Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Stellingen en discussie
Bouwstenen voor een goede (liefdes)relatie

Auteur

Han van Slooten

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Relaties zijn belangrijk in ieders leven. We kunnen niet zonder . Maar een relatie aangaan, en in stand houden is een ander verhaal daar komt veel bij kijken. Dit boek kan je helpen, door discussie met jezelf of anderen te leren hoe je een goede relatie kunt aangaan en behouden en hoe je jezelf kunt wapenen tegen risico's die overal op de loer liggen. Het boek bestaat uit stellingen met een toelichting en nodigt je uit om tot meningsvorming te komen.

Stellingen en discussie is opgenomen door door SLO in het vakportaal burgerschap als voorbeeld van goed bruikbaar leermiddel. Voor meer informatie, klik hier.

Over de auteur

Han van Slooten (1942) heeft jarenlang gewerkt in een Personeel en Organisatie Afdeling van een groot bedrijf, en heeft daar onder andere aan een gewaagd experiment in vergaande democratisering van organisaties gewerkt als adviseur en begeleider van discussiegroepen. De laatste tien jaar van zijn arbeidzaam leven was hij directeur van een stichting voor gecoördineerd ouderenwerk. In zijn vrije tijd heeft hij veel bestuursfuncties in het verenigingsleven bekleedt. Na zijn pensionering heeft hij zich geworpen op het onderzoek van relaties, waarvan dit discussie boek een resultaat is.

Productinformatie

ISBN
9789464310818 / 978-94-643-1081-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-02-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Mag seks alleen voor de voortplanting?
Veel religies stellen dat de seks alleen is toegestaan voor het verwekken van nageslacht, en stellen dit als regel voor hun volgelingen. De vrouw heeft elke maand een eisprong en dan is de vrouw enkele dagen vruchtbaar. En de religies stellen dat slechts in die dagen seks is toegestaan. Elke vorm van geboortebeperking zoals pil en condooms wordt gezien als een zonde. Alweer een regel die elke onderbouwing in de religie mist.
Als de schepper had gewild dat seks alleen in de vruchtbare dagen is toegestaan had hij de mens wel een mechanisme meegegeven, dat daarvoor had gezorgd, zoals hij dat bij veel soorten zoogdieren wel heeft gedaan. Dat de schepper de wetenschap in de vorige eeuw de middelen voor geboortebeperking liet ontdekken, komt precies op tijd om overbevolking te voorkomen, denk daar eens over na.
Hij heeft de mens zo gemaakt of doen ontstaan, zonder ingebouwde beperking. En daarmee is aangetoond dat deze regel in strijd is met de wil van de schepper en moet worden aangemerkt als een kerkelijke dwaling. Een regel die alleen maar het eigenbelang diende van de leiders, elke door de leiders bedachte zonde zorgt ervoor, grip te houden op de volgelingen.
Veroordeel de religie op zich niet, maar de onjuistheden die machthebbers aan de religie hebben toegevoegd. Het is niet de Schepper die oorlogen, onderdrukking en geloofsvervolging veroorzaakt maar de machtshebbers die zogenaamd de wil van de Schepper vertolken maar de regels zo opstellen dat hun positie wordt veilig gesteld en versterkt.
Laat je geloof in de schepper niet afnemen door de wereldverwoesters, maar blijf in de schepping zien, hoe fantastisch Hij die natuur heeft gemaakt, of doen ontstaan.
Stelling: Seks is een fantastisch geschenk dat de mensheid heeft gekregen voor de instandhouding van de soort, maar ook om het prachtige gevoel van éénwording en gelukzaligheid met elkaar te mogen delen.


Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek