Ik haat je, blijf bij mij
Waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek
- Auteur
-
Annemieke Terpstra & Veronique Renting
- Uitvoering
- Paperback
- Reviews
- 4,0 / 5 (7 reviews )
- Prijs
- € 19 ,99
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789464036022 / 978-94-640-3602-2
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 02-10-2020
- Taal
- Nederlands
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 140
- Formaat
- 16 x 24 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
We haalden onze dochter vrijdags op uit de instelling. Op dinsdag ging ze voor een afspraak naar haar therapeut. Na dat gesprek, dat heel erg uitliep, werd ik gebeld dat het helemaal niet goed met haar ging. De spanning liep alweer enorm op bij onze dochter en daarom had de therapeut met haar afgesproken dat ze op donderdag weer zou komen. Wij hadden nog niet gemerkt dat de spanning zo hoog was geworden. Je zou kunnen zeggen dat de emotieregulatie therapie had geholpen, omdat ze zich nu zo kon inhouden. Eerder zou ze al vreselijk uit haar plaat zijn gegaan. Donderdag kon ze niet naar school, omdat ze zo overstuur was. Ze zat te trillen en te huilen op de bank. Die middag had ze een gesprek bij haar therapeut. Dat was een moeilijk gesprek, ze gaf aan dat het heel slecht met haar ging, ze had eerder die week geprobeerd suïcide te plegen door heel veel paracetamol te slikken. Daarna was ze een stukje gaan wandelen en had ze heel erg gespuugd, omdat ze zo misselijk was. (Ze had inderdaad verteld, nadat ze weer thuis was van het wandelen, dat ze misselijk was geweest en had gespuugd. Ze zei dat ze geen idee had waarom.) Tijdens het gesprek moest ik ook even aansluiten. In korte lijnen werd de situatie geschetst en werden er afspraken gemaakt.
Onze dochter mocht niet langer dan dertig minuten alleen zijn op haar kamer, dan moesten we bij haar gaan kijken. Als er dingen zouden voorvallen, moesten we via de huisartsenpost de crisisdienst inschakelen en de therapeut zou een vooraanmelding doen. De dag erna zou ze telefonisch contact hebben met onze dochter.
Het was niet fijn thuis. De sfeer was om te snijden, we liepen op eieren. We moesten proberen zo gewoon mogelijk te doen, want er waren meer (jongere) kinderen in huis. Gewoon was het niet, want onze dochter zat aan tafel te huilen tijdens de maaltijd.