Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In het duister van mijn hoofd
De onbegrepen wereld van een jongvolwassene met psychische problemen

Auteur

Robin Witteman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Robin groeide op in een complexe thuissituatie. Vanaf haar 14e jaar begonnen de problemen. Er waren meerdere traumatische gebeurtenissen: ze werd gepest, haar vriend verongelukte, ze werd (seksueel) misbruikt en ze werd bedreigd. Ze wilde niets meer voelen en ze wilde niet praten. Nadat ze te lang doorgegaan was zonder gevoel wist ze dat ze kon gaan. Ze was niet meer nodig op deze aarde en ze deed haar eerste zelfmoordpoging. Vanaf dat moment begon haar leven binnen de psychiatrie. Al snel werd ze een ‘complex geval’. Praten kon ze niet, maar schrijven ging haar makkelijker af. Door ervaringen te delen, hoopt Robin dat ze kan laten zien wat psychische ziekte met een mens kan doen: binnen één jaar ging ze van student naar patiënt.

Over de auteur

ROBIN WITTEMAN (2000) is een jonge vrouw. Robin is opgegroeid in de wereld van ziekte en zorg. Ze ontwikkelde dan ook al als klein meisje een hart voor de zorg. Al vanaf jonge leeftijd schrijft en leest Robin veel. Er werd haar dan ook meerdere keren geadviseerd om een boek te schrijven. Daarnaast houdt Robin veel van dieren. Haar paard Lady Love is nog steeds elke dag de reden om de dag te overleven.

Productinformatie

ISBN
9789464035704 / 978-94-640-3570-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
254
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik wist dat dertig pillen de goede hoeveelheid zou zijn om een einde te maken aan mijn leven. Ik had ze een voor een geteld en in een ander potje gedaan, samen met een paar van mijn eigen pillen. De laatste twintig heb ik in het potje gelaten, zodat papa nog medicijnen had na mijn dood en dat niet verder hoefde te regelen. Ik ging op het kleedje liggen met mijn koptelefoon op, zodat ik even rustig kon worden en de medicijnen in kon nemen. Roy rende de trap af en daar schrok ik van. Wat nou als hij mij hier zag liggen? Dan gaat hij er echt wel over nadenken. Ik ben dus in mijn bed gaan liggen. Ik hoorde weer geschreeuw beneden. Dat was het moment. Ik heb huilend de pillen ingenomen. Mijn angst is niet te beschrijven. Ik zet mijn koptelefoon op en mijn favoriete afspeellijst: ‘It’s not that deep.’ maar dat was het wel. Ik wist dat dit de laatste keer was dat ik naar muziek luisterde, maar ook de laatste keer dat ik op deze stomme plek was.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Chantal op 26-11-2020
Geweldig boek je kruipt echt in d'r hoofd en wordt mee gesleept in d'r verhaal. Goed voor de hulpverlening en ouders om meer te begrijpen.