Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een Goed Gesprek...
Hoe je koud bellen leuker en effectiever maakt

Auteur

Erik Stevens

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de commercie staat telemarketing, oftewel koud bellen, onder aan de ladder. Het wordt door velen gezien én ervaren als het laagste van het laagste. Ongevraagd een telefonische ‘voet tussen de deur zetten’ wekt wrevel bij degenen die gebeld worden. En daarom is het ook niet succesvol. Daarentegen maakt de balansmethode die in dit boek wordt uitgewerkt koud bellen effectiever en leuker. Betere gesprekken, meer resultaat en meer plezier!
Voor wie is dit boek?
Iedereen die zich (een deel van) zijn tijd bezig houdt met het telefonisch benaderen van potentiële klanten in B2B-segmenten in een poging een afspraak met hen te maken voor een commercieel vervolg.

Over de auteur

Erik Stevens (1955) is sociaal psycholoog en organisatieadviseur met als specialisatie strategie, marketing en verkoop. Hij heeft talloze organisaties bijgestaan als adviseur, trainer en interimmanager om hun commerciële beleid én verkooppraktijk te verbeteren. De combinatie van beleid ontwikkelen en daar ook uitvoering aan geven is zijn kracht. Denken én doen, maar dan wel goed en onderbouwd. Hij is auteur van twee eerdere boeken: Van Passie tot Promotie (2012) en Vernuftige Verleiders (2014). Hij is momenteel partner bij Bureau Business.

Productinformatie

ISBN
9789464313055 / 978-94-643-1305-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
88
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Er is in de markt veel weerstand tegen het koud bellen in het B2B-segment. Die weerstand is zowel bij degenen die (te pas en te onpas) gebeld worden als bij degenen die moeten bellen om potentiële klanten – in marketingjargon prospects genoemd – te benaderen. Waarom hebben mensen er een hekel aan? Mensen die gebeld worden hebben er een hekel aan omdat de traditionele manier van koud bellen hijgerig, pusherig of anderszins onplezierig is. Er wordt je iets opgedrongen en dat is onaangenaam. En mensen die moeten bellen hebben er een hekel aan omdat zij heel veel telefoontjes moeten plegen voordat ze een keertje scoren. Tweehonderdvijftig calls om één (vervolg)afspraak te realiseren is geen uitzondering. En daar krijg je op den duur de pest over in. Het is gewoon niet leuk, hoe dik je huid ook is. Het is voortdurend zwemmen tegen de stroom in. Op een gegeven moment houd het op en kun je jezelf niet meer opladen.
Maar het kan anders, effectiever én leuker. De methode is uitgetest in verschillende omstandigheden. Het blijkt dat het hanteren van de balansmethode de effectiviteit met een factor drie kan vergroten.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Emiel Althuis op 06-02-2021
Helder puntig geschreven boekje, dat zonder meer voor veel "koude acquisiteurs" zal bijdragen aan het met meer vertrouwen en succes hun werk doen.