Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ravi en de pratende kat

Auteur

Karin Vijsma-van Dobbenburgh en Marit Helwig

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ravi is een lief, klein jongetje. Helaas wil hij maar niet groter groeien. Mama maakt zich een beetje zorgen. Hoe kan hij dan ooit voetballer worden? Op een dag ontmoet Ravi een bijzonder katje, dat kan praten. Ben jij ook zo benieuwd of ze vriendjes zullen worden?

Over de auteur

Het idee voor het verhaal kwam uit het Verre Oosten, waar de schrijfster een bijzondere ontmoeting had met een kind dat opgroeit in een kinderdorp. Misyati Verhoof, die in hetzelfde SOS kinderdorp in Indonesië opgroeide, vertelt in het nawoord over haar mooie jeugd. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar SOS Kinderdorpen. Zodat nog meer kinderen zonder ouders of veilig thuis weer kunnen opgroeien in een liefdevolle en veilige familie.

Productinformatie

ISBN
9789464036077 / 978-94-640-3607-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk


Ravi’s mond valt open van verbazing als hij hoort dat de kat kan praten. ‘Zoals je ziet, ben ik geen gewone kat,’ vervolgt hij. ‘Als je mij na school wat melk komt brengen praten we verder, goed? Ik wacht onder de bosjes.’

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Robert op 23-02-2021
Mooi verhaal en doel (opbrengst gaat naar SOS kinderdorpen), en de prachtige warme en kleurrijke illustraties zijn om bij weg te dromen! Echt een aanrader!
door Karin de Jager op 24-10-2020
Warm verhaal over armoede in Indonesië. De voetbaldroom van Ravi en zijn vriendschap met het (geweldig getekende) pratende katje zullen jonge kinderen erg aanspreken. De warme en sfeervolle illustraties van Marit Helwig vullen het verhaal erg mooi aan en ondersteunen de tekst. Treffend getekend en herkenbaar voor wie ooit in Indonesië geweest is. Fijn boek! Ook heel geschikt voor gebruik op school (groep 1 -3).
door Jonathan Jetten op 24-10-2020
Het kinderboek 'Ravi en de Pratende kat' sprak mij onmiddellijk aan. Het verhaal brengt mij terug naar mijn persoonlijke reizen naar Kolkata, India. Ik werkte daar als ondersteuner voor projecten voor straatkinderen.

Het verhaal brengt ons bij Ravi, een zesjarige jongen. Hij woont met zijn mama in een dorp op het platteland in Indonesië. Hij wil graag samen met zijn vriendjes voetballen. Omdat hij te klein is en onvoldoende krachten heeft, lukt het Ravi niet om de match uit te spelen.
Maar gelukkig ontmoet hij Pandoe. Wat er bijzonder is aan deze kat? Hij praat met Ravi.
Wil jij weten wat Ravi en Pandoe samen bereiken? Haal dit prachtige boek in huis en ga mee op avontuur!

Het is bijzonder knap hoe auteur Karin Vijsma - van Dobbenburgh dit verhaal over het leven in een dorp in Indonesië tastbaar maakt. Ze heeft dit verhaal met een vlotte pen op papier geplaatst, in een begrijpbare taal voor de doelgroep. Zowel de omgeving als de personages worden ingekleurd door uitvoerige beschrijvingen. De warmkleurige prenten van illustrator Marit Helwig maken het plaatje compleet. De uitgesproken rode, oranje en blauwe tinten en de gebruikte techniek in krijtstijl, brengt je in de juiste sfeer. De weetjes achteraan en de eerste woordjes Indonesisch trekken mij nog meer in het verhaal.

Het verhaal van Ravi spreekt tot de verbeelding en bevat heel veel fantasie. Ik vind het een kunst hoe de auteur belangrijke thema's als armoede en honger aanbrengt naar deze doelgroep. Nog meer bijzonder is de wijze waarop ze dit doet. Ze vertelt het verhaal, uit het leven gegrepen en ze legt hierbij de onderliggende problemen bloot, ze maakt ze bespreekbaar. Het verhaal straalt een positieve boodschap uit: hoop voor de toekomst!

Dit kinderboek is een samen-lees-boek voor kinderen en ouders.
Maar meer nog, dit boek is uiterst geschikt voor een lezing en bespreking in de klas! Als voorleespapa neem ik het absoluut mee naar de school!

'Ravi en de pratende kat' krijgt van mij vijf welverdiende sterren.
door Martin op 19-10-2020
Sluit prachtig aan bij de beleving van het jonge kind.
door corrie nooijen op 14-10-2020
Subliem.
Vooral de Prachtige tekeningen.
Met recht een Pareltje.
door Renee Kelder op 09-10-2020
Wat een prachtig boek! Een parel!