Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

(Over)leven
Leven met zelfbeschadiging, trauma's, PTSS en suïcide

Auteur

Tessa Oving

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ik had een goed leven, leuke mensen om mij heen en een geweldige familie. Tot de 16e van januari in 2018. De eerste keer in opname. Dit heeft mijn leven op de kop gezet. Van daar ging het bergafwaarts. Er volgden woongroepen, een pleeggezin en meer opnames. Het leek eindeloos. En toen kwam 18 september 2018. Toen lag mijn leven compleet aan diggelen.

In dit boek beschrijf ik hoe mijn leven is gelopen en wat ik allemaal heb meegemaakt. Ik hoop dat mensen door mijn boek meer begrip kunnen krijgen voor mensen met psychische problemen.

Over de auteur

Tessa is een jonge meid van 16 jaar als ze voor het eerst in opname moet voor haar psychische problemen. Het gaat niet goed met haar. Ze heeft veel last van negatieve gedachten die uiteindelijk tot een zelfmoordpoging leiden.

Na de eerste opname volgden nog veel meer veranderingen in haar leven. Nadat ze uit de wekenlange opname kwam, moest ze verhuizen naar een woongroep. Dit was een fijne woongroep voor haar, echter kon ze hier maar een maand blijven. Daarna werd Tessa in een pleeggezin geplaatst. Vanaf toen is alles veel slechter gegaan.

Maar nu, in 2020, besluit ze terug te gaan vechten. Vechten voor een toekomst, vechten voor een beter leven. Vechten voor hoop.

Productinformatie

ISBN
9789464037180 / 978-94-640-3718-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-11-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze kijkt haar nog een keer helemaal na. Ze vertelt ons dat ze meerdere buikbreuken heeft, een breuk in haar middenrif en een verschoven knieschijf. Ze kijkt ons aan en de blik die ze geeft zegt genoeg. Het is beter om haar te laten gaan. Hoe moeilijk het ook is maken we het besluit wel. Ik knuffel haar zo lang als ik kan en de tranen lopen over mijn wangen. Ik wil haar niet loslaten, maar ik weet dat het moet. Ze krijgt een prik en langzaam valt ze in slaap. Ik geef haar flink wat kusjes en knuffels. Ik bedank haar voor alles wat ze voor mij betekent heeft. Het enige wat ik nu kan doen is janken…

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Yolanda op 20-12-2020
Meisje, meisje, mijn meisje. Wat ben ik super trots op jouw dat je nu je leven van jou, overleven!, in een boek hebt verwoord. Ik wist al veel als jouw moeder zijnde, maar na het lezen van jouw eigen woorden, begrijp ik jou veel beter. Dit boek heeft mij enorm aangegrepen, maar blij dat ik het heb mogen lezen, want nu snap ik hoe jij in je vel zit/zat. Je bent mijn topper. Ik hoop dat ouders van kinderen die in dezelfde situatie zitten dit boek te hebben gelezen, ze het een stukje beter zouden kunnen gaan snappen. Het leven met stemmen!
door Alie Schepel op 17-11-2020
Woorden zijn hier tekort, ik heb diep, maar dan ook diep respect voorde schrijfster van dit boek.....!