Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mindful in mijn wereld

Auteur

Mina Mangre

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In het leven hebben we de rol van protagonist: ervaringen, handelingen en relaties staan voor mij centraal. Maar tegelijkertijd zijn we ook toeschouwer en wijsgeer: hoe beleef ik die ervaringen, wat beweegt mij om handelingen te doen of juist niet te doen, hoe ervaren mensen mij of ik hen en ben ik van betekenis in deze wereld?Dit boek bevat beide perspectieven, mijn leven als protagonist maar ook als toeschouwer vanuit de invalshoek van Oosterse wijsheid in een moderne setting.Met de praktische oefeningen aan het eind kan de lezer zijn/haar eigen wijsheden ontwikkelen of herkennen.

Over de auteur

Geboren in Suriname, heeft Mina Mangre haar jeugdjaren doorgebracht in Nederland. De verschillen tussen beide culturen en de strubbelingen van haar familie hebben haar geïnspireerd om het leven niet te nemen als een oppervlakkige ervaring maar steeds op zoek te gaan naar diepgang. Deze reis heeft haar vele wonderbaarlijke inzichten geleverd die ze plaatst tegen de achtergrond van ingrijpende persoonlijke ervaringen. Haar leefwijze volgens de principes van de Hare Krishna tradities, Oosterse wijsheden en praktische oefeningen zijn het raamwerk dat het boek compleet maakt.

Productinformatie

ISBN
9789464311525 / 978-94-643-1152-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-03-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Pas toen mijn kleindochter me vroeg wat mijn favoriete kleur was, drong het tot me door dat ik niet wist wie ik eigenlijk was. Ik wist niet welke kleur mijn favoriete kleur was, wat ik lekker vond, van welke geur ik hield, of welk gerecht mijn favoriet was. Ik kende mezelf niet. Ik keek naar mezelf in de spiegel en zag mezelf voor het eerst: kringen onder de ogen, een zwakke glimlach en ontwijkende ogen. Van binnen was ik moe, ik had mezelf uitgehold en al mijn kracht gegeven, maar geen tijd genomen om weer op krachten te komen. Dit lichaam had ik uitgebuit, geen zorg gegeven en ruw behandeld. Ik hield niet van mezelf.

Ik zag wel dat mijn dochters van het leven genoten, in ieder geval meer dan ik, maar ik zag ook tekenen dat zij zichzelf wegcijferden voor anderen. De vraag van mijn kleindochter was een eenvoudige maar ook een belangrijke en zette mij aan het denken. Telkens weer blijkt dat wanneer ik echt iets wil weten, het universum mij op de één of andere manier naar het perfecte antwoord leidt. Zo ontmoette ik bijvoorbeeld een vrouwelijke toegewijde die me vertelde dat als ik niet van mezelf houd, ik nooit een volledige ervaring van het leven zal hebben. De ervaring zal altijd oppervlakkig zijn en zal mijn spirituele groei incompleet zijn.

Het was moeilijk om dat toe te passen omdat ik bang was dat ik egoïstisch zou overkomen. Maar dat het dat niet was, realiseerde ik me pas later. Het was eigenlijk meer een erkenning van mijn bestaan en een toestemming om compassie met mezelf te hebben. Wat ik tot nu toe had meegemaakt had ik in mij gehouden en dat ging niemand wat aan, maar mijzelf vergeven, mijzelf waarderen en mijzelf zien als een mens die warmte, bescherming en respect waard is, dat had ik nog niet eerder gedaan, dat was nieuw.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Willy MUSITU op 18-11-2021
Het boek van Mina is een leerschool. Het gaat uit van de eigen pijnlijke ervaringen van de auteur, suggereert een visie van het universum als een stelsel waarvan de onderdelen onderling afhankelijk zijn en elkaar positief beïnvloeden, en eindigt met de overtuiging dat liefde een noodzakelijke universele waarde is. Volgens Mina is liefde het enige dat telt en kan veel problemen in de wereld oplossen. Liefde zonder iets voor terug te krijgen. Liefde betekent ook elke mens respecteren en waarderen want elke mens heeft een positieve kant. Liefde heeft ook te maken met het beter omgaan met de natuur zonder ze kapot te maken. Verder kan meditatie ons helpen liefde in onszelf te ontdekken en te doen groeien, positieve energie uit onszelf te halen en uit te stralen naar het Universum toe, en onszelf te laten vervullen door energie afkomstig van andere gedaanten. Op het einde van het boek stelt de auteur enkele oefeningen voor die tot rust brengen en de communie met de andere wezens van het Universum mogelijk maken. Dit boek is een aanrader voor zij die op zoek zijn naar innerlijke rust en de kracht van liefde willen experimenteren.
door Chanel Enjoem op 23-06-2021
Super boek!