Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verloren strijd
Twee mensen, één doodvonnis

Auteur

Gytha de Boer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mark en Jessica zijn een onafscheidelijke tweeling. En toch zullen ze zonder elkaar verder moeten. Mark raakt ongeneeslijk ziek en heeft hiermee zijn doodvonnis gekregen. Jessica gaat de strijd aan met haar gevoelens en de wanhoop die haar overspoelt met het idee alleen achter te blijven. Ondertussen worstelt Mark met de gevolgen van zijn ziekte. Welke keuzes worden er gemaakt? Gaat Mark de strijd aan? Verlies jezelf in dit indringende verhaal en vind het antwoord op deze vragen.

Over de auteur

Gytha de Boer woont in Friesland. Schrijven is altijd haar grote passie geweest. Haar Inspiratie komt voornamelijk uit het dagelijks leven en haar werk in de zorg. Tot voor kort was het op papier zetten van haar hersenspinsels een hobby. Met ‘Verloren strijd’ debuteert ze in de schrijverswereld.

Productinformatie

ISBN
9789464038323 / 978-94-640-3832-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-12-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Nog één wachtende voor u,” fluistert Mark zacht in Jessica haar oor. Ze laat een flauw glimlachje zien. De sfeer in de wachtkamer heeft ook invloed op haar.
Als de vrouw met de muts naar buiten komt, kun je aan haar zien dat ze gehuild heeft. Haar rode ogen verraden haar. Haar tred is nog steeds langzaam en zwaar. Geen goed nieuws voor haar.
Voordat ze het weten, zitten ze alleen in de wachtkamer, Mark is de laatste patiënt van de dag. Want dat is hij nu, een patiënt. De mensen in de bedden, op de afdelingen waar hij heeft gewerkt, waren ook patiënten. Hij beseft zich nu, dat ook die mensen ooit in zijn schoenen hebben gestaan. Ook al was het maar voor een operatie aan de galblaas. Ziek zijn is beangstigend, het is benauwend. Ze hebben zich allemaal nerveus en angstig gevoeld, ze hebben allemaal gewacht op de arts, die komt vertellen dat alles goed is. Dit heeft hij altijd al geweten, maar nu voelt hij het zelf ook.
Voor hij er erg in heeft, staat de deur weer open, hij ziet nog net een donkere bos krullen om de hoek verdwijnen.
Dokter Berkens staat in de deuropening.
“Mark, kom verder.” Aan zijn gezicht valt niks af te lezen.
Mark probeert te zoeken naar een glimpje geruststelling in de ogen van de arts, maar hij ziet alleen maar twee donkergrijze ogen achter dikke brillenglazen. Geen geruststelling, geen teleurstelling of medelijden. Hij voelt de hand van Jessica in de zijne. Tegelijk nemen ze de stap over de drempel, de drempel tussen het weten en het niet weten. Mark is er ineens niet meer zo zeker van aan welke kant van de drempel hij het liefste wil zijn.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Rommert Tjeerdsma op 02-12-2021
Levensecht en vlot geschreven, smaakt naar meer...
door Talitha de Boer op 20-03-2021
Goed geschreven boek! Je wordt er helemaal in meegetrokken.
door Jacob Meijer op 30-12-2020
Goed en makkelijk te lezen boek. Heftig verhaal met nog heftiger einde. Vanuit mijn eigen achtergrond een zeer realistisch verhaal. Hulde aan de schrijfster waarin het lijkt dat het als biografie is geschreven zo realistisch
door Yvonne Zijlstra op 24-12-2020
Mooi ontroerend verhaal. Heftig en liefdevol. Compliment voor de schrijfster gytha. Ik hoop dat ze nog eens in de pen klimt!
door Geeske van der Veen op 16-12-2020
Bijzonder verhaal. Levensecht. Zeer vlot leesbaar. Complimenten voor de schrijfster.
door Griet Meijering op 15-12-2020
Goed geschreven, leest prettig . De meningen van de broer en zus worden duidelijk weergegeven. En toch een verrassend einde!