Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik haat je, blijf bij mij
Waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek

Auteur

Annemieke Terpstra & Veronique Renting

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een indrukwekkend boek met verhalen die binnenkomen. Ouders vertellen openhartig over schrijnende situaties vol onmacht en verdriet. Doordat de veertien jarige Valentina zelf over haar hechtingsstoornis vertelt, wordt het onderwerp vanuit verschillende oogpunten belicht. De verhalen worden afgewisseld met tips en theorie over hechtingsproblematiek wat maakt dat dit boek een bron van herkenning en informatie zal zijn voor ouders die dagelijks met deze problematiek te maken hebben. Voor lezers die niet heel bekend zijn met hechtingsproblematiek gaat een wereld open. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met deze problematiek: ouders, verzorgers, leerkrachten, therapeuten, orthopedagogen en andere professionals. Maar ook zeker de moeite van het lezen waard voor iedereen die meer wil weten over deze ingewikkelde problematiek.

Over de auteur

Annemieke Terpstra en Veronique Renting zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van hechtingsproblematiek. Zij hebben beiden adoptie- en pleegkinderen met hechtingsproblemen en vroegkinderlijke trauma’s. Door de combinatie van eigen ervaringen en geleerde theorie hebben ze grote kennis vergaard op dit gebied. Zij merkten dat er een wereld van verschil zit tussen de kennis van professionals en de ervaringen van ouders. Met dit boek hopen de schrijfsters beide werelden dichterbij elkaar te brengen waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat. Hechtingsproblematiek heeft naar de mening van de schrijfsters meer bekendheid nodig, omdat alleen met de juiste diagnostiek, ondersteuning en begrip het kind te helpen is.

Productinformatie

ISBN
9789464036022 / 978-94-640-3602-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

We haalden onze dochter vrijdags op uit de instelling. Op dinsdag ging ze voor een afspraak naar haar therapeut. Na dat gesprek, dat heel erg uitliep, werd ik gebeld dat het helemaal niet goed met haar ging. De spanning liep alweer enorm op bij onze dochter en daarom had de therapeut met haar afgesproken dat ze op donderdag weer zou komen. Wij hadden nog niet gemerkt dat de spanning zo hoog was geworden. Je zou kunnen zeggen dat de emotieregulatie therapie had geholpen, omdat ze zich nu zo kon inhouden. Eerder zou ze al vreselijk uit haar plaat zijn gegaan. Donderdag kon ze niet naar school, omdat ze zo overstuur was. Ze zat te trillen en te huilen op de bank. Die middag had ze een gesprek bij haar therapeut. Dat was een moeilijk gesprek, ze gaf aan dat het heel slecht met haar ging, ze had eerder die week geprobeerd suïcide te plegen door heel veel paracetamol te slikken. Daarna was ze een stukje gaan wandelen en had ze heel erg gespuugd, omdat ze zo misselijk was. (Ze had inderdaad verteld, nadat ze weer thuis was van het wandelen, dat ze misselijk was geweest en had gespuugd. Ze zei dat ze geen idee had waarom.) Tijdens het gesprek moest ik ook even aansluiten. In korte lijnen werd de situatie geschetst en werden er afspraken gemaakt.
Onze dochter mocht niet langer dan dertig minuten alleen zijn op haar kamer, dan moesten we bij haar gaan kijken. Als er dingen zouden voorvallen, moesten we via de huisartsenpost de crisisdienst inschakelen en de therapeut zou een vooraanmelding doen. De dag erna zou ze telefonisch contact hebben met onze dochter.
Het was niet fijn thuis. De sfeer was om te snijden, we liepen op eieren. We moesten proberen zo gewoon mogelijk te doen, want er waren meer (jongere) kinderen in huis. Gewoon was het niet, want onze dochter zat aan tafel te huilen tijdens de maaltijd.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Cristina op 20-01-2022
Geweldig boek! Het ging een wereld voor mij open. Ontroerende verhalen, en goede praktische tips van de auteurs. Ik raad het sterk aan
door Diana op 12-11-2020
Zeer herkenbaar, goed voor ouders om te lezen, denk dat ze zich gehoord vinden wanneer ze dit lezen.
Professioneel gezien mis ik nog wel wat, maar denk dat dit ook niet de bedoeling is van het boek. Maar voor ouders echt heel fijn om te lezen dat ze echt niet de enige zijn.
door Lia op 21-10-2020
Pakkende titel die alles zegt!
Zeer herkenbare verhalen uit de praktijk en dat doet me als ouder goed
Er zou veel meer aandacht over dit onderwerp mogen zijn
Het is vaak schrijnend hoe gezinnen knokken met kinderen met hechtingsproblematiek

Geschreven door W op 16-10-2020
Zeer herkenbaar! Ik hoop ook op meer erkenning en begrip voor onze kinderen en hun ouders.
door Gerda op 15-10-2020
Uit de verhalen blijkt dat hechtingsproblematiek niet goed wordt begrepen door de maatschappij. Hoog tijd dat er meer bekendheid voor komt! Ik vond in elk geval veel herkenning in de verhalen (pleegouder van een kind met hechtingsproblemen)
door Anne op 11-10-2020
Wat een herkenning in dit boek. Soms voel je je als ouder heel alleen en onbegrepen, het is fijn om te lezen dat deze problemen niet alleen bij ons thuis spelen. Een aanrader ook voor hulpverleners, leerkrachten, intern begeleiders; dit boek is een goede manier om de kennis omtrent hechtingsproblematiek bij te spijkeren!
☆ ☆ ☆ ☆ door Desiré op 11-10-2020
Groot respect voor (pleeg)ouders die niet opgeven met de zorg voor hun kind(eren). Het boek sprak mij aan vanwege de titel en het feit dat het over hechtingsproblematiek zou gaan.
Ook stond er online "Afgewisseld met tips en theorie over hechtingsproblematiek". Het lijkt of is meer een boek waarin (pleeg)ouders van zich af hebben kunnen schrijven. Juiste theoretische onderbouwing bij verhalen mist voor mij.