iets te veel kijkend, wachtend. Maar hij zou een trouwe vent zijn voor het meisje wat hem de kans zou geven. Ik hoopte echt voor hem dat het iets zou worden. Het had me ook de nodige inspiratie gegeven voor het opleveren van een paar gedichten en een kort verhaaltje. De twee uren tot de pauze vulde ik met schrijven. Deze waren bijna verstreken toen de telefoon overging. Ik ging ervan uit dat het alleen voor mij bestemd kon zijn en nam op. Ik hoorde aan de stilte wie aan de andere kant van de telefoon hing, het was Thijsbaert. Ze viel meteen met de deur in huis. Ten aanval.

“Ik hoorde van mijnheer Dassen dat je net buiten je lokaal bent geweest terwijl ik heel specifiek heb gezegd in je lokaal te blijven tot 17:00 uur. Wanneer ik dat zeg bedoel ik dat ook. Is dat duidelijk mijnheer Beerends?” Ik liet even een kleine stilte vallen. En sprak rustig.

“Ik wil niet onbeleefd zijn mevrouw Thijsbaert maar zelfs gevangenen worden gelucht, dus ik ging ervan uit dat pauzes ook voor mij gelden.”

“Dat is dus niet zo” reageerde ze bits.Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ton op 05-08-2020
Vermakelijk boek met mooi beschreven gedachten.
door Mieke Maasakkers op 30-07-2020
Een prima boek. Vlot geschreven.