Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Trojaanse Partners
Memoires van een bedrijfsrechercheur

Auteur

Patrick Baas

Uitvoering
Paperback
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Trojaanse Partners neemt u mee door de spannende wereld van de bedrijfsrecherchebranche waarin bedrijfsspionage, gewapende overvallen, diefstal, fraude, verraad, leugens en bedrog aan de orde van de dag zijn. De titel - verwijzend naar het Paard van Troje - is een symbolische verwijzing naar de gevoelens en visie van de vaak verward achtergebleven slachtoffers in de richting van de verdachten en de daders. Voor hen blijft het vaak onbegrijpelijk hoe een persoon of zelfs meerdere personen waar zij ooit zoveel vertrouwen in hadden, hen zo genadeloos op financieel en emotioneel vlak konden benadelen. Maar al is de leugen nog zo snel...
Trojaanse Partners is een non-fictie verhalenbundel waarin de auteur zijn waar gebeurde belevenissen en de daarbij toegepaste onderzoeksmethodes beschreven heeft. Om professionele redenen en uit respect voor de privacy van zowel slachtoffers als daders, zijn hun namen in deze uitgave veranderd.

Over de auteur

Bedrijfsrechercheur, veiligheidsadviseur en auteur Patrick Baas is eigenaar van Xeragon Recherchediensten & Risk Management in Oss. Voorheen was hij jarenlang werkzaam bij recherchebureau T&AR in Druten. Hij werkte en trainde samen met ex-agenten en leidinggevenden van diverse politiekorpsen, ex-elite militairen, privé-detectives en voormalige werknemers van nationale en internationale inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Baas werd in 2013 vanuit Okinawa-Japan bekroond met de eretitel ʻprofessor in de krijgskunstenʼ.

Productinformatie

ISBN
9789464038804 / 978-94-640-3880-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-02-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
408
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Een audit, ofwel veiligheidsscan, is een doorgaans zeer interessante doorgaans zeer interessante werkzaamheid om uit te voeren. Je bezoekt een bedrijf en keert deze werkzaamheid om uit te voeren. Je bezoekt een bedrijf en keert deze geheel binnenstebuiten. Er wordt daarbij puur gelet op de veiligheid op geheel binnenstebuiten. Er wordt daarbij puur gelet op de veiligheid op het gebied van gewapende overvallen, agressie, interne en externe frau- het gebied van gewapende overvallen, agressie, interne en externe fraudegevoeligheid en winkeldiefstal. In veel gevallen komt de wens om degevoeligheid en winkeldiefstal. In veel gevallen komt de wens om bezocht te worden door de klant zelf maar in enkele gevallen gebeurt bezocht te worden door de klant zelf maar in enkele gevallen gebeurt dit door het hoofdkantoor. In dat laatste geval is niet iedere ondernemer even blij met onze komst. Uiteraard zijn wij, naast voorzien van een geldige recherchepas, ook voorzien van een schriftelijk bevel tot onderzoek vanuit het hoofdkantoor. De ondernemer mag ons in zoʼn geval geen strobreed in de weg leggen. Tijdens de onderzoeken stuiten wij nogal eens op ongeloofwaardige nalatigheden, naïviteit en een groot gebrek aan discipline, netheid en structuur. Zo herinner ik mij nog een bezoek aan een bedrijf in Culemborg waar zowel mijn nieuwe werkgever Wim Rikken*, zijn zoon Marco en ik alle spionnetjes en cameralenzen aan de achterzijde van het pand met onze handen dichthielden. Vervolgens belden we aan en werd – zonder vrij zicht van binnenuit! – de deur voor ons opengezet. De oude dame die dit deed kende ons niet. We waren volslagen onbekenden voor haar, maar zonder iets te vragen begroette ze ons en liep ze terug naar haar afdeling. Wij stonden op dat moment in een verlaten magazijn en konden ongezien binnen het bedrijf alle kanten op. Een zelfde incident gebeurde ooit eens op een andere locatie in Nederland. Ik had mezelf gekleed in een spijkerbroek met een T-shirt en droeg een baseballpet en een zonnebril. Eenmaal aangebeld maakte een dame de achterdeur open waarop ik haar – kauwgom kauwend - begroette en zonder verder iets te zeggen doorliep. Links van mij zag ik de deur naar een kantoorruimte. Ik liep de trap op en zag dat zich links van mij de kluisruimte bevond en voor mij de ruimte waar zich de beveiligingsapparatuur bevond. Een collega van mij beweerde dat zijn recordtijd om van een geopende achterdeur naar de bedrijfskluis te komen slechts zeven seconde bedroeg.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Straatwijs De harde realiteit van het straatvechten

Patrick Baas

In zijn nieuwste uitgave ʻStraatwijsʼ beschrijft Baas de psychologische en fysieke aspecten van het straatvechten, maar ook van diverse andere vormen van geweldpleging. Hij beschrijft uitvoerig hoe ruziezoekers vaak te werk gaan, wat daders beweegt en welk tactisch inzicht een persoon nodig heeft indien praten echt niet meer helpt. Zal iemand die dreigt ook daadwerkelijk tot geweld over gaan? Weet jij hoe je zult reageren en waarom je lichaam zo hevig protesteert? Wordt het nu rennen of vechten? Hoe vlucht je het verstandigst? Wat als je onverwachts in een groepsgevecht beland? Hoe lost de natuur dit op? Ook worden de talloze misvattingen over zelfverdediging, vechtsporten, agressie en geweld onder de loep genomen. Aangevuld met statistieken en veiligheidstips is 'Straatwijs' een must-have voor iedereen die zich serieus wil voorbereiden op de talloze afwijkende gezichten die het straatgeweld rijk is.

23,99
Voorkant cover

Conditioneringsmethodes in BUDO Trainingsmethodes voor beginners en gevorderden

Patrick Baas

Sensei, heeft u een oefening waar ik sneller lenig van wordt?, Sensei, hoe kan ik het beste mijn scheenbenen harden en zijn er oefeningen om mijn balans te verbeteren?, Sensei, hoe kan ik hoger leren trappen?, Sensei, wat houdt budo nu werkelijk in?

Vrijwel iedere leraar herkent deze steeds weer terugkerende vragen van zijn leerlingen. Ze vragen om huiswerk zodat ze zichzelf buiten de lesuren extra kunnen bekwamen. In dit boek worden talloze trainingsopties op ieder denkbaar vlak onder de loep genomen en op verantwoorde wijze uitgelegd. Zo ook de vele gevaarlijke en foutieve voorbeelden die men terugvindt in speelfims. Letterlijk alle methodes die in dit boek vermeld staan zijn persoonlijk uitgetest en zijn afkomstig uit geschiedenisboeken, oude documentaires of martial-art films. Behandeld via vele methodes en spelvormen die zowel binnen als buiten de dojo, zowel in groepsverband als individueel toepasbaar zijn. Het boek beschrijft tevens hoe u uzelf op mentaal vlak kunt trainen in het begrijpen van de ware betekenis van budo. Dit boek is zowel voor leraar als leerling, ongeacht welke krijgskunst men beoefent, een zeer praktische handleiding.

24,99
Voorkant cover

Wali Sanga

Patrick Baas

“Hier op Java noemen ze het ʻdat waar je niet over spreektʼ. En het is overal. Het schuilt in de grond. Het sist in de vulkaan. Het komt aanwaaien met verre winden.
Het ruist aan met de regen. Het rolt aan met de donder. Het zweeft van ver uit de horizon over de eindeloze zee en het is vooral te zien in de ogen van de Javaan. En het knaagt als een vergif van vijandschap aan lichaam, ziel en leven van de Europeaan. Stil bestrijdt het deze overwinnaar. Heel langzaam sloopt het hem. Het laat hem wegkwijnen en tenslotte sterven. Dat waar je niet over spreekt. Het is de stille kracht... ”

Met deze woorden begon de televisieserie ʻDe Stille Krachtʼ in de jaren ʻ70. Deze serie, die het Indonesische geloof in witte en zwarte magie in beeld bracht, fascineerde menig Nederlander. Evenals de televisieserie Kris Pusaka. Hoewel deze esotherische kunst, die ook wel de Stille Kracht wordt genoemd, door de Nederlanders vaak als inheems bijgeloof word afgedaan, is er voor de Indonesiërs en menig Indo niets reëeler dan het bestaan ervan.

21,99
Voorkant cover

De weg naar meesterschap Kempo Karate

Patrick Baas

Shihan Patrick Baas begon in 1978 met zijn training in de oosterse vechtsporten. Dit zou het begin worden van een lange reis die uiteindelijk zou resulteren in zijn huidige levenswijze. Na eerdere succesvolle uitgaven, waaronder ʻStraatwijs, de harde realiteit van het straatvechten ʼ , besloot hij dit boek te wijden aan de hogere doelstellingen van het kempo karate. In ʻDe weg naar meesterschap, kempo karateʼ, leidt Baas de lezer langs het pad van discipline, zelfbeheersing, filosofie, meditatie, ademhalingstechnieken, spiritualiteit, voeding en oosterse geneeswijzen. Het boek geeft vernieuwende inzichten in de redenen van kata-lopen en de talloze overeenkomsten met vechtsystemen als het Chinese kung-fu, het Indonesische pencak silat, het Thaise muay thai boran en het Koreaanse taekwon-do. Aangevuld met ruim 454 fotoʼs en illustraties, waarvan velen zijn genomen tijdens de Japan- en Okinawareis van de auteur, is dit boek een absolute aanrader.
25,50
Voorkant cover

Kong Soo Do De moderne benadering van Koreaans Karate

Patrick Baas

Patrick Baas begon in 1978 op zesjarige leeftijd met zijn eerste training in de dojo van Karate- en Taekwondopionier Louis Pardoel, de hoogste dangraad-houder van Europa. Op 14 jarige leeftijd werd hij bevorderd tot één van de twee jongste zwarte band-dragers in Nederland. Sindsdien traint hij onophoudelijk met vele grootheden in de wereld van de oosterse krijgskunsten en moderne zelfverdediging. In zijn boek ʻKong Soo Do, de moderne benadering van Koreaans Karateʼ biedt hij de lezer een dui delijk en inhoudelijk overzicht van de vele belangrijke essenties van het moderne Karate. Patrick Baas beschrijft de geschiedenis en ontwikkeling vanaf circa 1797 tot en met het heden en geeft uitvoerig zijn mening en kritiek over zaken als wedstrijdvechten, zelfbeheersing, zelfverdediging, dojangetiquette, exameneisen, ademhalingstechnieken en het gebruik van wapens. Kortom, voor zowel beoefenaars van deze moderne Koreaanse Karatestijl, als voor beoefenaars van andere budodisciplines, bevat dit waardevolle en rijkelijk geïllustreerde naslagwerk veel leer- en denkstof. De budo-denkwijze die men in het boek aantreft is gebasseerd op ruim negenentwintig jaar praktijkervaring en persoonlijk onderzoek van de schrijver.

21,50
Voorkant cover

Kobudo De wapenkunsten van Ryukyu en Japan

Patrick Baas

De misvatting dat karateka altijd met ʻlege handenʼ vochten, of zouden
behoren te vechten, is een wetenschappelijk achterhaalde illusie. Karate
en kobudo zijn als broer en zus altijd al onafscheidelijk geweest. In zijn
nieuwste, rijkelijk geïllustreerde uitgave; Kobudo, wapenkunsten van
Ryukyu en Japan, schrijft auteur Patrick Baas over zijn kennis, ervaringen
en bevindingen in zowel het Ryukyu kobudo als het Koryu Nippon
kobudo. De historische wapens van boeren, vissers, samoerai- en
ninja-krijgers worden in zowel hun vroegere context als in de moderne
hedendaagse maatschappij belicht en besproken. Er wordt uitvoerig ingegaan
op het essentiële en onmiskenbare belang van een goede nontraditionele
wapentraining. Een training die iedere beoefenaar van karate,
kung-fu of pencak silat - naast het zelfverdedigingsaspect an sich
- op alle mogelijke manieren ten goede zal komen. Zo verkleinen volgens
de auteur wapentrainingen de angstgevoelens, versterken zij het
alertheidsniveau, verhogen zij de pijngrens en verbeteren zij inzichten
op zowel technisch als tactisch vlak. Er wordt weleens gezegd dat een
wapen een verlengstuk is van het lichaam, maar feitelijk gezien ligt een
training in kobudo in het verlengde van iedere serieuze karatetraining.
24,99
Voorkant cover

Kodawari De zoektocht naar perfectie

Patrick Baas

Kodawari (De zoektocht naar
perfectie) is inmiddels de
twaaldfe uitgave van Kyoshi
Patrick Baas (zevende dan), de
auteur van diverse boeken over
martial arts, zelfverdediging
en criminaliteitsbestrijding. In
deze uitgave behandelt de auteur
belangrijke vraagstukken,
uitspraken en discussies die
al sinds jaar en dag binnen de
vechtsporten woeden en stelt
hij talloze misvattingen aan de
kaak. Boordevol belangrijke
kennis en voorzien van de nodige
metaforen en filosofische
benaderingen, kan deze publicatie
dan ook met recht als een
belangrijke opvolger worden
beschouwd van zijn eerdere publicatie
De weg naar meesterschap.
Kempo Karate.
21,99