Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De weg terug
Leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na een ernstige hersenbloeding

Auteur

Steffie Hooijman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Aangezien het echt een wonder is dat ik alles rondom mijn hersenbloeding kan navertellen heb ik dat in dit boek opgeschreven. Eerst schrijf ik over de periode die vooraf ging aan de hersenbloeding. Dan de vijf maanden intensive care. En dan de periode erna. Het was en is nog steeds een weg vol hobbels, kuilen en onvoorziene gevaren. In dit boek staan voornamelijk feiten, maar ik beschrijf ook mijn ervaring met situaties. Nu is de vraag: Hoe ga ik dit leven leven?

Het boek is ook te koop bij Kwekerij Binderij Hooijman.

Over de auteur

Mijn naam is Steffie Hooijman. Ik ben geboren op 4 november 1995. Ik ben samen met mijn broertje opgegroeid in Vught bij de bloemen en planten kwekerij/binderij van mijn ouders. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de universiteit in Leiden. Ook was ik erg sportief.

Productinformatie

ISBN
9789464038033 / 978-94-640-3803-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik hoorde iemand op tv zeggen “als ik niet meer kan slikken en praten hoeft het van mij niet meer.” Dat was precies wat ik voor de hersenbloeding ook zou hebben gezegd. Toch dacht ik daar later, en nu nog steeds heel anders over. Ik merkte dat ik mijn grenzen had verlegd. Ik vroeg me weleens af wat ik had misdaan in mijn leven? Waarom was juist ik in deze situatie terecht gekomen? Zelfs in een gevangenis hadden ze het nog beter. Steeds vaker kwamen er momenten waarop ik me rot voelde. Ik had dan nergens zin in en niks kon me meer iets schelen. Zolang deze dagen niet gingen overheersen kon ik het wel aan. Doordat er geen emoties aan mijn gezicht af te lezen zijn, kon ik op zo’n moment prima door de gangen trippelen. Nadelig was dan weer dat er ook niemand vroeg naar mijn gemoedstoestand. Wel had ik ondertussen een psycholoog om hulp gevraagd. Dat leek me toch wel slim. Achteraf bleek dit toch niet echt mijn ding te zijn.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Manuela Christina op 04-04-2023
Indrukwekkend verhaal. Heeft mij zeer geholpen om mijn leven met Nah beter te begrijpen. Ik heb hersenletsel en bloeding opgelopen door aanrijding zebrapad. Ik vind het heel fijn dat zulke boeken bestaan omdat mensen met Nah zich vaak eenzaam en alleen voelen en door deze verhalen en ervaringen voel je je toch niet meer zo alleen.
door Marian op 26-01-2021
Een zeer indrukwekkend verhaal van een jonge hoog opgeleide vrouw, die de regie over haar eigen leven terug probeert te krijgen na een hersenbloeding. Haar verhaal heeft me erg geraakt en ik heb bewondering voor haar!
door C.M.M.Siero op 30-10-2020
Indrukwekkend verhaal over een jonge vrouw dieveel meemaakt,tegenslagen moet verwerken. En zeer positief is.Respect.Als je in het boekje begint wil je gewoon verder lezen.Ook voor de familie respect.
door M op 28-10-2020
Indrukwekkend verslag van een jonge vrouw die probeert grip te krijgen op haar leven, na een zware hersenbloeding.